Potrebujem spravit projekt na matematiku. Musim si vybrat budova a najst na nej 4 geometricke utvary a popisat ich+ vypocitat S a V(kvader, hranol, gula, kuzel, ihlan atd...). Prosim mohli by ste mi poradit nejaku budovu, ktora ma asp
co tak si vybrat nejaky goticky kostol???? okna mas s lomenym oblukom, cize sa v nich nachadza nejaky ten obdlznik a polkruznica (dve stvrtkruznice) kvader mas strechu aaaa este tam nieco urcite nahrabes
@kikushenka Ty jej robis naschval tak zle? Ved goticky kostol, fujha... to su strasne vyornamentovane tvary, tak neviem. A obluk nie je zrovno dobry tvar na pocitanie . Ta Tvoja lomena polkruznica na poltaroch a oknach - to ako ma pocitat? Ten zlom? Radsej nieco jednoduchsie. Mozno futurizmus alebo funkcionalizmus - proste ciste tvary.
@flussica co je na tom zle? ved ked to nebude vediet, tak si vyberie nieco ine ne? a je to chalan mimochodom okrem toho nevidim na takom okne nic tazke.... vypocitas obsah polkruznice + obsah obdlznika co je pod oblukom a hotovo...
(zrezany kuzel /drazky nepocitaj, kaslat na styly /, kvader, tamten tympanon bz sa hadam dal vypocitat.. no, stvrty ma nenapada, to si najdes - mozno ten mensi stupienok, co deli vrch stlpu od strechy?)
(tu mas stlp aj bez drazok, valec, polgula - kupola /tu instalaciu navrchu odmyslis/, a kvader s podstavou stvorca)
@kikushenka Lenze.. to predsa nie je polkruznica. To je "stvrt + stvrt"kruznica. A dakujem pekne, hladat stred z kazdej tej "stvrtiny" (* stvrtina je v uvodzovkach, lebo to je v podstate viac, ako stvrtina, kedze mas stred nie obly, ale zaostreny na gotickych pamiatkach) a potom si vypocitat este ten neurcity zostatok, co Ti to okno vlastne tvori (tu "stvrtinu"). To mozno potom skor nejake romanske okno, ale goticke.. zbytocne vela roboty .
Ale uznavam, ze si mohla byt zakernejsia a navrhnut mu Gaudi-ho, alebo tak nieco
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Keď sa na to pozeráš v E3, tak tam nájdeš kadejaké kvádre
ale zas budova, kde sú 4 rôzne geom. útvary? to je náročná úloha
ešte mi teraz prišla na um budova zo Supermana, Daily planet
Ten slov. rozhlas nie je zly napad. Iba sa bojim, ci najdes 4 dobre utvary. A musi to byt iba slovenske?
Pockaj, ja sa po niecom pozriem .
len neviem či sa to dá bez integrálov
Noo, co tak napr.:
(ihlan, valec, kvader, kuzel)
(zrezany kuzel /drazky nepocitaj, kaslat na styly /, kvader, tamten tympanon bz sa hadam dal vypocitat.. no, stvrty ma nenapada, to si najdes - mozno ten mensi stupienok, co deli vrch stlpu od strechy?)
(tu mas stlp aj bez drazok, valec, polgula - kupola /tu instalaciu navrchu odmyslis/, a kvader s podstavou stvorca)
Ale uznavam, ze si mohla byt zakernejsia a navrhnut mu Gaudi-ho, alebo tak nieco