Prosím poradte mi aké rybyčky sa k sebe hodia s tým že tam chcem mať neonky,mečovky,platy a gupky? Čo ešte tam môžem pridať?
Prosím poradte mi aké rybyčky sa k sebe hodia s tým že tam chcem mať neonky,mečovky,platy a gupky? Čo ešte tam môžem pridať? Môžte napísať aj niejaké rady a tipy. Ďakujem
toto fórum som mala asi ja založiť pred troma dňami, keď spolubývajúca priniesla dve škaredé sivé rybičky.. teraz tá jedna je polomŕtva a druhá strojnásobila svoju veľkosť za ten čas
tak ešte si tam môžeš dať nejakého prísavníka ale takého čo nenarastie na veľkého, potom nejaké tetry aj keď to je dosť všeobecné ale niečo menšie si nájdi.
@nietimekki karas je mega nechutná ryba a podľa mňa sa vôbec nehodí do akvária s takými rybkami úplne sa nato nedá kukať, keď tam plávajú také drobné rybky a zrazu treeesk karas
no urcite k gupkam a inym rybickam s podobnymi plutvami nedavaj bojovnice skus skalara, ak mas dost vysoke skvarium, ten sa mne osobne velmi paci, dalej napr tetra, gurama, kaprozubka atd atd a samozrejme nezabudni na prisavnika
@tommyhot velmi zaujimave, asi si sa o ne nestaral, lebo prisavnik s nimi nema vobec nic
ako pisal kral lordov @frez tak rozhodne skalar.. uplne dobre vyzerajuca rybka, mal som ich tiez zo 5 aspon, len treba vacsie akvarko veru ale gupky + skalare = win
napisal si strasne malo informacii aby som ti mohol poradit nejak konkretnejsie. neviem nic o tom ake je akvarium velke, na aky styl je robene, ake kamenivo, rastliny filtracia tam je.
vsetky tie tebou vymenovane druhy su vhodne do spolocenskych sladkovodnych akvarii. ak tam chces vsetky tieto druhy co si vymenoval, hodila by sa este daka dnova ryba napriklad prisavnik, plz sikmopasy, panciernicek. ale pozor vsetko su to ryby zijuce dlho a rastuce na velkost 10-14cm v idealnych podmienkach. k rybam osidlujucim stredne vrstvy vodneho stlpca zivorode by sa tam hodili black molly, alebo mozes zvolit niektore z druhov tetier pripadne raspory klinovite. skalar neviem ci je najvhodnejsia volba. urcite by som ale nemiesial skalara a guramu.
a nezabudni sa pri nakupe ryb riadit aspon orientacne prepocetnym vzorcom na kazdy 1cm dlzky ryby aspon 1liter vody. ale rataj s velkostou ryby uz dospelej! uvediem jeden priklad:
akvarium ma 80x40x30cm tj 112L hruby objem. realny objem vody v nom je 90-100L v zavislosti od jeho zariadenia objemovej hustoty strku a jeho mnostva.
velkosti dospelych ryb/potreba vody na jednu rybu:
gupka (4-5cm)/4,5litra
plata (4-5cm)/4,5litra
neonka (4cm)/4litre
mecun (8-12cm)/10litrov
prisavnik,panciernik,plz (10-15cm)/12litrov
skalar(ten vacsi druh)/ aspon 20litrov
-nezabudni tiez na to ze druhy tetier a neoniek ziju v hufoch tj min 5ks
-zivorode ryby produkuju vela dusitanov z vykalov co zvysuje hodnoty NO2 a dojde k priotraveniu a uhynu, z toho dovodu treba pravidelne robit udrzbu akvaria
-zivorode ryby ktore si spomenul:plata, mecun,gupja sa rychlo mnozia
-umele rastliny niesu produktivne v akvariu a posobia dobre pre oci amatera akvaristu naopak pre rybu stresujuco, tiez neskor moze byt dosledok neskorsieho uhynu
ak to myslis s akvaristikou vazne a nechces kazdy druhy tyzden chodit do akvaristiky jak trapko kupovat rybky lebo ti vzdy pokapali tak ti radim predtym riadne si zagooglit a najdes kopu dobrych for a precitaj si tam o zalozeni akvaria,rastlina, rybach, a udrzbe aspon tie zakladne informacie a potom sa do toho s trpezlivostou pusti. tolko zopar rad odomna, vela stastia prajem
@n0win0u no na skalara treba aspon 40cm vysoke. gupky sa nemaju radi so skalarmi? som nevedel... inak dobra poznamka... co ak ku skalarom pridame vektory?
@h8u sorry, ale keď som si teba predstavil a henten popis, tak to vidím tak, že máš hrniec s vodou, tam si jebla tie rybičky, pred domom zobrala nejaké kamene a hodila ich tam aj s nejakým muškátom z medziposchodia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ako pisal kral lordov @frez tak rozhodne skalar.. uplne dobre vyzerajuca rybka, mal som ich tiez zo 5 aspon, len treba vacsie akvarko veru ale gupky + skalare = win
vsetky tie tebou vymenovane druhy su vhodne do spolocenskych sladkovodnych akvarii. ak tam chces vsetky tieto druhy co si vymenoval, hodila by sa este daka dnova ryba napriklad prisavnik, plz sikmopasy, panciernicek. ale pozor vsetko su to ryby zijuce dlho a rastuce na velkost 10-14cm v idealnych podmienkach. k rybam osidlujucim stredne vrstvy vodneho stlpca zivorode by sa tam hodili black molly, alebo mozes zvolit niektore z druhov tetier pripadne raspory klinovite. skalar neviem ci je najvhodnejsia volba. urcite by som ale nemiesial skalara a guramu.
a nezabudni sa pri nakupe ryb riadit aspon orientacne prepocetnym vzorcom na kazdy 1cm dlzky ryby aspon 1liter vody. ale rataj s velkostou ryby uz dospelej! uvediem jeden priklad:
akvarium ma 80x40x30cm tj 112L hruby objem. realny objem vody v nom je 90-100L v zavislosti od jeho zariadenia objemovej hustoty strku a jeho mnostva.
velkosti dospelych ryb/potreba vody na jednu rybu:
gupka (4-5cm)/4,5litra
plata (4-5cm)/4,5litra
neonka (4cm)/4litre
mecun (8-12cm)/10litrov
prisavnik,panciernik,plz (10-15cm)/12litrov
skalar(ten vacsi druh)/ aspon 20litrov
-nezabudni tiez na to ze druhy tetier a neoniek ziju v hufoch tj min 5ks
-zivorode ryby produkuju vela dusitanov z vykalov co zvysuje hodnoty NO2 a dojde k priotraveniu a uhynu, z toho dovodu treba pravidelne robit udrzbu akvaria
-zivorode ryby ktore si spomenul:plata, mecun,gupja sa rychlo mnozia
-umele rastliny niesu produktivne v akvariu a posobia dobre pre oci amatera akvaristu naopak pre rybu stresujuco, tiez neskor moze byt dosledok neskorsieho uhynu
ak to myslis s akvaristikou vazne a nechces kazdy druhy tyzden chodit do akvaristiky jak trapko kupovat rybky lebo ti vzdy pokapali tak ti radim predtym riadne si zagooglit a najdes kopu dobrych for a precitaj si tam o zalozeni akvaria,rastlina, rybach, a udrzbe aspon tie zakladne informacie a potom sa do toho s trpezlivostou pusti. tolko zopar rad odomna, vela stastia prajem