Poradte mi prosím vás mám 2 mesačnú fenku staforda ,strašne kúše chytíme sa jej ukážeme jej prst a hned skáče hryze,žijeme aj s babkou ,ktorá sa jej už bojí a nedá sa to ,nechcem ju dať preč ,ale bojíme sa babka ma cukrovku a nemôže prísť k poraneniu čo m
teraz keď je ešte malá, dávajte jej hračky na kusanie, alebo tie také mäkké kosti, ktoré môže aj zjesť.. šteňatá potrebujú kusať aby mali potom zdravé a silné zuby.. a keď to bude robiť aj v období dospievania (puberta - najhorší vek u psov) tak jej to treba prísne zakazovať.. poprípade zájsť na cvičák a poradiť sa s odborníkom..
Kúpte jej nejakú hračku a učte ju aby sa hrala s iba ňou. Ak skočí na človeka, tak ju potrestajte (s výchovou psov skúsenosti nemám, len si myslím, že takýto spôsob by fungovať mohol )
v pohodičke, ja viem, že je to asi bolestive lebo tie zubky su jak ihlicky ale psy teraz v takom veku teda vsetko hryzu.. snaz sa co najviac s nim ci s nou robit nieco... chapes, prechadzky a tak
Ja mám zajka a ona tiež hrázla, keď bola malá, všetky zvieratá proste sú malé, rastú im zuby a možno je to aj tým, že ešte plne nedôverujú okoliu v niektorých prípadoch, aj keď si myslím, že prevažne je to z hravosti Fakt z toho vyrastie, len si rposte musíte dávať teraz väčší pozor a vychovávať ju k tomu, aby to nerobila. Treba ju za to hrešiť.
Ach. V prvom rade, keď ste kupovali psa, mali ste myslieť na to, že pes má aj zuby, niekedy ich používa a že šteňa ich nepoužíva kvôli tomu, že je agresívne. Buď ho treba dostatočne vybehať, vyblázniť a unaviť, aby doma len ľahlo a spalo, alebo sa s ním hrať doma a vysvetliť mu, že sa hryzú hračky a nie ruky/nohy a podobne.
Ale pre tvoje dobro a pre dobro všetkých ostatných, čo žijú v tvojom okolí, buď čo najskôr choď za niekym, kto sa tomu vyzná alebo dajte psa niekomu skúsenejšiemu.
Nechápem, čo vedie ľudí, ktorí nevedia o psovi ani mäkké f, zobrať si ešte aj takéto plemeno (ach)
To mi skus vysvetlit na co si kupis takeho psa ked uz v dvoch mesiacoch mas strach ze hryzie. A vobec z kade ho mas? Kedy ho oddelili od matky? Idealny odber je 10-12 tyzden. Pochybujem ze ma papiere, mas istotu ze nie je miesanec?. Aj keby to bol cistokrvny bude potrebovat pevnu ruku. Patri k bojovym plemenam. Hoc toto sa ta este az tak netyka v takom veku sa potrebuje len mat s kym hrat a naucit kde a kedy moze vykonavat potrebu. Kup mu vela hraciek a dreva z lesa. Ked niekoho silnejsie kusne hned mu to zatrhni a daj mu hracku.
@james144 mal 10 týždňov ked sme ho zobrali od známych nie je to miešanec i ked papiere nemá ale aj rodičov sme videli otec má papiere ,má asi 6 hračiek aj takú kostičku ,lano,gumenú papuču dobrú na hryzanie ..,ale ako mne to ani nevadí ked hryze ja to prežijem ,ale moja babička má s tým problém bojí sa ho a kedže mám aj školu istý čas bude tráviť aj s ňou.
@soreljulien čítala som dosť aj na svičák s ným chcem ísť ale asi tak o mesiac ,a mňa nezaujíma či je to bojové plemeno alebo čo ja nesúdim podľa toho psa -.-" tak to sem nepleť
Ale wtf, na čo preboha chceš čakať ďalší mesiac? Necháš ho robiť, to čo robí ešte dlhšie, nech naozaj pochopí, že to je predsa dobré, keď mu to nikto nezakazuje? (ach)
@flyinbirdie NAčo si kupuješ psa keď ho nevieš vychovať? A hlavne staford potrebuje pevnú a tvrdú ruku a poriadnu ale ozaj PORIADNU výchovu.
btw. bojové plemená neexistujú.
Ak pes nemá papiere je automaticky od množiteľa a beriem to tak ako keby je miešanec. Hoci otec môže mať PP, to mám "najradšej" keď povedia že rodičia sú s PP.
choď na cvičák. Môj pes taký NIKDY nebol, preto lebo som ho ad mala viedla k tomu aby ma rešpektoval. A nie aby som mu dovolila všetko ksať. Áno teraz je maličké, hoci nemá také zuby podľa mňa aby spôsobilo zranenie, ale keď ju to nenaučíš teraz tak v dospelosti ju dáš preč nevedno kam pretože psa nebudeš zvládať!!!! Uvedomte sa ľudia pred tým, ako si kúpite psa a hlavne takého plemeno. Keď o psovy nič nevieš NEKUPUJ si ho! omg ...
@ress tak asi ano ,ale čo je na tom ? miešanci nie su psy ? A čakam ešte na jedno očkovanie a potom pôjdem a samozrejme ,že ho nenechám robiť zle vždy sa snažím ho zastaviť ,ked vidím že robí zle vyhrešiť alebo dôrazne povedať ,že to nesmie a dať mu hračku aby sa s ňou hral,ale nedá sa ho 24hod v kuse strážiť a dozerať naňho nemyslíš.......
@rominka951 Obe sú to spoločenské plemená a potrebujú byť stále v kontakte s majiteľom, čiže by mu to určite na dobrom správaní nepridalo
Ďalšia vec je, že sú viac náchylní na prechladnutie ako napríklad vyžla alebo hocičo vyššie krátkosrsté, práve vďaka kratším nohám. A nehovoriac o tom, že má doma 2-mesačné štaniatko
@ress Ale pivnica, zatelnená búda? Kamoška má psa má cca 4 mesiace a je vonku. Cez deň vonku v noci v pivnici. Náchylný, ja nehovorím, ale keby ho dá do pivnice alebo mu postaví poriadne zateplenú búdu nemá problém s tým že pokúše jej babku .. ách, nechcem byť zlá, ale myslím že potom nech sa nesťažuje
@rominka951 Dvojmesačné šteňa spoločenského plemena, ktoré proste potrebuje spoločnosť a ktoré si práve buduje vzťah s majiteľom zatvoriť na celý deň/doobedie do pivnice? No ďakujem pekne.
Radšej nech teraz riešia takýto problém, ak sa to vôbec problémom dá nazvať, ako potom s dospelým psom niečo vážnejšie
my máme tiež staforda ...staford potrebuje vodcu svorky, ktorý ho vie vychovať ..aj u nás je to tak, že mňa a priateľa poslúcha a na ostatných akosi kašle hlavne ho treba od mladosti riadne vycvičiť a taktiež neni dobré keď z babky alebo iného člena rodiny cíti strach lebo si doňho automaticky dovoľuje..pozri si nejaké rady Ceasara Millana , on sa vyzná ako nik si myslím. pozri si toto-
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
neboj, ona z toho vyrastie
proste je to u psov normalne
neratat s tym, ze pes hryzie je dost -.-
teraz keď je ešte malá, dávajte jej hračky na kusanie, alebo tie také mäkké kosti, ktoré môže aj zjesť.. šteňatá potrebujú kusať aby mali potom zdravé a silné zuby.. a keď to bude robiť aj v období dospievania (puberta - najhorší vek u psov) tak jej to treba prísne zakazovať.. poprípade zájsť na cvičák a poradiť sa s odborníkom..
a vravím ti, je to normálne
ak mas problem so psom a si zaryte presvedcena, ze ublizuje. tak ziadneho nemaj. nezasluzis si.
Ale pre tvoje dobro a pre dobro všetkých ostatných, čo žijú v tvojom okolí, buď čo najskôr choď za niekym, kto sa tomu vyzná alebo dajte psa niekomu skúsenejšiemu.
Nechápem, čo vedie ľudí, ktorí nevedia o psovi ani mäkké f, zobrať si ešte aj takéto plemeno (ach)
Len tak mimochodom bojové plemená neexistujú!!! » www.pejskar.cz/bojova-plemena/...
@soreljulien čítala som dosť aj na svičák s ným chcem ísť ale asi tak o mesiac ,a mňa nezaujíma či je to bojové plemeno alebo čo ja nesúdim podľa toho psa -.-" tak to sem nepleť
Ale wtf, na čo preboha chceš čakať ďalší mesiac? Necháš ho robiť, to čo robí ešte dlhšie, nech naozaj pochopí, že to je predsa dobré, keď mu to nikto nezakazuje? (ach)
btw. bojové plemená neexistujú.
Ak pes nemá papiere je automaticky od množiteľa a beriem to tak ako keby je miešanec. Hoci otec môže mať PP, to mám "najradšej" keď povedia že rodičia sú s PP.
choď na cvičák. Môj pes taký NIKDY nebol, preto lebo som ho ad mala viedla k tomu aby ma rešpektoval. A nie aby som mu dovolila všetko ksať. Áno teraz je maličké, hoci nemá také zuby podľa mňa aby spôsobilo zranenie, ale keď ju to nenaučíš teraz tak v dospelosti ju dáš preč nevedno kam pretože psa nebudeš zvládať!!!! Uvedomte sa ľudia pred tým, ako si kúpite psa a hlavne takého plemeno. Keď o psovy nič nevieš NEKUPUJ si ho! omg ...
@rominka951
Ress, nevedela som. Ale aj tak, nevie usmerniť psa čo smie a čo nie? Treba ho predsa trochu korigovať nie?
Ďalšia vec je, že sú viac náchylní na prechladnutie ako napríklad vyžla alebo hocičo vyššie krátkosrsté, práve vďaka kratším nohám. A nehovoriac o tom, že má doma 2-mesačné štaniatko
Radšej nech teraz riešia takýto problém, ak sa to vôbec problémom dá nazvať, ako potom s dospelým psom niečo vážnejšie
Len proste aby si troškuzvyklo že napríklad je v škole a keď príde zo školy nech je v dome s ňou. Keď sa bojí o babku nech niečo robí
Ja to nemyslím vôbec v zlom