Som prváčka na chemickej priemyslovke a kedže prepadám, profesor mi dal šancu napraviť si reputáciu projektom na ľubovoľnú tému,Lenže mna nič originalne nenapadá.Čo by ste mi poradili?Adkevátne na školu kde chodim....
Ja pracujem s tym, co mam slecna je prvacka a z chemia prepada. Na obhajovanie bezpecnosti kontrolovanej termo-nuklearnej reakcie sa podla mna neciti ...
Tak som si prebehol v googli najlepsie chemicke prjekty v USA. Hmm, teda tam sa decka fakt nenudia
Vacsinou som tam nasiel projekty, kde sa sledovalo posobenie nejakej latky na kovy, bielkoviny a pod. A potom rozne vyzkumy, kolko kofeinu je v salke caju ...
Co takto skusit nieco podobne.
Vplyv Coca Coly na zubnu sklovinu ?
Zohnat zuby by nemali byt problemom z ktorejkolvek zubnej ambulancie. Avsak samotny vyzkum uz si budes musiet riadit sama. Zrejme by to chcelo aj mikroskop aby si sledovala zmeny na zubnej sklovine, ale s tym ti urcite pomoze ten profak. Co ty na to ?
Mozno by sa tam dalo este aj pridat, ze by si porovnavala ake su zmeny ked sa zub umyval zubnou pastou a ked nie. Len by to potom chcelo aj pravidelne menit Ph, to ale nemoze byt problem
Ehm, som sa nejak zanietil ... vidiet ze ma chemia bavila
@ Flamerage (11): A nemal by mat v sebe rovno aj vodu na umytie tej hlavy?
Sprav nieco ekologicke, kde roste povies, ze spravnym riesenim je proste nieco nieco, nepouzivat co skodi zivotnemu prostrediu. To zvykne na ludi zabrat.
krebsov cyklus ? Pochybujem ze to je dobry napad....ono to je az pre vyssie rocniky. Svetla a chemicka fotosynteza je v pohode, ale to sa da hlavne teoreticky spravit....na vyzkum a dokazy by som volil nieco ine
mohla by si skusit este napr. nejaku neutralizaciu, hydrolyzu soli alebo vystesnenie slabsej kyseliny silnejsou ale na to asi nemas vybavenie predpokladam
To je napad. Vziat priklady zo serialu MacGyver a dokazat, ci sa zakladaju na pravde, alebo su to ciste vymysly ( Co ja viem tak vacsina je teoreticky mozna )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Na rychlo ma napadli dve moznosti.
Skonstruovat destilacny pristroj, ktory by z roztoku dokazal oddestilovat cistu vodu.
Spravit projekt, kde by si demonstrovala recyklaciu.
Ja pracujem s tym, co mam slecna je prvacka a z chemia prepada. Na obhajovanie bezpecnosti kontrolovanej termo-nuklearnej reakcie sa podla mna neciti ...
Vacsinou som tam nasiel projekty, kde sa sledovalo posobenie nejakej latky na kovy, bielkoviny a pod. A potom rozne vyzkumy, kolko kofeinu je v salke caju ...
Co takto skusit nieco podobne.
Vplyv Coca Coly na zubnu sklovinu ?
Zohnat zuby by nemali byt problemom z ktorejkolvek zubnej ambulancie. Avsak samotny vyzkum uz si budes musiet riadit sama. Zrejme by to chcelo aj mikroskop aby si sledovala zmeny na zubnej sklovine, ale s tym ti urcite pomoze ten profak. Co ty na to ?
Mozno by sa tam dalo este aj pridat, ze by si porovnavala ake su zmeny ked sa zub umyval zubnou pastou a ked nie. Len by to potom chcelo aj pravidelne menit Ph, to ale nemoze byt problem
Ehm, som sa nejak zanietil ... vidiet ze ma chemia bavila
Sprav nieco ekologicke, kde roste povies, ze spravnym riesenim je proste nieco nieco, nepouzivat co skodi zivotnemu prostrediu. To zvykne na ludi zabrat.
mohla by si skusit este napr. nejaku neutralizaciu, hydrolyzu soli alebo vystesnenie slabsej kyseliny silnejsou ale na to asi nemas vybavenie predpokladam