ahojte... o par tyzdnov mame v skole odovzda t projekt z matiky..
a mam taku mensiu prosbu.. viete mi niekto povedat priklady na uplatnenie kvadratickych rovnic v praxi a tiez priklady na uplatnenie tychto rovnic v inych predmetoch nez je matematik
uplatnenie kvadratickych rovnic moze byt vo fyzike pri vypocte drahy v zavisloti od ryclosti a drahy, potom pri vypocte kinetickej energie...proste vsetky rovnice kde ma na druhu...myslim... v praktickom zivote tazko, maximalne ak v ekonomike abo neco podobne... vela stastia...skus sa popytat aj uja googla...
akoze nechapem o com ide... kvadratricke rovnice su elementarna vec a vyuzivaju sa vsade, obsah coho kolkve, parabola... To je samozrejma vec... Ten kto zadal tu temu tak je idiot...
No, no ma MAT-FYZe si nikto tazku hlavu nerobi. Matika je vsade ze vraj (kamos pise o tom pracu, on je logik) uz len z toho ze fyzika je dnes vsade tam su nie take rovnice bezne Tak, ze co je to prax? ak si mat-fyzak tak je to bezna vec asi aj pri ekonomii, ale ak si predavac v obchode tak asi sa s tym nestretnes...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
PS: (desiree je asi rada že máš skoro rovnaký nick )
rýchlosť ide lineárne nahor v grafe a zrýchlenie kvadraticky pretože da=dv/dt (m/s^2)