Ak si na strednej,tak si ju skús najprv dorobiť...ak to chceš riešiť hneď,tak už ti tu niekto poradil Ja osobne by som skúsil vydržať do 19tich a maturity (ak sa to v tvojom príapde dá) a po škole by som si našiel prácu a už sa rodinen ikdy neozval.
Jediné, čo ti môžem poradiť, je - nájdi si prácu, aby si sa z čoho mala živiť a odsťahuj sa. Mňa to sťahovanie čaká už onedlho...
A možno ešte ak sa dá, obklop sa ľuďmi, čo ťa majú radi a aj ti to vedia dávať najavo. Strašne to pomáha, z dosť veľkej časti sa pri nich dá zabudnúť na nepodarenú rodinu.
Toto ti síce asi nepomôže. Ale myslím že každá tretia - štvrtá rodina funguje na tomto princípe. Ponižovanie dieťaťa, zvýšená agresivita voči nemu... všetci to poznáme, a niektorí dennodenne. Zase buď rada aspoň, že nezažívaš aj fyzické týranie od rodičov, lebo to je tiež, bohužiaľ, veľmi časté. However, držím palce.
Odvrkuj rovnakým spôsobom. Skús si tie situácie vychutnávať a brať ich ako cvičenia v trefnej odpovedi na urážky. Vynadajú ti do j*bnutých detí? Povedz že keď sa spoja dvaja k*koti, nič iné ani nemôže vzniknúť. Si k*rva? Povedz, že to máš po matke...Si tlstý slon? no to som teda po tebe zdedila pekné gény, ľudia ako ty by sa nemali množiť... Skrátka, netreba odporovať, ale potvrdiť to čo povie a ešte aj pridať.
V druhej fáze s tým môžeš začínať aj sama.. Obedujete.. a zahlásiš - "včera som tak rozmýšľala - po kom som ja taká p*ča, nevieš?" ...
Keď sa vypracuješ do dokonalosti, začne ta to baviť, budeš vyhľadávať príležitosť aby si mohla za*bať niečo vtipné, nahráš, uploadneš na net, bude sa to šíriť ako Melíško a raz budeš mať vlastnú talkshow.. Nevyspytateľné sú cesty Božie
Nuž a druhá možnosť - práca a vlastné bývanie, to sa ale nie vždy dá.
@13 s tým nesúhlasím. pretože jej matka je agresívna ako písala. a provokovať ju s takýmito vecami môže vyvolať facky a násilie. Potom by jej na báze toho čo si napísal, musela facku vrátiť a pobili by sa tam.
to je len extrémna situácia, ktorá všetko vyhrotí.
byť tebou, stanovím si jasné priority a obrním sa. Taká matka je teoreticky žiadna matka. Jediné, čo musí tvoja myseľ obsahovať je to, že si lepší človek než ona, a neznížiš sa na jej úroveň. Zjavne to všetko pochytila od svojho priatelia. Keďže ako píšeš, jej robí to isté, ona si to zrejme ventiluje na tebe.
Musíš byť silná, lepší človek a samostatný. Vzdelať sa, začať pracovať a odísť. Potom, keď budeš mať život vo svojich rukách, skús svojej matke nejako pomôcť. ak to nepôjde (pomôcť jej) ... no... aspoň si to skúsila. Budeš môcť pokojne spávať.
vydrž do maturity ak ju ešte nemáš a choď potom pracovať alebo ďaleko na výšku zo západu na východ alebo naopak tak nebudeš mať dôvod prísť domov kvôli diaľke tiež sa necítim doma dobre a odkedy som na intráku je mi kus lepšie
@jana02245 asi ti nepomôžem, sama som v podobnej situácií, viem ako ťa to trápi a a čo asi prežívaš, snaž sa, nepripúšťať si to, i keď viem, že to nie je reálne.. ale ako tu už bolo vyššie spomínané odíď na intrák/nájdi si prácu..
ja idem tiež na vš na druhý koniec SR a budem na intráku, domov budem chodiť len ak to bude nevyhnutné a dúfam, že tam to bude lepšie
jednoznacne, po skole zbalit svestky a vypadnut prec..zo zaciatku to bude tazke, ale da sa to..isto lepsie ako denne depky a podobne veci.. uz teraz sa zacni po niecom pozerat, daleko od domova, sprav si nejaky prehlad, co, kde, ako by bolo najlepsie/znesitelne pre teba
počkaj kým dokončíš strednú a pôjdeš niekam ďaleko na výšku na internát. som v podobnej situácii a vidím to ako jediné východisko. a nad tým, aký majú význam slová, ktoré do teba hučia, sa nezamýšľaj. nie je to pravda. ber všetko čo ti povedia ako jeden hluk, ktorý sa musíš naučiť si nevšímať. buď silná.
1. Nie je to psychické vydieranie, ale psychycký teror.
2. Ak by si si vedela predstaviť, že by si ch už nikdy nekontaktovalal a nežila s nimi, zavolaj sociálku, prípadne choď bývať na ten rok k starým rodičom alebo inej rodine ak niekoho máš, potom si skús nájsť prácu a osamostatniť sa... nepíšeš, ako to máte s financiami, či môžeš ísť na intrák alebo si kúpiť byt, ale držím ti palce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Jediné, čo ti môžem poradiť, je - nájdi si prácu, aby si sa z čoho mala živiť a odsťahuj sa. Mňa to sťahovanie čaká už onedlho...
A možno ešte ak sa dá, obklop sa ľuďmi, čo ťa majú radi a aj ti to vedia dávať najavo. Strašne to pomáha, z dosť veľkej časti sa pri nich dá zabudnúť na nepodarenú rodinu.
Prajem pevné nervy...
V druhej fáze s tým môžeš začínať aj sama.. Obedujete.. a zahlásiš - "včera som tak rozmýšľala - po kom som ja taká p*ča, nevieš?" ...
Keď sa vypracuješ do dokonalosti, začne ta to baviť, budeš vyhľadávať príležitosť aby si mohla za*bať niečo vtipné, nahráš, uploadneš na net, bude sa to šíriť ako Melíško a raz budeš mať vlastnú talkshow.. Nevyspytateľné sú cesty Božie
Nuž a druhá možnosť - práca a vlastné bývanie, to sa ale nie vždy dá.
keď už tu chceš kktiny postovať,nauč sa používať skracovať URLky...
taký www.dopice.sk alebo bit.ly
to je len extrémna situácia, ktorá všetko vyhrotí.
byť tebou, stanovím si jasné priority a obrním sa. Taká matka je teoreticky žiadna matka. Jediné, čo musí tvoja myseľ obsahovať je to, že si lepší človek než ona, a neznížiš sa na jej úroveň. Zjavne to všetko pochytila od svojho priatelia. Keďže ako píšeš, jej robí to isté, ona si to zrejme ventiluje na tebe.
Musíš byť silná, lepší človek a samostatný. Vzdelať sa, začať pracovať a odísť. Potom, keď budeš mať život vo svojich rukách, skús svojej matke nejako pomôcť. ak to nepôjde (pomôcť jej) ... no... aspoň si to skúsila. Budeš môcť pokojne spávať.
ja idem tiež na vš na druhý koniec SR a budem na intráku, domov budem chodiť len ak to bude nevyhnutné a dúfam, že tam to bude lepšie
hlavne sa nenechaj tými hlúpymi rečami pohltiť
drzim palec
Je mi fakt ľúto že to máš takto ale nič účinnejšie ma nenapadá
2. Ak by si si vedela predstaviť, že by si ch už nikdy nekontaktovalal a nežila s nimi, zavolaj sociálku, prípadne choď bývať na ten rok k starým rodičom alebo inej rodine ak niekoho máš, potom si skús nájsť prácu a osamostatniť sa... nepíšeš, ako to máte s financiami, či môžeš ísť na intrák alebo si kúpiť byt, ale držím ti palce.