Ahojte, rada by som Vás poprosila o názor, radu, resp. čo by ste v danej situácií robili Vy.
Prišla som zo zahraničia a nasťahovala som sa na intrák k jednej babe. Tá predtým celú štúdium bývala so svojou najlepšou kamoškou a teraz v piataku ma šupli ku n
V prvom rade tam musí byť obojstranná tolerancia a empatia.Ak si nemôžte vybrať,s kým budete bývať,musíte sa naučiť spolu vychádzať tak,aby to bolo pre obe v rámci možností príjemné a znesiteľné,ludovo povedané,aby ste sa navzájom nezavraždili Porozprávaj sa s ňou a hladajte nejaké kompromisy,nebud príliš submisívna,ale ani tvrdohlavá a útočná.Skúste si navzájom k sebe hladať cestu a spriateliť sa,ked sa lepšie spoznáte možno sa váš vzťah zlepší.
moja spolubydla chronicky nechava dvere DOKORAN ked vychadza z izby, asi miluje ked nam niekto moze cumet dnu...vravela som jej ixkrat ci by nebola taka laskava a nezavrela ich , ona prikyvne ale za chvilku sa situacia opakuje. robi mi to naschval, ine vysvetlenie nepoznam. taktiez ma zalubu v skajpovani v neskorych nocnych hodinach, huka po chodbe, dupe opatkami a whatsappuje kazdYch 5 min. neni schopna si dat ani ten podelany tichy rezim..nehovoriac o tom ze mi robi bordel na MOJOM stole, svojimi srackami preplnuje MOJ kos (ten jej je asi 5 krokov od mojho) a vobec mohla by som roman o tom napisat..nastastie sa v sobotu stahujem na privat.
ak je to drevené okno, kúp klince a kladivo a zatlč ho na troch miestach, že ho neotvorí...
sprav to keď tam nebude a keď bude pindať povieš pokazené, ani mne to nešl
presne pre toto by som podplatila cely intrak a kludne aj vratnika aby som na 2 ci 3-lozkovej izbe mohla byvat sama a este pre milion dalsich veci, co sa tyka spankoveho rezimu, ucenia, navstev na izbe atd...
a mi to pripomenulo jednu story u babky, ked otec nadava, ze nevetra, tak raz ked bola prec otvoril snad kazde okno v dome (2 poschodia + jedno medzi) a mala som z toho uplny *so hardcore pocit* no a potom ho babka este dobre zdrbala
Spolubyvanie je hlavne o tolerancii oboch ja mam s byvalou spolubyvajucou (kvoli ktprej som si aj presun na iny intrak riesila) mala dost velke problemy hlavne kvoli tomu, ze bola netolerantna a popros tu avoju spolubyvajucu, ze nech pri odchode zatvori vetracku kym su teploty pod 10 stupnov a ze si vyvetra ked pride takym sposobom ze otvroi cele okno na chvilu...
Ale ak sa s tolerantnostou nestretnes u nej tak ti prajem vela nervov v spolunazivani
@morphine na pobyte v zahraničí som mala spolubývajúcu ktorá sa hádala s priateľom cez telefón do tretej ráno a mne nadávala že som netolerantná za to, keď som chcela byť večer vonku s niekym iným než s ňou
Ošti ju keď bude spať !!! Fakt to skús ...ale tak ťažko sa ti dá radiť nevieme aký si ty typ a ani čo je ona zač... lebo aj vieš aká je ti povaha podĺa toho sa dá riešiť niečo lebo na každého to ide inak. Možno sa dá s ňou dohodnúť ak by si jej povedala, "Prosím ťa nemohla by si menej vetrať alebo tak to sformulovať že ti je zima" A ak to nepochopí tak jej udrb jednu Lebo keď to nejde po dobrom pôjde to po zlom
No...tak asi by som jej este raz, slusne ale velmi priamo povedala, ze si to nezelam. Myslim ze toto je casto o psychologii a o dojme akym posobis - sama si napisala ze ty si ta utiahnuta a ona je sekera, takze je dost mozne ze tvoj nazor neberie do uvahy. Preto treba posobit naozaj vazne ked to hovoris a snazit sa vzbudzovat respekt. Ak by to nezabralo, no nebudem sa tvarit ako svatuska, asi by som jej aj ja robila v niecom napriek aby pochopila ze to nie je len o nej. A nejako by som vydrzala semester a snazila sa vymenit stoj co stoj a rozhodne by som si ju na dalsi rok uviedla do tej kolonky v systeme kde mas napisat meno s kym rozhodne nechces byvat
Mala som podobný problém ale to už bola skôr šikana, takže bacha na to, nikdy nevieš jak možeš skončiť. ja som sa odsťahovala na prázdnu izbu takže teraz bývam sama ale tej baby sa stále dost bojím. Ale skrátka najlepšie riešenie je odsťahovať sa.
@glamorous , niežeby som nebola dosť sebakritická ale nemyslím si že toto je ten dôvod, robí to aj ked tam týždeň nie som..
A bývala som už dva roky na internáte s rôznymi spolubývajúcimi, nikdy som sa s niečím takým nestretla, takže v tomto to určite nie je..
@laura9
mal som svojho času podobný problem a poviem Ti narovinu, nie je to o tom kto je sekera a kto je tichý typ ale o tolerancii. Čiže jej pekne na rovinu povedz ako to je a bud sa to zlepší hned alebo sa to nezlepší už nikdy, pretože niektorí ľudia si vysvetliť nenachajú. Ale aspon budeš vedieť na čom si a budeš sa môcť začať pozerať po inej izbe
Sa poriadne oblec alebo chod dakde inde, nechaj okno otvorene nech aj ona zmrzne ked si to skusi na vlastnej kozi mozno pohopi resp pochopila som to tak ze ty prides skor a vykuris to
Ak vetra aj ked je na izbe a nie je jej zima tak to ju nepresvedcis ani za nic aby zatvarala to okno... Uz si nato tak zvykla...
Maly skrutkovac a klucku lahko odmontujes
Pochybujem ze by pri sebe nosila nahradnu klucku
Je jedno ci su okna drevene alebo plastove, klucka je vzdy odmontovatelna a nikto ti neda pokutu za poskodzovanie majetku lebo ju kedykolvek namontujes spat
Vies, ked som bol mladsi a naivny, myslel som si, ze ludi mozem "prerobit"(napriklad, ze sa nenecham urazat a pod.), a ak dobre zaposobim, dobre sa mi vrati...blud!
Niektori ludia su normalni, tolerantni a s nimi sa da v pohode vychadzat. Ak ich o nieco poprosis a vyvsetlis, pochopia.
A potom tu su ludia s deviaciami - tyrani, diktatorske typy, nepriatelske, manipulativne, arogantne a tak....od nich je najlepsie odist, pretoze hadat sa do krvi s niekym kazdy den je napicu...i tak ich neprekecas, a ak ich upozornis, este sa natsvu, ze co si to dovolujes, a zacnu manupilovat, ze si ich nemala upozornovat, lebo inak by neboli taki zli a podobne manipulativne sracky....a taki ludia proste nevedia vychadzat s inymi, lebo su prilis zamerani na seba a chyba im empatia a pod.
Takze zisti, co mas za spolubyvajucu a podla toho sa zariad
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
sprav to keď tam nebude a keď bude pindať povieš pokazené, ani mne to nešl
a môže sa posrať, keď je taká netolerantná krava
a mi to pripomenulo jednu story u babky, ked otec nadava, ze nevetra, tak raz ked bola prec otvoril snad kazde okno v dome (2 poschodia + jedno medzi) a mala som z toho uplny *so hardcore pocit* no a potom ho babka este dobre zdrbala
kludne vetrám aj pol hodinu, kludne vetrám aj 10x denne ale VETRAŤ ....
nie zimiť a kuric
..inak prave pre toto nechcem ist na intrak, alebo byvat na private s niekym cudzim
Ale ak sa s tolerantnostou nestretnes u nej tak ti prajem vela nervov v spolunazivani
a v druhom, najlepšie je porozprávať sa s ňou, aby ste predišli zbytočným hádkam
povedala si jej to čo si napísala tu na B?
ak nei tak by si to mala skúsiť a pamätaj že:
"Nemému decku ani vlastná mať nerozumie"
A bývala som už dva roky na internáte s rôznymi spolubývajúcimi, nikdy som sa s niečím takým nestretla, takže v tomto to určite nie je..
nemozes sa dohodnut s niekym ze si vymenite izby? k tvojej spolubyvajucej by sa nastahovala podobna ladomilna osoba
mal som svojho času podobný problem a poviem Ti narovinu, nie je to o tom kto je sekera a kto je tichý typ ale o tolerancii. Čiže jej pekne na rovinu povedz ako to je a bud sa to zlepší hned alebo sa to nezlepší už nikdy, pretože niektorí ľudia si vysvetliť nenachajú. Ale aspon budeš vedieť na čom si a budeš sa môcť začať pozerať po inej izbe
Ak vetra aj ked je na izbe a nie je jej zima tak to ju nepresvedcis ani za nic aby zatvarala to okno... Uz si nato tak zvykla...
Pochybujem ze by pri sebe nosila nahradnu klucku
Je jedno ci su okna drevene alebo plastove, klucka je vzdy odmontovatelna a nikto ti neda pokutu za poskodzovanie majetku lebo ju kedykolvek namontujes spat
Chod na ubytovaci usek a skus poziadat o prelozenie na inu izbu kedze s danym clovekom sa nevies zladit.
Snad druhykrat nebudes mat podobnu smolu
Niektori ludia su normalni, tolerantni a s nimi sa da v pohode vychadzat. Ak ich o nieco poprosis a vyvsetlis, pochopia.
A potom tu su ludia s deviaciami - tyrani, diktatorske typy, nepriatelske, manipulativne, arogantne a tak....od nich je najlepsie odist, pretoze hadat sa do krvi s niekym kazdy den je napicu...i tak ich neprekecas, a ak ich upozornis, este sa natsvu, ze co si to dovolujes, a zacnu manupilovat, ze si ich nemala upozornovat, lebo inak by neboli taki zli a podobne manipulativne sracky....a taki ludia proste nevedia vychadzat s inymi, lebo su prilis zamerani na seba a chyba im empatia a pod.
Takze zisti, co mas za spolubyvajucu a podla toho sa zariad