Prosím vás, poznáte nejakú hru na zoznamovanie pre deti?
Zajtra robím animátorku ( prvý krát v živote ) a neviem, ako mám deti v svojej skupinke medzi sebou zoznámiť a tak.. Nejakou zábavnou formou Môžte aj slovenské, nerobí mi problém si to preložiť
Sedí sa v kruhu. Jeden povie svoje meno a na začiatočné písmeno svojho mena povie nejakú vlastnosť. Ide ďaľší. Ten zopakuje ,to ,čo povedal ten pred ním+svoje. Ďalší opakuje tých pred sebou atď.
Dúfaj, že budú mladšie. Teda z mojej skúsenosti zatiaľ 14+ nič čo im pripravíš nebaví Vek medzi 11-13 nemám odsledovaný, ale tí mladší sú super. pozri na hranostaj-i. Spraviť kruh, hádzať klbko so špagátom, pri odhodený vždy povedať svoje meno. Plachta medzi družstvami, dvaja sa vyberú a hádajú svoje meno keď plachta padne. Kto prehrá ide na stranu druhého týmu. (vtipné je keď zabudneš meno svojich najlepších kamarátov, ale aj to sa v zápale hry stáva . Potom sú ešte nejaké s vytlieskavaním. Potom možno v kruhu je o stoličku menej, v strede je niekto a povie: Vymenia sa všetci ktorí majú radi ...... (jahodovú zmrzlinu)/ Vymenia sa všetci ktorí majú ... (brata). nech ale nedávajú také že každý kto má dve ruky a podobne . to sú prvé čo mi napadli, úplné klasiky. Ak niečo zoženieš, čo som nespomenula, pokojne ma tu tagni alebo mi napíš, také veci sa zídu
Ani nie že 14-15 ničím nezabavíš, ale ťažko ich zabavíš tým istým, čo 8-9 ročné deti...
Ale 8-9 ročné deti už vedia písať, daj si ich do kruhu, rozdaj im kartičky povedz im, nech na ne stručne napíšu niečo, čo ich charakterizuje + poznávacie znamenie (stačí pokojne jedna veta - Volám sa Janko, mám psa Dunča, baví ma futbal a mám na sebe modrú farbu). Keď to všetci o sebe napíšu, pozbieraj kartičky a rozdaj ich random iným ľuďom (tak, aby nikto nemal svoju). Potom nech ich postupne čítajú a hádajú, ktorý človek v miestnosti sa pod tým opisom skrýva. Poprípade, potom by si ich mohla dať tak do dvojíc pre nejakú inú aktivitu (ten, kto čítal moju kartičku je so mnou v dvojici a pod.). Na záver môžeš ešte spraviť klasickú aktivitu, že si budete niečo hádzať, povieš čo si pamätáš o človeku, ktorému niečo hodíš. Alebo to čo bolo spomínané hore so stoličkami v kruhu...dávaj ale bacha na to, koľko budeš mať detí a zrýchli hru, keď budeš na nich vidieť, že ich dlho nebaví robiť tú istú aktivitu.
Aktivitu pre 1415 ročné deti by som síce spravila úplne inú, ale keď ti ich takto šikovne dali spolu do skupiny, tak držím palce a uži si to, deti sú super
minulý rok v grécku animátori dali nechali deťom aby sa narýchlo podla prvých sympatií dali do dvojíc/trojíc, dali im papier, pero a chodili na nami, personálom aby sme im dali podpis. deti sa tak dali dokopy striehli aby sme mali čas a medzitým sa samozrejme viac spoznali a niektoré potom chodili v skupinkách až do konca dovolenky
@paulinuska so súrodencami sa to nikdy nedá ako s cudzími deťmi, ale aj so 14-15 sa dá fajn pracovať...teda, ak sú to tvoriví ľudia, ktorí nie sú na tú akciu kde sa im venuješ dotiahnutí nasilu ale preto, že chcú. Tam sa dá potom vymyslieť kopa zaujímavých aktivít pre nich...len ja keď to spomínam, tak mi je vždy strašne smiešno, lebo robiť ako 16ročná workshop pre 15ročných je celkom sranda ale dá sa to...všetko sa dá
@marleymt No, so súrodencami je to fakt ťažké No, veď toto že niektorí ako deviataci majú už 16 a to nebude určite rešpekt Ale tak, snáď sa podarí A idú tam dobrovoľne
@paulinuska v prvom rade musíš tie decká zaujať. Pokiaľ to budú robiť len z donútenia tak ich to baviť nebude. A v druhom rade, musíš odstrániť strach. Musia byť uvoľnené. A cítiť sa fakt super. A nezabudni sa im predstaviť, lebo ak zabudneš na toto, tak s nimi nemusíš robiť už nič
A mám ich veľmi veľa, keďže robím inštruktorku a v tábore vedúcu.
Ak sa ti nepozdáva niečo z toho čo ti tu písali, pošli mi TS.
@paulinuska ale ty si nechceš vybudovať u detí rešpekt, ty chceš byť rovnocenný hráč, ktorý hru len moderuje, nie jej velí a čím viac priateľskejšia a uvoľnenejšia budeš ty voči nim, tým viac budú oni voči tebe, decká vracajú správanie ako zrkadlo... a toto platí u všetkých vekových kategórií, ak ich zaujmeš...
@zirafkaadka veď napíš sem, aj my ostatní chceme vedieť
@marleymt neviem v čom si kolegyňa, ale pokiaľ učíš deťúrence lyžovať tak potom ťa za kolegyňu beriem. Ak robíš v tábore, tak hold smola, tam sa musíš uchytiť sama.
@zirafkaadka túto zimu ma do toho veľa ľudí tlačilo, učiť decká lyžovať ale na to som už nemala čas možno od budúcej sezóny budeme kolegyne, to znie cool 8)
a mne vôbec nejde o to, niekde sa uchytiť alebo kradnúť niekomu nápady...ja som to napísala tak všeobecne, lebo sa tu vo fóre objavilo viac ľudí, čo vyzerali, že by ich to zaujímalo, tak že keby tu niečo kolovalo, tak každý nadobudne nové skúsenosti...nevedela som, že si svoje nápady vážiš a nechceš ich zdeľovať, ak je to tak, tak samozrejme že ti do toho nebudem nič hovoriť
@zirafkaadka tento postoj ma teda kvalitne prekvapil (ucila som aj deti lyzovat slight_smile:. Mne pride uplne prirodzene zdielat taketo veci. Ved nemas sancu zabavit vsetky deti na slovensku, tak preco to nedoprajes aj tym, ktori su mimo tvojho zaberu? O.o teda ja neviem, ale robim veducu a nikdy mi ostatni nepridu ako konkurencia alebo co.
@marleymt ako dokazes zaujat tych 14-15 rocnych? Mne sa to vazne nedari a som z toho celkom sklamana . Mna bavilo vzdy vsetko a ich proste nic. Nedokazu hrat hru bez podvadzania cim casto hra straca uplne zmysel..
@takata Kvantum vecí, ktoré robíme v tábore sú taborové a ani jeden vedúci ich nevynáša von.
A čo sa týka toho lyžovania. Učím viac ako robím v tábore, a to ako zabavím dieťa je len a len môj výtvor, keďže je inštruktorov a lyžiarskych škôl veľmi veľa (a v stredisku kde som ja, sú skoro všetky hodiny na rovnakej cenovej úrovni) tak je ťažké uchytiť si klientelu. Pokiaľ to decko vidí, že s ním sranduješ, robíš s ním kadejaké aktivity, len aby sa nestresovalo z toho, že lyžuje a nejde mu to, tak sa k tebe každý krát vráti. Pochybujem, že vieš o čom hovorím. Venujem sa tomu už roky a naučila som XY detí lyžovať, takže určite nebudem prezrádzať to čo som si vybudovala a čo praktizujem. A to, že sa ti nepáči je len a len tvoj postoj.
Ako vravíš, detí je veľa. Ale lyže sú o niečom úplne inom ako tábor.
@zirafkaadka lyzovanie som tam len tak spomenula. S tabormi sa to neda ani porovnat a preto je spominat to tu dost zbytocne. Ja klientelu neriesim, kedze vsetko co robim s detmi je uplne dobrovolne. Hovorila som, ze ma to prekvapilo, nebol v tom ziadny utok.
@takata ja som to lyžovanie zase spomínala v rámci toho, že som úplne hore napísala, že kreativite sa medze nekladú. Chcela som tým poukázať na to, že niekedy stačí zapnúť mozog a nie sa spoliehať len na nejaké naučené hry
Chcem robiť deťom radosť a úsmev na tvári, chcem nech všetky sú šťastné, spokojné a nie znudené. Kedže to chcem dopriať všetkým deťom, pomáham hocikomu koho niečo také baví, zaujíma, kto sa o niečo také snaží. Nejaké predbiehanie sa medzi vedúcimi im život krajší nespraví. Určite to robíš dobrovoľne, ale viditeľne myslíš pritom aj na seba (svoj zisk), čo mi nepríde extra správne. Na prvom mieste má byť proste decká radosť.
podla mna zoznamit ich hrou je na nic, lebo niektore deti sa hanbia alebo nemaju radi hry, zoznam ich tak, ze skupinka sa bude rozpravat ale tak, ze sa budu zhovarat po dvoch nejaky cas, asi 3 minuty a po troch minutach sa budete striedat a posuvat a tak sa kazdy porozprava s kazdym a spozna este lepsie s tym druhym, lebo niektore deti ktore mavaju stres si nic nezapamataju kvoli tomu, ze musia nieco hovorit pred skupinkou
ja keď som chodila do táborov a zoznamovali sme sa tak sme si hádzali loptu, a vždy keď niekto šiel niekomu hodiť loptu musel povedať jeho meno a to sa potom aj v celku rýchlo dá zapamätať že kto sa ako volá
@takata Tak ešte raz a pomaly. Na zisk myslím len a len pri lyžovaní. Pretože tam deckám nejakú extra radosť z toho nespravíš, pokiaľ je zaťaté a nechce.
Najjednoduchšie je hádzanie loptičky alebo klbka posadaní v kruhu. Vždy ten kto chytí loptu povie svoje meno, tak aby sa všetci prestriedali aspoň 3 - 5krát. Ptm si môžu hádzať loptičku tak, že ty povieš, že a teraz hodím loptu Ferkovi a Ferko hodí Aničke, Anička hodí Kubovi...atď. Teraz opakuješ dovtedy kým si nebudú pamätať všetci všetkých.
Je to dobré pre všetky vekové kategórie v menších skupinách 5-10detí, ak sú v skupine malé deti ktoré hádzať nevedia tak si môžu loptu aj kotúľať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Napr. Dominika dobrá
@takata » www.iuventa.sk/files/documents...
Tu sú tiež dobré Ale veľmi ďakujem za tvoje, mám vybrané už
Ale 8-9 ročné deti už vedia písať, daj si ich do kruhu, rozdaj im kartičky povedz im, nech na ne stručne napíšu niečo, čo ich charakterizuje + poznávacie znamenie (stačí pokojne jedna veta - Volám sa Janko, mám psa Dunča, baví ma futbal a mám na sebe modrú farbu). Keď to všetci o sebe napíšu, pozbieraj kartičky a rozdaj ich random iným ľuďom (tak, aby nikto nemal svoju). Potom nech ich postupne čítajú a hádajú, ktorý človek v miestnosti sa pod tým opisom skrýva. Poprípade, potom by si ich mohla dať tak do dvojíc pre nejakú inú aktivitu (ten, kto čítal moju kartičku je so mnou v dvojici a pod.). Na záver môžeš ešte spraviť klasickú aktivitu, že si budete niečo hádzať, povieš čo si pamätáš o človeku, ktorému niečo hodíš. Alebo to čo bolo spomínané hore so stoličkami v kruhu...dávaj ale bacha na to, koľko budeš mať detí a zrýchli hru, keď budeš na nich vidieť, že ich dlho nebaví robiť tú istú aktivitu.
Aktivitu pre 1415 ročné deti by som síce spravila úplne inú, ale keď ti ich takto šikovne dali spolu do skupiny, tak držím palce a uži si to, deti sú super
A mám ich veľmi veľa, keďže robím inštruktorku a v tábore vedúcu.
Ak sa ti nepozdáva niečo z toho čo ti tu písali, pošli mi TS.
@zirafkaadka veď napíš sem, aj my ostatní chceme vedieť
@zirafkaadka jáj tak tak pardon som myslela, že sme kolegovia a predávame si navzájom skúsenosti, ale keď funguješ tak súkromne, tak nebudem vyzvedať
a mne vôbec nejde o to, niekde sa uchytiť alebo kradnúť niekomu nápady...ja som to napísala tak všeobecne, lebo sa tu vo fóre objavilo viac ľudí, čo vyzerali, že by ich to zaujímalo, tak že keby tu niečo kolovalo, tak každý nadobudne nové skúsenosti...nevedela som, že si svoje nápady vážiš a nechceš ich zdeľovať, ak je to tak, tak samozrejme že ti do toho nebudem nič hovoriť
@marleymt ako dokazes zaujat tych 14-15 rocnych? Mne sa to vazne nedari a som z toho celkom sklamana . Mna bavilo vzdy vsetko a ich proste nic. Nedokazu hrat hru bez podvadzania cim casto hra straca uplne zmysel..
A čo sa týka toho lyžovania. Učím viac ako robím v tábore, a to ako zabavím dieťa je len a len môj výtvor, keďže je inštruktorov a lyžiarskych škôl veľmi veľa (a v stredisku kde som ja, sú skoro všetky hodiny na rovnakej cenovej úrovni) tak je ťažké uchytiť si klientelu. Pokiaľ to decko vidí, že s ním sranduješ, robíš s ním kadejaké aktivity, len aby sa nestresovalo z toho, že lyžuje a nejde mu to, tak sa k tebe každý krát vráti. Pochybujem, že vieš o čom hovorím. Venujem sa tomu už roky a naučila som XY detí lyžovať, takže určite nebudem prezrádzať to čo som si vybudovala a čo praktizujem. A to, že sa ti nepáči je len a len tvoj postoj.
Ako vravíš, detí je veľa. Ale lyže sú o niečom úplne inom ako tábor.
A ty si myslíš, že ja s deťmi nerobím dobrovoľne?
(Žiaden útok, na tvoju osobu)
@montgomery Vďaka. Nakoniec som to nerobila s kolegom hrou, ale práve zhováraním sa.
Je to dobré pre všetky vekové kategórie v menších skupinách 5-10detí, ak sú v skupine malé deti ktoré hádzať nevedia tak si môžu loptu aj kotúľať.