Viete podať prvú pomoc?Stalo sa,že ste niekomu zachránili život?Ako by ste reagovali,ak by ste boli v situácii,že niekomu budete môcť zachrániť život?Vystresovali by ste sa alebo by ste automaticky podali prvú pomoc? (Viem,že je to individuálne).
Tak nejak som sa dostal k tomu že poznám poskytnutie pomoci na rozne druhy urazov. A nevim, som trochu sociopaticky kokot takze vyuzil som parkrat a najhorsiu traumu co som si z toho odniesol bolo ze mi raz typko zakrvavil tričko ako mu striekala krv z hlavy a to tricko som mal fakt rad, ale proste nepoviete cloveku co mu ide prudik zo spanku ze nech sa otoci inde lebo vase handry stali 50 eur, hlavne ked s kazdym rozrusenim sa ten prudik vyrazne dvihal.
Ale poucil som sa a uz na seba nikdy nevezmem nic co stalo viac ako desat euro!
Viem podávať prvú pomoc, ale ešte som ju nikdy nikomu nemusela podávať. Práve naopak, ja som bola ten, komu prvú pomoc podávali, lebo som už párkrát odpadla. A teda z vlastnej skúsenosti, čím viac ľudí naokolo, tým menšia šanca, že niekto reálne aj pomôže.
Ako zdravotnicka viem podať prvú pomoc, podporujem ostatnych, aby sa v tomto odbore vzdelavali, pretože nikdy nikto nevie, kedy to bude potrebovať. A najhorší je pocit bezmocnosti, ktory mate,keď neviete pomôcť milovanemu človeku.
Bola som aj v situácii, kde bolo treba podávať prvú pomoc, našťastie nebol to život ohrozujúci stav, malé úrazy, epilepticke záchvaty... a dúfam, že nič vážnejšie nebude treba,ale az taký optimista nie som. Ale v každom prípade budem vedieť čo robiť
To mi pripomína ten kurz čo sa robí pred vodičákom. Ja keď som išiel fúkať do tej figuríny, tak som sa rozosmial, a aj všetci ostatní sa tam rozosmiali a bolo to celé trápne. Nie, neviem to.
stabilizovanu polohu atd., osetrenie ran, odpadnutych ludi, epilepticky zachvat som zazila (a pomahala ofc), 112 som volala asi styri krat, raz som nakricala na policajtov, ze su neschopni a nevedia podavat prvu pomoc..
fakt si na tom zakladam, aby som vedela, co a ako, a hlavne bezradne nestala alebo sa nespoliehala, ze niekto iny urobi, co treba
nemam VP, ale spravila som si kurz prvej pomoci a odvtedy sa na mna lepia 112-kove situacie, az je to nepekne
Kedze sa tie spravne techniky menia castejsie ako ja striedam ponozky, tak neviem neviem. Vraj uz aj dychanie z ust do ust je vo vacsine pripadov vcelku nepouzitelne a staci masaz srdca. Na druhej strane aj robit masaz srdca a dychanie z ust do ust nespravne je zvycajne lepsie ako nerobit vobec nic. Takze asi kazdy by vedel dat v nejakej menej ci viac efektivnej forme prvu pomoc. Skor ide o to zvladnut to psychicky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ale poucil som sa a uz na seba nikdy nevezmem nic co stalo viac ako desat euro!
Bola som aj v situácii, kde bolo treba podávať prvú pomoc, našťastie nebol to život ohrozujúci stav, malé úrazy, epilepticke záchvaty... a dúfam, že nič vážnejšie nebude treba,ale az taký optimista nie som. Ale v každom prípade budem vedieť čo robiť
stabilizovanu polohu atd., osetrenie ran, odpadnutych ludi, epilepticky zachvat som zazila (a pomahala ofc), 112 som volala asi styri krat, raz som nakricala na policajtov, ze su neschopni a nevedia podavat prvu pomoc..
fakt si na tom zakladam, aby som vedela, co a ako, a hlavne bezradne nestala alebo sa nespoliehala, ze niekto iny urobi, co treba
nemam VP, ale spravila som si kurz prvej pomoci a odvtedy sa na mna lepia 112-kove situacie, az je to nepekne