Tak, mám taký problém že som normálne na počítači a zrazu sa mi z ničoho nič vypne a znova zapína. Najprv mi tam naskočilo niečo o Windowse a načítavalo sa to tuším 50 alebo 30 sekúnd. U mňa je už toto typické, zvyčajne preinštalovávame Windows aj 2 krát
@upirka113 napríklad... on sa vlastne sám od seba reštartoval.. a pred tým mi zamrzol, tak som ho vypla a ked som zapla najprv nešiel až nakoniec sa zapol a ked som bola na nete po chvíli sa mi sám reštartnúl Ja už neviem čo s tým pc. Veď to je horšie ako starať sa o malé bábo..
môže byť veľa dôvodov prečo to robí ale tak zopár najpravdepodobnejších:
1. vírus - preinštalovať os a nahodiť antivírus pomôže
2. chladenie - je leto, počítač sa prehrieva, pri prekročenej teplote sa reštartne alebo vypne ak ide o procesor ... môže sa jednať aj o iný komponent so zlým chladeným buď zdroj, grafická karta
3. zle nastavené Ramky
4. zdroj - výkon PC miestami presahuje hodnoty ako zdroj dokáže utiahnúť ... preto podľa pravidla by mal mať zdroj 2x taký výkon ako uberá celý PC
- ale pravdepodobne to bude vírus, tiež som sa s takým už stretol ... preinštaluj a skús sa vyhnúť stránkam a programom, ktoré nie sú dôveryhodné ... teda tie s ktorých si myslíš,že ten vírus mohol prísť alebo po ktorých to začalo robiť... dobrá antivirísová ochrana pomôže ako som už spomínal ... alebo prejdi na linux
Ako hore spomenul @smajl0 bude to pravdepodobne prehrievanie. Ak sa ti len vypne a zapne bez nejakej tabuľky, je to prehrievanie. Ak sa ti objaví modrá obrazovka s nejakým textom a potom sa reštartuje bude chyba v PC a možno bude treba niečo vymeniť.
Prehrievaniu sa dá predísť jednoducho, otec či brat počítať prefúknu kompresorom, či inou hračkou s natlakovaným nestatickým vzduchom. Ale bacha! Počítač sa nikdy! nikdy! a zdrôrazňujem slovo "nikdy" nevysáva. Nie kvôli tomu že by to niečo "zhltlo" ale kvôli tomu že ten nasávaný prach vytvára statiku ktorá ti môže niečo odpáliť.
@eavril no dnes mi tam vyhodilo nejakú modru obrazovku s textom a zas reštartnúl .. a to treba niečo vymeniť v počítačí.. alebo preinštalovať systém ??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
1. vírus - preinštalovať os a nahodiť antivírus pomôže
2. chladenie - je leto, počítač sa prehrieva, pri prekročenej teplote sa reštartne alebo vypne ak ide o procesor ... môže sa jednať aj o iný komponent so zlým chladeným buď zdroj, grafická karta
3. zle nastavené Ramky
4. zdroj - výkon PC miestami presahuje hodnoty ako zdroj dokáže utiahnúť ... preto podľa pravidla by mal mať zdroj 2x taký výkon ako uberá celý PC
- ale pravdepodobne to bude vírus, tiež som sa s takým už stretol ... preinštaluj a skús sa vyhnúť stránkam a programom, ktoré nie sú dôveryhodné ... teda tie s ktorých si myslíš,že ten vírus mohol prísť alebo po ktorých to začalo robiť... dobrá antivirísová ochrana pomôže ako som už spomínal ... alebo prejdi na linux
Prehrievaniu sa dá predísť jednoducho, otec či brat počítať prefúknu kompresorom, či inou hračkou s natlakovaným nestatickým vzduchom. Ale bacha! Počítač sa nikdy! nikdy! a zdrôrazňujem slovo "nikdy" nevysáva. Nie kvôli tomu že by to niečo "zhltlo" ale kvôli tomu že ten nasávaný prach vytvára statiku ktorá ti môže niečo odpáliť.
Otec či brat prefúknu ventilátory a ideálne celú skriňu počítača, treba dbať na rebrá chladičov (vyzerá to ako hliníkový ježko).