jedna moja kamaratka ma frajera vojaka ktori je vo francuzskej legii... stale sa stazuje ,ze je niekde na misii a nie je s nou a boji sa onho...musi par rokov vydrzat v tej legii a potom bude mat dozivotny dochodok este mu tusim chybaju 2 roky... mne by sa taka praca nepacila...
@hetfield Satinsky je spicka . Lenze vojencina uz davno nie je iba o tom, ci Ta to bavi . Tie prachy, tie vyhody, tie prachy v dochodku, do ktoreho ides, ked Tvoji rodicia este odrabaju posledne roky do penzie... to su tie veci, pre ktore tam ludia, co si to vedia dobre spocitat, idu. Aspon podla mna.
@flussica to dobre hovoris naizaj, ze koli rodicom a hlavne sebe tam ludia idu!
ja si pomaly zacinam zistovat podrobnosti, za akych podmienok sa da vstupit do armady v zahranici. nechcem ist do francuzskej cudzineckej legie ale do americkej armady...presnejsie poveda k "marinňákom"
uz mam niake informacie co a ako len este mi to nestaci. okremtoho maturujem tuto jar, takze zatial je to v tomto stadiu. po maturite ale by som chcel mat vsetky vybavovacky za sebou a vypadnut zo slovenska, nie len koli splneniu si sna ktory je byt vojakom a zit "americky sen" ale aj preto aka tu nastava situacia...a ak nie v amerike tak hocikam inam ist pracovat a zit len nie tu...
celá armáda by sa mala zrušiť, resp. pretransformovať na zložku, ktorá by sa venovala prácam pri rôznych výnimočných situáciach napr. povodne, atď. čo aj teraz síce robí ibaže jej hlavnou úlohou je SMRŤ
@tommyhot ja com som as zatial docital, tak mozem poziadat o emigrantske vizum do usa za ucelom prace v armadnych zlozkach a tym by som ziskal americke obcianstvo! ved este tam nejdem, ohladom viz budem mat este niake konzultacie na velvyslanectve usa ale inak diky ze si ma upozornil...
@goth no povedzme ze by sa usa pretrandformovali...to by mal taliban, al-kaida a podobne dvere otvorene na znicenie usa a celeho sveta!
slovensko robi len mierove misie, co je podla mna dobre, lebo pomaha podobne ako pri povodniach!
ale to sa nikdy nestane aby armada len pomahala civilom a nechranila stat a jeho obyvatelov...vojska odjakziva vzdy boli a budu. od kamennych ostepov, cez rakety dlheho doletu az po satelity ktore budu odrazat slnecne luce a tym vytvoria luc ktory spali dane uzemie (...james bond: die another day)
@mm47 neviem presne ,musel by som sa spytat kamaratky... on chcel byt profesionalnym vojakom.vo francuzsku zije uz par rokov...viem ,ze teraz je na misii vo fran. guajane .
@mm47 to nie je tak ze sa odletis do cudziny a vstupis do armady
ja som si to tiez myslel ked som zacal uvazovat nad pracou mariňaka
neviem este ako presne to je, ale musim si dohodnut stretko na ambasade v BA, informovat sa za akych podmienok by som mohol dostat specialne vizum NATO pre vstup do us armady.
@aguri500 podla mojich info ohladom americkej armady bezohladu na zranenie cudzinec moze dostat obcianstvo do 6 mesiacov od vstupu do armady a aj jeho rodinny prislusnici...takze keby som tam teraz v lete siel, do pol roka mal obcianstvo ja, potom zabezpecil aby sa mohla napr. moja priatelka a dcera/syn dostat do usa a najst byvanie atd tak by dostali automaticky obcianstvo lebo uz ja mam! a mozem priniest rodicov, starych rodicov a dostanu aj oni
@aguri500 Je pravda ze sem do SR nemoze prijst uz? Teda niekde som cital ze tam im daju inu totoznost , u nas sa to bere ako trestny cin lebo sluzi inej krajine.
@mm47 tusim ,ze taky zakon ,ze ked zradis armadu sr tak sa uz nemozes vratit lebo budes trestne stihany ale on chodi normalne na slovensko kedze uz ma francuzske obcianstvo...
@aguri500 Ved jasne a aj keby ... sak ako zistia ze bol niekde v armade , predsa hranice uz nesu tak sa s nim nikto pri vztupe do SR ani nebude zaoberat.
@lacike90 drzim ti palce splnenie kazdeho sna je super moj sen bol francuzska cudzinecka legia a mam ho za sebou a bolo to super a inak slovensko je v nato je v aliancnych jednotkach to znamena ze FCL nie je cudzia armada len este ten zakon nezrusili a keby si mohol napisat nejake info o vstupe do usaarmi diky majkaferko@orangemail.sk
My sme vojanská rodina, na rovinu - budeš sklamaný. Dostat sa tam je kopec práce, drina, nadradený pristup od vyssej hodnosti na dennom poriadku. Taknove vojsko SR je v podstate zlikvidované, ak chces stravit zivot mazanim kolesa na OT, tak tam chod. Inak vela veci sa zvonka zda dobrch ale az budes vnutri... pochopis do akeho ***** si to vlastne šliapol A budeš sa chcieť dostať von. :///
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ja si pomaly zacinam zistovat podrobnosti, za akych podmienok sa da vstupit do armady v zahranici. nechcem ist do francuzskej cudzineckej legie ale do americkej armady...presnejsie poveda k "marinňákom"
uz mam niake informacie co a ako len este mi to nestaci. okremtoho maturujem tuto jar, takze zatial je to v tomto stadiu. po maturite ale by som chcel mat vsetky vybavovacky za sebou a vypadnut zo slovenska, nie len koli splneniu si sna ktory je byt vojakom a zit "americky sen" ale aj preto aka tu nastava situacia...a ak nie v amerike tak hocikam inam ist pracovat a zit len nie tu...
..kvak..
slovensko robi len mierove misie, co je podla mna dobre, lebo pomaha podobne ako pri povodniach!
ale to sa nikdy nestane aby armada len pomahala civilom a nechranila stat a jeho obyvatelov...vojska odjakziva vzdy boli a budu. od kamennych ostepov, cez rakety dlheho doletu az po satelity ktore budu odrazat slnecne luce a tym vytvoria luc ktory spali dane uzemie (...james bond: die another day)
Ja len tak zo zvedavosti , myslel som ze sa proste vybral do Fr. a na druhy den isiel do armady.
ja som si to tiez myslel ked som zacal uvazovat nad pracou mariňaka
neviem este ako presne to je, ale musim si dohodnut stretko na ambasade v BA, informovat sa za akych podmienok by som mohol dostat specialne vizum NATO pre vstup do us armady.
@aguri500 podla mojich info ohladom americkej armady bezohladu na zranenie cudzinec moze dostat obcianstvo do 6 mesiacov od vstupu do armady a aj jeho rodinny prislusnici...takze keby som tam teraz v lete siel, do pol roka mal obcianstvo ja, potom zabezpecil aby sa mohla napr. moja priatelka a dcera/syn dostat do usa a najst byvanie atd tak by dostali automaticky obcianstvo lebo uz ja mam! a mozem priniest rodicov, starych rodicov a dostanu aj oni
Preto je to cudzinecka legia ze nemusis ziadat o obcianstvo , cakat 10rokov a ist do klasickej armady.
Ozaj vies po anglicky?
Nerobia tam nahodou francuzi jadrove pokusy? aspon v minulosti robili
tiez sa mi nieco take mari ,ze tam robili francuzi nejake jadrove pokusy...ale asi teraz to uz nerobia
To bola Fr. polynezia vlastne
ked bola nizka tak si bol opička