Problém s prihláškou na výšku - prevod € cez internet - ako im dať potvrdenie o zaplatení?
No ja mam taky problem, ze sa snazim previest peniaze cez internet banking VUB. Ale nechapem prečo práve táto škola chce odo mňa výpis z účtu, ktory na mesiac február este ani nemam. Navyse na tom vypise budem mat vsetky ostatne platby (plyn...) tak vazne
@katuska305 podľa mňa je to blbosť! pokiaľ si mala svoj variabilný symbol, tak nemajú čo žiadať výpis z účtu... a pokiaľ máš dokonca potvrdenie o platbe, tak super...
mala si vlastný variabilný symbol? alebo nejaký hromadný? ak bol hromadný variabilný symbol (všetci mali rovnaké), niekedy sa žiada, že dáš rodné číslo alebo nejaké svoje číslo ako špecifický symbol - ak sa toto žiadalo od nich, nemajú čo žiadať od teba potvrdenie.
podľa mňa im musí stačiť ľubovoľné potvrdenie - vypýtať si v pobočke potvrdenie o platbe (určite také dačo existuje), alebo to NEPLATIŤ cez internetbanking ale NORMÁLNYM PREVODOM V POBOČKE (a tým pádom máš papierik o platbe), alebo im poslať screenshot z internetbankingu kde zmažeš iné prevody (zaškrtáš iné prevody) a necháš len ten normálny...
Podľa mňa by sa mali posielať prihlášky na výšku BEZ POPLATKU, a oni keď prijímu prihlášku a pošlú ti potvrdenie o prijatí prihlášky, tam by mali si pýtať poplatok a tam v tom liste by mali dať tebe tvoj variabilný symbol (+ predvyplnenú poukážku, ako keď ti orange/tmobile/o2 a pod pošle faktúru) a ty to zaplatíš s variabilným a oni si to sami overia... to by malo podľa mňa tak fungovať. ale nie, výšky sú stále niekde v socializme s ich "potvrdeniami"...
nikde inde zákazník (ty) nemusí potvrdzovať to, že zaplatil. všade proste zaplatí a je na príjemcovi aby si platbu overil... a nie na zákazníkovi, aby dokazoval, že zaplatil... to je ako keby si platila do Orange každý mesiac faktúru a potom každý mesiac nosila potvrdenie z banky, že si to zaplatila... to kde by sme boli?
@tomas Neviem teda ako to chodí v tejto konkrétnej škole, ale u nás keď som platila napr. za prolongačnú známku na ISIC, nemal každý svoj variabilný symbol, ani sa nemalo nič písať do špecifického symbolu...
Ale zase stačilo im akékoľvek potvrdenie o zaplatení, ak by niekto nezaplatil, ani neviem či by to postrehli...
chod do banky, sprav prevod na ich účet a nech ti z toho spravia potvrdenie
a cez internet banking staci spraviť prevod a tam niekde si zobraz prevody z účtu, a vytlač kópiu, informacie čo neceš zverejniť začierni, oni potrebujú len to potvrdenie že tam nastal prevod
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
mala si vlastný variabilný symbol? alebo nejaký hromadný? ak bol hromadný variabilný symbol (všetci mali rovnaké), niekedy sa žiada, že dáš rodné číslo alebo nejaké svoje číslo ako špecifický symbol - ak sa toto žiadalo od nich, nemajú čo žiadať od teba potvrdenie.
podľa mňa im musí stačiť ľubovoľné potvrdenie - vypýtať si v pobočke potvrdenie o platbe (určite také dačo existuje), alebo to NEPLATIŤ cez internetbanking ale NORMÁLNYM PREVODOM V POBOČKE (a tým pádom máš papierik o platbe), alebo im poslať screenshot z internetbankingu kde zmažeš iné prevody (zaškrtáš iné prevody) a necháš len ten normálny...
nikde inde zákazník (ty) nemusí potvrdzovať to, že zaplatil. všade proste zaplatí a je na príjemcovi aby si platbu overil... a nie na zákazníkovi, aby dokazoval, že zaplatil... to je ako keby si platila do Orange každý mesiac faktúru a potom každý mesiac nosila potvrdenie z banky, že si to zaplatila... to kde by sme boli?
Ale zase stačilo im akékoľvek potvrdenie o zaplatení, ak by niekto nezaplatil, ani neviem či by to postrehli...
ak im to nestačí, tak na takú školu ani nechcem ísť. keď si niekto pýta 40 eur za prihlášku.
sprosté slovenské školstvo..posielala som si do Česka, v pohode od teba nič necheli žiadnu vytlačenú prihlášku ani potvrdenie...
ale rieš to skôr tak, že im normálne napíšeš, že čo by oni asi spravili na tvojom mieste, keďže sú tam takí inteligentní ľudia a dali to hentak...
a cez internet banking staci spraviť prevod a tam niekde si zobraz prevody z účtu, a vytlač kópiu, informacie čo neceš zverejniť začierni, oni potrebujú len to potvrdenie že tam nastal prevod