Ja by som Ti mozno aj pomohla, ale nechcem, aby bola pani ucitelka "Tvojou" anglictinou zdesena .
Ale mozem Ti poradit v slovencine. Taaak napriklad...
1. Narodeniny a meniny oslavujeme, lebo je to tradicia. 2. Niektori ludia oslavuju meniny aj 2x, ak maju dve mena. 3. Narodeniny neoslavuje 2x nikto. 4. Nas pes tiez oslavuje narodeniny. 5. Oslavenci casto usporiadavaju oslavy. (6. Na oslavach je strasna nuda, ale je tam vela limonady/alkoholu a preto tam chodime.) 7. Na oslavy (tiez) chodime, lebo nie je slusne odmietnut. 8. Oslavencovi sa vzdy prinesie nejaky darcek. 9. Oslavenec pre nas prichysta nejake obcerstvenie a casto tortu. 10. Aj kvoli torte chodime na oslavy.
To len tak pre inspiraciu . Ides, hor sa do prekladania!
Treba nadviazat na vety @flussica a @sandy114 ..Na oslavy sa vacsinou chodi slopať ,jesť tortu a samozrejme zo slusnosti .Vsetci dobre vedia ze oslavenec ich vola kvoli tomu aby mal co najviac darcekov.Ale ja chodim vzdy bez darceka aby som ho/ju vytocil a vzdy sa mi to aj podari.Ja som taka skodoradostna ....A dalej neviem
pekne pohni rozumcekom a zvladnes to ak nie, mas sa to tym padom naucit...napisaal by som ti o tom aj essay ale... načo ale vážne, normálne si na to sadni a dáš to zachvíľu..
tak po prvé, hovorím to tebe, tak nerieš čo hovorím/nehovorím iným
po druhé, čo sa naučíš keď ti to psravia iní?
a, okay, moc moralizujem a bola som podobna, no ver mi, som na anglickom gympli a jazyk /cudzi/ je dosť dôležitý.. tak si nad to sadni a najprv si vymysli nejaké jednoduché slovenské vety a pak ich prelož...
@ssnehulienka pomôžu mi z tým ostatný a ja si z toho zapamätám nové výrazy.Keď si na anglickom gympli tak prečo my z tým radšej nepomôžeš?Keby že chcem tak si tu dávam riešiť všetky úlohy a nielen jednu za ten čas čo som tu.
@mokosha - vygoogli si rozdiel medzi pojmami "pomôžte mi" a "spravte za mňa úlohu" (tiež v niektorých oblastiach komunikácie známe pod názvom "pls give me teh codez")
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Aj ja som.
Taká blbá téma (ach)
to zahrna hlavnu myslienku, okolo toho daj nejake frazy
Ale mozem Ti poradit v slovencine. Taaak napriklad...
1. Narodeniny a meniny oslavujeme, lebo je to tradicia. 2. Niektori ludia oslavuju meniny aj 2x, ak maju dve mena. 3. Narodeniny neoslavuje 2x nikto. 4. Nas pes tiez oslavuje narodeniny. 5. Oslavenci casto usporiadavaju oslavy. (6. Na oslavach je strasna nuda, ale je tam vela limonady/alkoholu a preto tam chodime.) 7. Na oslavy (tiez) chodime, lebo nie je slusne odmietnut. 8. Oslavencovi sa vzdy prinesie nejaky darcek. 9. Oslavenec pre nas prichysta nejake obcerstvenie a casto tortu. 10. Aj kvoli torte chodime na oslavy.
To len tak pre inspiraciu . Ides, hor sa do prekladania!
pekne pohni rozumcekom a zvladnes to ak nie, mas sa to tym padom naucit...napisaal by som ti o tom aj essay ale... načo ale vážne, normálne si na to sadni a dáš to zachvíľu..
tak po prvé, hovorím to tebe, tak nerieš čo hovorím/nehovorím iným
po druhé, čo sa naučíš keď ti to psravia iní?
a, okay, moc moralizujem a bola som podobna, no ver mi, som na anglickom gympli a jazyk /cudzi/ je dosť dôležitý.. tak si nad to sadni a najprv si vymysli nejaké jednoduché slovenské vety a pak ich prelož...
@mokosha ja by som ti pomohol, no ani za svet tú úlohu neurobil za teba. Kvôli tomu, že som odpisoval úlohy a tak z francuzštiny, teraz neviem nič
Ale jedno ty poradím napíš si všetky vety po slovensky a potom ich prelož do angliny a máš to.