môžeš použiť na predaj všetko, čoho sa netýkajú autorské práva...väčšinou sú takéto veci pod nejakými licenciami (o tých nájdeš na nete info) a v nich je popísané, čo s tým môžeš robiť.
mnoho vecí je napríklad voľne dostupných pre použitie, ale nie pre predaj.
@anonym0000 podľa toho, čo je v licencii pri tom, čo tam chceš použiť. Nedá sa to takto zovšeobecniť. Ak tam nič nie je uvedené, tak asi môžeš, ale svoju ruku by som za to do ohňa nedal, iba cudziu
Na nekomercne ucely mozes realne /nepoznam nikoho, kto by toto riesil/ pouzit cokolvek. Ak by ta aj napriek tomu chcel za to niekto buzerovat, tak to jednoducho prestanes pouzivat a si safe...
@anonym0000 ak hru nezverejnis, tak nemoze.. ak ju zverejnis, tak porusujes jeho autorske prava, ale kedze na tej hre nezarabas, tak pre neho nema vyznam tahat ta po sudoch, pretoze si mu nesposobil ziadnu ujmu na zisku a teda mu ani nemas co zaplatit... nemaj boja, ak aj porusujes niekoho autorske prava, tak sa to najskor riesi tak, ze ta upozorni aby si stiahol jeho obsah z obehu, pretoze by bolo velmi nakladne to rovno riesit sudnou cestou..
btw ak ma byt hra urcena na studijne ucely, tak autorske prava neporusujes...
tak ano musiš, mať autorske povolenie, ved o je samozrejme....a nezaleži či je hra komerčná, proste musiš mať autorské práva danej skladby. Na druhej strane existuje vela CC takže si myslim že to nie je až taký problém, čo sa týka modelov a podobne tak jasné plati to isté, čo sa týka predaja hry ako takej tak jasne možeš ju predavať. možeš ju opať hodiť pod CC, iba v tom prípade ti ju možu dalši vývojari napriklad vylepšiť ale stále ti ostávaju autorské práva....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
mnoho vecí je napríklad voľne dostupných pre použitie, ale nie pre predaj.
to by aj mňa zaujímalo a zatiaľ len predpokladám, že vtedy je to voľne dostupné
skôr by ma zaujmalo ci na mna z nicim nemoze
btw ak ma byt hra urcena na studijne ucely, tak autorske prava neporusujes...
kazdopadne by som bol rad keby som nasiel dokument kde je to rozpisane dopordobna ... este pogooglim