Včera na ceste z Martina do Žiliny mi do cesty vbehla srna,všimol som si ju včas a tak som stihol zabrzdiť,no auto za mňou to už nestihol a vrazilo do mňa,konkrétne do zadnej časti auta..Zavolali sme policajtov a tí sa nato asi prišli len pozrieť..Povedal
@patuskoo Takže vravíš že som tu srnu mal zraziť hej ?...Ja mám havaríjne poistenie ktoré musím platiť 300 € polročne a teraz mi odmietne poisťovňa zaplatiť škodu ? Fájn ja si ju zaplatím sám,nejde mi o peniaze ale o to že ten vodíč tak či tak nedodržal potrebnú vzdialenosť takže by si tú svoju škodu mal hradiť sám :ehm:
no oni to berú v tom zmysle, že každý by mohol tvrdiť, že tam bola srna, proste by si im to nedokázal, že fakt bola a bolo by to tvrdenie proti tvrdeniu :/ ale je to dosť odveci, no to áno...
Ako z logického hľadiska určite nie. Však by si nebrzdil len tak pre nič-za nič.
Ale toto asi neuhráš, keď ti to povedali aj policajti aj poisťovňa. A súdiť sa? Už ako uznaš za vhodné.
Kamarátovi sa stalo, že tú srnu zrazil, aj tam prišli policajti aj mu uznali za poistku a za svetlo + prasknutý nárazník dostal 14e. Takže si sprav obraz....
@patuskoo myslím si, že ani z toho hľadiska to veľký zmysel nedáva... Neviem či by sa niekto fakt skúsi obohatiť takýmto spôsobom a neviem si ani celkom predstaviť ako by si na tom niekto robil zisky, skôr by som povedal, že kkti by sa tak mohli ľahko mstiť, lenže logicky tam pri tom proste vždy budú minimálne dvaja ľudia, keď sa niečo takéto stane...
Ďalšia vec je že dodržiavať predpísaná vzdialenosť a venovať pozornosť jazde sa má kurva vždy, teda kým nestojíš v kolóne...
Aj preto napriklad v rusku kazdy pouziva palubnu kameru. Neviem sice ci by ti to pomohlo na poistovni, ale predstavujem si, ze takto by to fungovalo v idealnom svete.
Lebo skoro každý zákon je v tomto smere nedokonalý, pretože niekomu oprávnene vyhovuje a niekomu oprávnene nevyhovuje....zákony sa musia robiť tak, aby sa tak ľahko nezneužívali a tu je ten koreň problému. Kúp si kameru...
@thevanderdark 14 € ? No ani to svetlo za tú sumu nekúpi podľa mňa Ale samozrejme zase ích kvalifikovaný odhad ... ja mám škodu 2100 € + hradiť jeho škodu 360 € no pred hodinou mi volal že to bude viac lebo že mu čosi začalo tiecť...@carpathian pred dvoma mesiacmi som si ju kúpil aj ja,ale ešte ju nemám namontovanú
@carpathian To s tou kamerou pomohlo aj jednému susedovi.
Lebo zrazil cyklistu, pretože mal slúchadlá.
A cyklista chcel naňho zavolať policajtov, ale mu ukázal video a bolo vidno, že mal slúchadlá, tak radšej odišiel
Jednoducho by som si prečítal zmluvu o havarijnom poistení, aby som zistil, na základe čoho mi neplnia, pokiaľ tam také niečo máš, je to na zvážení, či sa do tejto poisťovne oplatí viac platiť 300 € polročne a 6 týždňov pred výročím dať výpoveď a nájsť si poriadnu poisťovňu s normálnym krytím a bez výluk. Ešte by stálo za to sa v tom pohrabať a namietať a sťažovať sa, keďže poisťovne radi neplnia a neoprávnene.
@artusios Rozmýšľam že zmením poisťovňu,každopádne tam ešte pôjdem a preberiem pár veci ktoré ma napadli pri čítani tvojho komentu,nemyslím si že by som to mal nehať len tak @mauinka Ja si rozhodne myslím že by mal.
No ja som takto nabúral do jedného na dialnici keď naraz zastal v rýchlom prúde predomnou neubrzdil som tú 100ku z kopca a šťuchol som ho. Políciu sme nevolali len sme sa rozišli po svojom. Majú tí ľudia rozum zaparkovať to rovno na dialnici podľa mňa by to mala byť jeho vina bezdôvodne brzdiť a stáť kde to kto videl .
pičovina veru....ved predsa policajti tak radi používaju frazu "mali ste predvídat" ....takze mal predvidat aj ten za tebou a je to neschopný kokot ked vo vysokej rychlosti nemysli na brzdnu vzdialenost
Nabudúce radšej kameru do auta si daj a všetko nahrávaj aby ti zas potom nepovedali dajakú blbosť.. bo to podľa policie si mal asi radšej vyletieť z dráhy aby si nezabil srnu a aby do teba ani nevletel ten za tebou.... by ma zaujimalo čo by robili oni keby sa im take stane a dajaky ich kamarat policajt v službe by im toto povedal.. -.-" dzignute zakony toto
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ale toto asi neuhráš, keď ti to povedali aj policajti aj poisťovňa. A súdiť sa? Už ako uznaš za vhodné.
Kamarátovi sa stalo, že tú srnu zrazil, aj tam prišli policajti aj mu uznali za poistku a za svetlo + prasknutý nárazník dostal 14e. Takže si sprav obraz....
Ďalšia vec je že dodržiavať predpísaná vzdialenosť a venovať pozornosť jazde sa má kurva vždy, teda kým nestojíš v kolóne...
Lebo zrazil cyklistu, pretože mal slúchadlá.
A cyklista chcel naňho zavolať policajtov, ale mu ukázal video a bolo vidno, že mal slúchadlá, tak radšej odišiel