ahoj prosim neviete mi poradit nejaku temu na projekt z matiky? mam sa 50 ludi spytat 2 otazky, napriklad kolko hodin denne stravia na pc a kolko hodin denne spia a potom vypocitam ci to spolu suvisi... ale neviem nic vymysliet
Skús variačný počet.Predpokladajme,že nulovosť variácie funkcionálu akcie neplatí len pre reálne uskutočnené fázové trajektórie pri nedisipatívnych systémoch,ale pre vesmír,prírodu,ľudí a bytie ako celok...ale zase neviem,ako v takom prípade odvodíš extremálne funkcie...no to je už na Tebe.
jé ahoj daja jak som videla tú otázku, hneď som tušila že to písal niekto od nás zo školy
čo to máte za projekt všetci, už som asi piatim babám zo SpB poskytovala rozličné údaje o mojej osobe ..
ach marha, neviem čo by som ti poradila. súvis čísla topánky a výšky?
ale to je neoriginálne, veľa ľudí tam má už výšku zakomponovanú...
možno.. počet súrodencov a potom počet súrodencov rodičov (dokopy)? na overenie, či majú jedinci z mnohopočetných rodín tendenciu zakladať veľké rodiny?
@juwa nulovosť variácie funkcionálu akcie? fázové trajektórie nedisipatívnych systémov? ... je to vtip, alebo študuješ nejaký matfyz?
@astaroth27 To nie je vtip.Vo fyzike sa jedná o tzv. princíp najmenšieho účinku,ktorý hovorí,že funkcionál(ktorým môže byť napr. integrál) naberá extremálnu(čiže najmenšiu) hodnotu pre celkovú energiu iba reálne uskutočnenej trajektórie...pre každú inú by celková hodnota energie využitej v danom systéme na realizáciu nejakého deja dávala väčšiu hodnotu...ide o to,že ma napadlo,že je to v podstate spôsob,akým myslí príroda...teda robiť všetko čo najvýhodnejšie,najšetrnejšie,najkratšie...a to je presne to,čo robíme aj my ľudia...keď sa chceš niekam dostať,tiež nepôjdeš 10 míľovou okľukou,ak môžeš ísť 100 m,no nie? Takže tento princíp máme v sebe zakorenení všetci....dokonca vo veľmi ale naozaj veľmi prehnanom ponímaní to odráža aj čínske učenie feng-šuej...takže preto ma napadlo,že by trebalo odvodiť rovnice,ktoré by takto opisovali aj naše činy...a na to sa využíva variačný počet...ovšem v matike a fyzike....neviem,ako sa to môže dať zakomponovať do realneho žiovta,ale to už nie je moja starosť.Ja som len dala návrh na matematický projekt a toto by ním mohlo byť.Už ti je to jasné? Dúfam,že áno.
to mate projekt zo statistiky? aj my sme to robili kedysi. 50 dni som sledovala navstenost internetovej stranky. teda nesledovala som, stiahla som si udaje z naj.sk
@astaroth27 Samozrejme,že viem,že si ma nechcela uraziť,ja len,že sme normálni civilizovaní ǔdia,tak diskutujeme.A nevedieť,čo je integrál nie je nič nenormálne,keby si len tušila aká som ja blbá,napr. z histórie viem možno začiatok a koniec svetových vojen a uzákonnenie spis. slovenčiny.Každí sme nejakí...sme len ludia.Prajem pekný deň.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
odkedy pouzivaju pocitac a kolki nosia okuliare, to by sa dalo tiez
čo to máte za projekt všetci, už som asi piatim babám zo SpB poskytovala rozličné údaje o mojej osobe ..
ach marha, neviem čo by som ti poradila. súvis čísla topánky a výšky?
ale to je neoriginálne, veľa ľudí tam má už výšku zakomponovanú...
možno.. počet súrodencov a potom počet súrodencov rodičov (dokopy)? na overenie, či majú jedinci z mnohopočetných rodín tendenciu zakladať veľké rodiny?
@juwa nulovosť variácie funkcionálu akcie? fázové trajektórie nedisipatívnych systémov? ... je to vtip, alebo študuješ nejaký matfyz?
a pozri si ich hmotnosť
darmo mi to vysvetľuješ, skrátka nemám poňatia čo je intergrál a funkcionál, môj talent na prírodovedné predmety je totiž nulový
nedokážem si predstaviť, ako by sa teória, ktorú si tu predostrela, dala využiť pri štatistickom matematickom projekte
ale už mi to radšej nevysvetľuj, ku šťastiu mi úplne stačia Kegelschnitte (asi "kužeľosečky"?), ktoré práve počítam, aby som neprepadla