Prosím neviete koľko asi stojí vlak do Prahy z Nitry a okolia?
Bola som na stanici a žena mi povedala, že 39 eur lístok len tam, čo sa mi zdá dosť o.o na stránke železnice je 20 eur, volala som do informácií a povedali mi, že 27 eur takže teraz vôbec neviem.. :/ ďakujem
na prazskej strane ti neplati ziadna studentska zlava, takze rataj s tym, ze to bude stat dost. Ja som isla teraz z Presova nocnym rychlikom a platila som dokopy 62 aj par centov (cena tam a spat + 2x lezadlo, na slovenskej strane studentska zlava na ISIC). mimochodom na ceskej strane, pokial idete viaceri, sa da vybyvit skupinovy listok a tam su uz dost vyrazne zlavy (pri styroch zlava na jeden listok okolo 6€)
vlaky sú drahé. i keď z ba stojí spiatočný niečo okolo 30€, čiže tých 39 one way je dosť divná suma.
odporučila by som ti bus, studenagency ma z ba stojí spiatočný na isic okolo 21€, turancar je ešte o kúsok lacnejší. ako vážne, ten väčší komfort vo vlaku mi za tú cenu asi nestojí
Cena celého lístka 16,90 € > nešla som s nimi, moji ale chodia aj s nimi a je to rovnako v pohode ako studentagency. ale neviem, či majú nejaké zľavy, to už sa mi nechce pátrať
@seagull1 režimku? moja kamarátka má režimku len preto lebo jej otec pracuje na železnici a ona môže cestovať všade zadarmo, 50% zľavu mám so študentským preukazom ja, tú cenu 39 mi povedala keď som sa jej pýtala na cestu tam a na území slovenska s preukazom.. :/
inak ja by som najradšej išla tým autobusom cez student, to už som si pozerala a je to najvýhodnejšie, ale kamarátka pôjde vlakom a chcela som len zistiť či by sa to nedalo nejak spojiť nech je to výhodné pre obe :/
Menší cenový rozdiel by mohol bol byť kúpiť si lístok NZ-Kúty štátna hranica ako študent a z Kútov už celý. Najistejšie a najľahšie to bude cez spomínaný SparDay.
@seagull1 Nárok na režinku majú iba zamestnanci železníc (okrem RegioJetu) a ich rodiny.
@10 len si nezabudni dat ten listok pocas cesty odkontrolovat a potvrdit na slovenskej aj na ceskej strane, cital som nejaky clanok, ked nejakej zene revizor na slovensku listok neodkontroloval a potom jej to v CR nechceli uznat (alebo tak nejak to bolo)
@nicolkaa@mathulo ja nemyslím režijku, akú majú železničiari a ich potomkovia. Ale existuje normalný preukaz vydávaný študentom stredných škôl. Vysokoškoláci a niektorí stredoškoláci majú ISICy, takže im to netreba, ale je to pre tých čo ISIC nemajú.
Stačí ísť na stanicu po tlačivo, ktoré treba vyplniť a potvrdiť v škole a obratom zaniesť s fotkou nazad na stanicu... len neviem, či to medzitým nespoplatnili, ale nemyslím. A cez leto si to treba predĺžiť, ale tiež to nič nestojí. Viac info na stanici
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
odporučila by som ti bus, studenagency ma z ba stojí spiatočný na isic okolo 21€, turancar je ešte o kúsok lacnejší. ako vážne, ten väčší komfort vo vlaku mi za tú cenu asi nestojí
Cena celého lístka 16,90 € > nešla som s nimi, moji ale chodia aj s nimi a je to rovnako v pohode ako studentagency. ale neviem, či majú nejaké zľavy, to už sa mi nechce pátrať
inak ja by som najradšej išla tým autobusom cez student, to už som si pozerala a je to najvýhodnejšie, ale kamarátka pôjde vlakom a chcela som len zistiť či by sa to nedalo nejak spojiť nech je to výhodné pre obe :/
» www.slovakrail.sk/index.php?id=sp...
Menší cenový rozdiel by mohol bol byť kúpiť si lístok NZ-Kúty štátna hranica ako študent a z Kútov už celý. Najistejšie a najľahšie to bude cez spomínaný SparDay.
@seagull1 Nárok na režinku majú iba zamestnanci železníc (okrem RegioJetu) a ich rodiny.
Z Nových Zámkov je to do Kútov 155 km, čiže je veľmi malá šanca nestretnúť sprievodcu, ktorý lístok oštempeluje.
Stačí ísť na stanicu po tlačivo, ktoré treba vyplniť a potvrdiť v škole a obratom zaniesť s fotkou nazad na stanicu... len neviem, či to medzitým nespoplatnili, ale nemyslím. A cez leto si to treba predĺžiť, ale tiež to nič nestojí. Viac info na stanici