Inak WYSIWYG editory osobne nepouzivam. Na html pouzivam skvely editor PSPad ( www.pspad.com ). Dobry freeware program na grafiku neporadim, taky snad ani neexistuje...
Osobne používam kombináciu Macromedia Dreamweaver 8 na písanie kódu (a niekedy tiež na CSS) a TopStyle Pro na CSS (použiteľná je aj free verzia TopStyle Lite)
Taký NOTEPAD je na písanie kódu úplne nevhodný, aj keď ho dosť ľudí používa (zavrhol som ho hlavne preto, lebo používa len znakovú sadu windows-1250 a pre sadu iso-8859-2 treba používať špeciále náhrady niektorých znakov...) - namiesto neho odporúčam freevareový PSPad...
No a na grafiku používam samozrejme Adobe Photoshop CS2...
A ked ces nieco uplne jednoduche a ces robit jednoducho aj s grafikou tak si najdi daky wysiwyg editor...to je taky program kde nekodujes len mu rozmiestnis obrazky kde ich ces mat kde bude nadpis atd....a on uz ti sam vygeneruje kod..ale pocitaj s tym ze to bude fakt co sa programatorstva tyka uplne hrozne..
Ja mam rad Coffee Cup HTML editor 2006 FREE. Tukam kodiky, uz za tych par rokov som si na to zvykol - da sa tam takmer vsetko a ja s nim nemam najmensi problem. A na grafiku pouzivam rozne programy - podla toho, o co sa jedna. Asi najlepsi je Jasc Paint Shop Pro 7, na obrazkove buttony mam ButtonStudio a este zopar vela softov...
Ja osobne neuznávam žiadny program na tvorbu webu! 1. s tym to vies kazdy robit.... 2. urobis web, a chyby mozes hladat rok kym najdes, lebo tie sproste programy vygeneruju take nezmyselne kody ze no comment!...radsej chod na www.jakpsatweb.cz, nauc sa zaklady, zapni poznamkovy blok a koduj!
Mno tak na windoze ked som bol este maly a sprosty som pouziwal yahoo site maker (abo tak nejak) je to WYSIWYG editor, ale samozrejme, ked zacnes pisat zlozitejsie weby s pouzitim roznych technologi (JavaScript, CSS, PHP+MySQL), tak taketo editory su uplne newhodne. Na win som skusal NotePad2 je to rozsirena nahrada za poznamkovy blok, ktora podopruje syntax highlight a wsetko co ma textovy editor mat.
No ale kedze frcim na linuxe tak odporucam Quanta+ alebo BlueFish, alebo hociaky iny textovy editor (Vim, Kwrite, Gedit...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
1stPage od Eversoftu som dakedy pouzival, to bolo free a bolo to podobne Dreamweaveru (ak myslime pisanie kodu a nie design)
Inak WYSIWYG editory osobne nepouzivam. Na html pouzivam skvely editor PSPad ( www.pspad.com ). Dobry freeware program na grafiku neporadim, taky snad ani neexistuje...
Taký NOTEPAD je na písanie kódu úplne nevhodný, aj keď ho dosť ľudí používa (zavrhol som ho hlavne preto, lebo používa len znakovú sadu windows-1250 a pre sadu iso-8859-2 treba používať špeciále náhrady niektorých znakov...) - namiesto neho odporúčam freevareový PSPad...
No a na grafiku používam samozrejme Adobe Photoshop CS2...
No ale kedze frcim na linuxe tak odporucam Quanta+ alebo BlueFish, alebo hociaky iny textovy editor (Vim, Kwrite, Gedit...)
Inak na hľadanie chýb ja osobne používam validátor » validator.w3.org/...
Ja osobne používam tiež First Page od Evrsoftu. (A na CSS TopStyle Lite)
Ale ak chceš wysiwyg editor, skús naťukať do googlu, ja osobne ich nepodporujem...