Robím si modelovky z biológie a tam otázka : v profaze mitozy : bla bla a potom možnosť h ) sa centrozomy oddelia a každý putuje na opačný pol bunky ...problém je v tom ,že ťa odpoveď má byť podľa kľúču správna..veď je to blbosť nie ?
veď to je správne, ja si to už moc nepamätám , ale v profáze sa tvorí mitotický aparát, teda deliace vretienko ... tak to dáva zmysel, určite je to popísané aj v každej knihe a aj na tých obrázkoch mitózy
inak ja keď som sa učila na prijímačky a tak, tak som sa učila z biologie bunek- radka zavodska a potom som mala aj nejakú biológiu člověka- eduard kočárek a aj genetiku, všetko je to od toho istého vydavateľstva myslím, a úplne dobrý matroš akože pekne vysvetlené všetko
@7 ale centrozóm nie je v chromozómoch, v chromozómoch je centroméra, centrozóm tvorí deliace vretienko a zabezpečuje v ďalších fázach naviazanie chromozómov na mikrotubuly
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov