10% pôvodnej frekvencie by mal zvládnuť každý procesor v pohode bez ďalších úprav .. hlavne musíš skúšať a uvidíš ... s BOX chladičom máš akurát neistotu v teplotách ... pri vyššej frekvencií ti pekne porastú
daj PC do chladničky a chladničku daj na maximalnu teplotu(kvôli kondenzácii), resp. tak na 8-9°C a zvládne ti to hoc aký chladič. teda aspoň čo som robil na staručkom athlone pokusy tak to zvládal boxovaný chladič
a za poriadny chladič dáš tak 20-30€, to už radšej nový procák pomaly
ten cpu s boxom zvládne aj o 800Mhz vyššie takty, nie len o 400... veľa robí výrobný proces, a to že je to len Pentium DC.. ten istý cpu som mal takže viem o čom hovorím... bežne sa dá vyštvať z 1.6 na 3.2 - 3.3 len so zvýšením napätia (vtedy ti treba už aspoň AC Freezer 7 Pro)
Taktni a sleduj co sa bude diat. Samozrejme mu jebni aj napatie a uisti sa, ze mas dostatocne silny zdroj. 10 stupnov navyse (ani 20) tvoj procak nezabije. Ja mam pracovnu teplotu tych 50-60 (notebook), ked sa hram vyjebe tomu aj na 80. Ked som mal zaprasene vnutro tak aj na 90-100. Az vtedy bolo citit nestabilitu.
@Freedomko ten isty procak mam aj ja a som spokojny...teda ten isty len 4800+...skor grafika zacina byt pomaly slaba a ramky by som mohol casom zvysit z 2giga na 4
Tak na 2 ghz by si ho taktol myslim, ale je velmi otazne, ze na co. Realne v praxi vo windowse narast vykonu nepocitis, v niektorych hrach mozno. Kym som otvoril toto forum som myslel ze to bude nejaky shit procesor, no tento je ok. Podla mna nemusis ani voltaz dvihat pri takomto takte, uvidis.
@Filus pokial ide o procak tak pri tych hrach nemusis brat moc vazne tie hodnoty...kedysi davno som hraval hry ktore pytali 2GB procak a ja som mal stary celeron 800mhz
pokial mas dobru grafiku tak by si nemal mat problem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ja som to vyriesil tak ze som nechal otvoreny pocitac a chladim ho normalnym ventilatorom
a za poriadny chladič dáš tak 20-30€, to už radšej nový procák pomaly
pokial mas dobru grafiku tak by si nemal mat problem
ale pracuje sa na nej len tú čo som chcel akosi niekde nemajú :/ tak som sa musel uspokojiť z inou len už dúfam, že do konca týždňa bude doma