ktorá propagácia kampane prosti týraniu žien sa vám zdá efektívnejšia, údernejšia (čo je celkom čiernohumorný popis vzhľadom na tú austráliu , ktorá sa vám viac páči?
Tak tá druhá je skutočne lepšia. Myslím, že vo veľkom sa apeluje v tomto na tyranov, či na týrané ženy a pritom je toľko ľudí, ktorý v tomto môžu pomocť, vedia o tom čo sa deje a pritom radšej mlčia a myslia si, že ich sa to netýka a nič ich do toho nieje. Mám pocit, źe to v nej berú za veľmi dobrý koniec.
Prvá dá toľko, že áno rodina je na prvom mieste. A príde mi to také, že i keď sa mlátia proste v tej rodine musia ostať... zastaviť násilie. Niekdy to proste nejde a je rozvod.
tu je to také pritiahnuté.
Druhá má nebezpečný charakter. Pretože násiliník vidí len jednu formu. On z tej reklamy vyčerpá to, že sa nikto nestará a preto si môže robiť čo chce. Nejaké reklamy zjave ešte nikoho nezastavili.
@chidori myslím že tá prvá je ovplyvnená aj prostredím, v ktorom vznikla, vlastne tak, ako aj druhá
ono ja som tiež názoru, že reklama nikoho v ničom nezastaví, ale tá druhá je viac-menej smerovaná nie priamo na týraných a týrajúcich ale na ich okolie
pokial sama tyrana zena sa od nasilnika nerozhodne odist, vsetky reklamy a kampane budu na p.. je to presny pripad mojich znamych - on ju zbije do bezvedomia a na druhy den uz je medzi nimi vsetko ok. a ked sa im niekto snazi pomoct, tak nakoniec je on ten zly. vsetko su to strasne bludy, realita domaceho tyrania je uplne ina!
@cicatrix v podstate máš pravdu ale zas niekedy proste tá žena odísť nedokáže, možno si povieš že keby ma niekto bil tak od neho utekám no ak si to nikdy nezažila nepochopíš. Tie ženy aj odísť chcú ale nedokážu to buď kvôli finančnej situácii v ktorej by sa ocitli alebo zo strachu čo by sa potom stalo. Príčin je veľa.....
Neprecenuje sa to domace nasilie trochu? Citat o nom na kazdom kroku, ale ja som sa s nim (ruku na srdce) v zivote nestretol.
Ani v ramci rodiny, ani v ramci znamych... A aj tych privatov som uz zopar presiel a takychto vylevov (à la druhe video) som bol uspesne usetreny.
Napriek tomu si neviem velmi dobre predstavit co chcu autori videi dosiahnut. Chcu vysvetlit tyranym zenam, ze im je vlastne zle a maju to riesit?
Alebo je to apel na okolie... A co konkretne to okolie ma robit? Zmlatit agresivneho manzela? Zazalovat ho? Uniest zenu z domacnosti proti jej voli niekam daleko?
Seriozna otazka - ako si predstavujete, ze by ste boli schopni riesit cudzie domace nasilie. A prosim len realne sposoby. Ked je zena na tom muzovi (napriklad financne) zavisla, tak je trochu scestne jen zacat vysvetlovat nech si zbali saky paky a zo dna na den odide.
Apropo kampan - myslim, ze robi celej situacii akurat medvediu sluzbu. Vsetky tie reci o "kazdej piatej zene" akurat tyranym zenam ukazuju, ze "je to vlastne bezne" a podsuvaju im dovod, preco by to nemali riesit.
@xinax tak potom to nie je skutocne nasilie, ked nie su schopne odist kvoli niecomu. ved keby to bolo take strasne, ze by im slo o zivot, tak by urcite nepremyslali o financnej situacii alebo nejakom strachu. ja osobne som to nezazila, ale bola som svedkom a myslim si, ze pre to dievca bolo pohodlnejsie sa nechat zbit a potom ho mala omotaneho okolo prsta, lebo mal vycitky svedomia. a nedrzali ju s nim peniaze, dokonca aj jej rodicia sa ich snazili rozdelit, ale ona ho nebola schopna opustit. takze tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
druha je..fuha, dost zaujimava, ostala som po nej s otvorenym ustami ze "wtf?" ale je omnoho lepsia ako prva, fakt
ale teiž mám bohužiaľ pocit, že rovnako zbytočná ako prvá .. každý hľadí len na svoje :/
tu je to také pritiahnuté.
Druhá má nebezpečný charakter. Pretože násiliník vidí len jednu formu. On z tej reklamy vyčerpá to, že sa nikto nestará a preto si môže robiť čo chce. Nejaké reklamy zjave ešte nikoho nezastavili.
ono ja som tiež názoru, že reklama nikoho v ničom nezastaví, ale tá druhá je viac-menej smerovaná nie priamo na týraných a týrajúcich ale na ich okolie
Ani v ramci rodiny, ani v ramci znamych... A aj tych privatov som uz zopar presiel a takychto vylevov (à la druhe video) som bol uspesne usetreny.
Napriek tomu si neviem velmi dobre predstavit co chcu autori videi dosiahnut. Chcu vysvetlit tyranym zenam, ze im je vlastne zle a maju to riesit?
Alebo je to apel na okolie... A co konkretne to okolie ma robit? Zmlatit agresivneho manzela? Zazalovat ho? Uniest zenu z domacnosti proti jej voli niekam daleko?
Seriozna otazka - ako si predstavujete, ze by ste boli schopni riesit cudzie domace nasilie. A prosim len realne sposoby. Ked je zena na tom muzovi (napriklad financne) zavisla, tak je trochu scestne jen zacat vysvetlovat nech si zbali saky paky a zo dna na den odide.
Apropo kampan - myslim, ze robi celej situacii akurat medvediu sluzbu. Vsetky tie reci o "kazdej piatej zene" akurat tyranym zenam ukazuju, ze "je to vlastne bezne" a podsuvaju im dovod, preco by to nemali riesit.