Caute, na internete v diskusiach dost casto citavam, ze vraj je uplne bezne, ze zena chodi s chlapom pol roka a az potom maju spolu prvy sex, ze vraj muz si pocka.
Ja som sa s tym nikdy nestretol, bud to sexom zacalo, alebo sme mali prvy sex po par stret
davnejsie sa mi stalo. cakala som, ale nebolo mi to prijemne. teraz by som uz od takeho chlapa asi utekala. naco popierat nieco, co je uplne prirodzene.
nemyslím, že s tým má súvislosť kresťanstvo (to asi jedine pri čakaní do svadby)... skôr hodnotový rebríček, sebavedomie a poznanie samej seba danej ženy
ja osobne som in theory skôr za čakanie (nemusí to byť pol roka), ale nechávam to hlavne na spontánnosť, takže sa stalo, že s tým mojím sme začali oveľa skôr ako o pol roka (cca 5-6 stretnutie)
na druhej strane, nevadilo by mi, keby môj muž mal hodnoty usporiadané aj inak, dajme tomu sex po svadbe (som ateistka)
hmm.. premyslam kolko takych "vztahov" asi bolo a ake pevne mali zaklady...
ps: nehladaj take baby. zjavne by ti nevyhovovali a zakladal by si fora "uz sme spolu tri mesiace a stale nic"
Ešte toto tu nebolo že by som polroka čakal.. Polroka budem čakať po 20 rokoch manželstva kedy sa ma rozhodne ženska kopnuť do riti skôr než ju do riti kopnem ja....
podla mna toto riesia skor mladsie rocniky....normalni dospeli ludia vedia ze sex je prirodzena potreba a nie je dovod si ju odopierat, a vo vztahu uz vobec nie...to je dost mimo.
@1 reba by som teda nechcel.. Ale tak pre kazdehoj znamena sex nieco ine.. Pre mna je to viac ako len sex. @willbebetter ja som cakal riadne dlho a oplatilo sa
Väčšinou ak dievča odkladá sex tak má nejaký komplex, traumu a tak dal. Ja som najdlhšie čakal cca. skoro 2 mesiace skoro ma porazilo toľko čakať, také divadlo robiť okolo toho, že to bude niečo výnimočné, keď si tak zamilovaní počkajú. Nakoniec som si aj tak všetko odmakal ja, a nebolo to búhvi co. Aj keď sme to potom v priebehu vikendu mali min. 10x. Ďalší vzťah na to začal sexom pre zmenu a bolo to oveľa lepšie, prirodzenejšie. Proste len tak si to netreba odopierať pokiaľ nejde o zdravotné alebo závažné náboženské dôvody. Lebo čakať dlho a nakoniec zistiť, že to dvom v posteli neklape nemá zmysle ľudia len premárnia čas, lebo intímny život je vždy jeden z najhlavnejších pilierov vzťahu a manželstva. A zlý sexuálny život je najčastejší dôvod rozchodov a rozvodov. Milujte sa a množte sa!!!
podľa mňa je toto veľmi individuálne,... s frajerkou sme sa k tomu dopracovali plus mínus po pol roku a nesťažoval som sa, proste sa tak vyvinula situácia... a sme spolu spokojne 4 roky takže to nezáleží od sexu...
no neviem, kedysi to bolo tak ze sex bol az po svadbe a fungovalo to... nebolo tolko rozvodov, rozchodov, viem samozrejme dlzka vztahu nezalezi len od toho. Len vravim ze to tak fungovalo dlhe desatrocia a storocia
Nehovorim ze je spravne jedno ci druhe, ale rozhodne si myslim ze zacinat so sexom treba ked je vztah v takej rovine ze sa dobre poznate, doverujete si a neberiete to len ako nejaku rychlovku na mesiac. Ak vztah tak neberies tak to si rovno mozes zaplatit k*rvu, bolo by to to iste. K otazke: najdes take baby len treba hladat a nielen v kostole, stale je vela dievcat/mladych zien ktore sa "setria" pre toho praveho
@hoperpohroma
pripad vasich? ale ne sorry za ofezivny humor, nebolo to tak vzdy, jasne ale v prevaznej vacsine sa cakalo na svadbu to ti potvrdi kazdy, ci uz rodic, babka ci historik
sú aj takí, čo sú 2 roky spolu a nič nebolo, je mi to jedno a môže to byť aj tebe, ak sa ťa to netýka
@billyjoe svadby boli oveľa skôr a jasné, že sa každý rodič neprizná, že jebal niekde v sene, aby to isté robil(a) aj jeho syn(dcéra).
rozchodov bolo menej, lebo sa to považovalo aj za hanbu a nebolo zrejme také jednoduché sa rozviesť...
imho máš trošku idealizované predstavy alebo si len naivný...
a áno, možno je to aj prípad mojich, ak by si sa chcel aj mňa spýtať, no nemám za potreby sa pýtať otca, kde máčal svoj štetec lásky.
@tomias tak to je super ved ano, ak to tak obaja chcu a nevadi im to, tak no problem, ale stavat si nejake pomyselne medzniky ako "minimalne pol roka", je cudne
Uplna blbost cakat pol roka na to, od takych bab sa drz co najdalej. Ja som musel pri frajerke cakat tri aj pol mesiaca a bol by som cakal aj dlhsie keby som sa nesnazil. Este aj jej kamosky jej radili ze nech pockame... No mna skoro jeblo
@billyjoe asi nebolo tehotenstvo hlavnou pricinou svadby v minulosti (aj teraz to tak je)
Toto je riadne individuálne. Ja v takýchto veciach rád cakam, ale to čakanie je u mňa spontanne,žiadne silenê odkladanie - ja dosť prežívam take veci a aspoň v prvých týždňoch- mesiacoch si prítomnosť daného človeka natoľko užívam, že sa uspokojim len s fyzickým kontaktom, objatim
a nemám potrebu mať sex v prvých fázach vzťahu, kazdy podľa seba
Samozrejme, toľko skúsenosti som až nemal, takže aj pri iných začiatkoch ta inklinacia môže vyzerať inak
Že v minulosti to tak fungovalo, že sex až po svadbe potom to tak vyzeralo. Aj svadby z donútenia boli a aký to malo zmysel? Zdraví a vyrovnaní ľudia nemajú prečo čakať, nie sme v Tibete že si treba niečo dobrovoľne upierať a žiť len v meditáciach. Sex z mójho hľadiska je niečo úžasné Jedna z naj vecí čo môže človek prežiť (samozrejme nie s hocikým). Ale tak 100 ľudí 100 chutí. Ja napríklad ak ho nemám dlhšie jak 3-4 dni cítim to na sebe ... Proste neodopierajte si ho a sexujte s rozumom. Lebo ak sú dvaja spolu neexistuje intimnejšie a intenzínejšie zblíženie ako je sex. Tak načo to odďálovať Ešte pochopím panny keď sa boja alebo niekto má traumu, že bol zneužívaný. Lebo základom kvalitného a dlhodobého vzťahu je plnohodnotný sexuálny život.
nasrať proste 2ja ľudia vedia kedy je čas na to...a podľa mňa po tom sexe je človek viacej uvoľnený...a prelomí sa určitá bariera alebo ako to nazvať ....a je jedno či si zašukáte hneď po prvom alebo až po 91m rande ak sa proste lubite budete spolu az daleko za smrt a ak nie tak proste si zatiahnete a cav párky a cav broskyna ....
Poznám babu, ktorá je s frajerom skoro 2,5 roka a ešte s ním nemala sex. Som trošku skeptická ohľadom toho, či ho ani on počas tých 2 rokov nemal, ale neni to môj vzťah tak sa do toho nemiešam.
Druhá je s frajerom 1,5 roka a tiež nič nemali, ale u neho som si takmer istá že jebe iné.
A vedela by som menovať xy ďalších dievčat, ktoré majú/mali vek aj vzťah na to, aby mali sex a predsa to odkladali. Všetko ale panny a v tom si myslím, že to spočíva, je iné dať niekomu prvýkrát alebo dať niekomu keď už predtým mala sex 150x
Asi som staromódny, ale ja som kvôli babe ochotný aj čakať a do vzťahu neleziem pre to, že si chcem zasukat. Navyše, na začiatku vzťahu mi ani nie je príjemné liezť do postele. Sex nie je len ukojenie fyzickej túžby.
no ked si najdes nejaku do 18 rokov, tak u nich to je absolutne prirodzene podla mna...ale zase pre teba by zrejme boli prilis mlade
a zase pol roka sa mi tiez zda dost dlha doba u 20+ ludi, ktori uz by mohli mat rozum, co sa toho tyka a proste, ked uz dvaja vedia, ze chcu byt vo vaznom vztahu, tak viac ako mesiac si myslim, ze necakaju a ked im ide len o sex, tak necakaju asi ani hodinu
Ak idú dvaja do vzťahu a myslia to vážne, majú v tom vzťahu vyššie hodnoty ako sex... uspokojiť sexuálne chuťky sa dá spočiatku aj všelijak inak ako sexom, samozrejme ... a sex potom príde úplne spontánne, bez nejakého počítania či už je správny čas, alebo či už dávno bol alebo podobne... u niekoho sú to mesiace, u niekoho aj viac ako rok. a je to normálne. píšem ale naozaj iba o vzťahoch, ktoré sú myslené inak ako len ,,s tou by som chcel spávať"
My sme sa zacali s frajerom spolu spavat po styroch mesiacoch.. ale on to nechaval cele na mna, kedze ja som jeho prva nebola, ale on moj ano.. a tak.. no zase ale je to o hodne ine ked sa rozpravame o ludoch do nejakych 18 rokov (my sme mali 16) a dospelych ludoch.. takze neviem jak to je potom lebo taly vztah som nezazila (ani nechcem ale pravdepodobne to bude velmi individualne.. neviem si predstavit ze by som liezla niekomu do postele po par rande.. a nie som krestanka
fu tak po prečitaní tohto mi je dosť zle, Absolutne mi je zle z tej predstavy že niekoho poznám max. 2 týždne, viem o nom asi len jeho meno, pár jeho myšlienok, bola som s ním na pár kafe a už mu mám hned roztiahnuť nohy...
@billyjoe suhlasim s @17 koľkí sa brali preto lebo ,,museli" takže spolu spali aj pred svatbou, to je len mylné klamstvo, že všetci mali sex po svadbe. Minimálne polovica to robila pred svatbou
@jozer585 nikdy, možem ti odprisahať na co chceš. Mám svoju hrdosť, hodnotu, súdnosť, rešpekt voči sebe, sebaúctu.
Nemam problém sa s niekým bozkávať na prvom rande. Ale sex je absorudne si predstaviť po mesiaci, ked som niekoho videla možno 5x po 3 hodiny... ako sorry? Dneska ženy daju chlapovy dobre že nie za 10 MINUT a potom vyplakavaju akeho maju kkt, ako s nimi zle zaobchádza, ako si ich neváži... no ako čo čaká slečna ked sa takto ľahko dala.
P.. v tejto dobe nie je žiadna romantika, mi je z toho na grc, to som ani nie veriaca ale ateista.
Dva vzťahy, každý iný. V prvom prípade asi rok, v druhom sex do 3 mesiacov.
V prvom sa to žiadalo z druhej strany po dlhej dobe (mladý vek) v druhom to mohlo byť aj skôr (rozdiel od prvého 4 roky), oba vzťahy trvali rovnako dlho ale ich koniec bol rozdielny, v prospech druhého. Sex nie je to čo by nejak ovplyvnilo koniec vzťahov.
"Nemému decku ani vlastná mať nerozumie" a v tom vidím najväčší problém. Sex nebúra hodnoty. Je to len o správaní ľudí. Sex je predsa len o poznanie viac. Možno práve preto je toľko párov čo po sexe skončili, keďže si nevyhoveli a zistili, že okrem sexu ich asi nič nespája-smutné ale na druhej strane dobré. Niekedy je to nelogické ale sú osoby, pri ktorých si vieš predstaviť len sex a nič viac. Ak si to nezažila tak je možné, že sa k tomu ešte dostaneš.
A celkovo tu nejde ani tak o súdnosť, hodnoty, sebaúctu alebo hrdosť. Ide o to čo vie a chce partnerka ponúknuť. Pokiaľ iba sex, tak potom to stačí aj chlapovi a dopadá to takto ako je to dnes trendom-z čoho vyplýva @48. Pokiaľ je partnerka zaujímavá bytosť, plná tajomstiev a záhad, tak sa nechá spoznávať a až to je na tom vzťahu zaujímavé-práve to spoznávanie. The End je ak si samozrejme vyhovujú od duchovnej po fyzickú stránku. A to sa nedá zistiť zo slov. Lebo ľudia myslia po tichu a zabudli sa vyjadrovať, dať pocity zo seba von TÝM SPRÁVNYM smerom.
s nečakaním mám až toľko skúseností, že som sa rozhodla začať čakať. nie až polroka, ale proste istú dobu (to je individuálne podľa toho, ako často sa stretávame a podobne) hej. možno sa to niekomu zdá detinské a chlap si chudák pri mne vytrpel, keď som ho pravidelne zastavovala... ale, ono je to tak. keď sa na to pozriem psychologicky, ženská, ktorá hneď dá si veľmi u muža nebuduje hodnotu. teda, minimálne rýchlym rozkročením nôh svoju hodnotu znižuje.
keď sa na to pozriem zo skúseností (čo asi bude pre veľa ľudí lepší argument)... keď sme na to rýchlo skočili, vôbec sme si nestihli užiť všetko to pekné, čo by malo byť pred sexom... držanie sa za ruky... pusy, nežnosti, ktoré ešte majú príchuť nevinnosti, napätia. keď je už po sexe, už sú karty odkryté, už to nemá také čaro. a je to krásne človeka spoznávať kúsok po kúsku a nie si ho rozbaliť naraz celého. "veď je to len sex" - práve, pre niekoho to môže byť až sex, niečo výnimočné a keď sa s tým trošku počká, tá hodnota toho stúpne...
@56 a zabudla som napísať dôležitú vec, že keď sa išlo na to rýchlo to potom aj bolo len o sexe, hoci sme na začiatku možno obaja chceli viac... a rozpadlo sa to ako domček z karát...
Ako ono je to dosť spontánne keď sa pritahujete prečo nie... No ja osobne musím k tomu človeku niečo cítiť nie nutne lásku.. Raz som mala sex s niekým ku komu som nič necítila a proste celé zle že som to potom všetko musela aj olutovat lebo... No nebolo to o ničom..
myslim si, ze skor nez rozumove, by to malo byt intuitivne.
najvacsou chybou podla mna je, ak niekto podlahne natlaku partnera, pricom to sam nechce. ak je to obojstranne, nevidim dovod, preco s tym cakat. nemyslim ze od toho zavisi dlzka a kvalita vztahu. aspon u dospelych ludi.
jedine, co neuznavam, je sex maloletych. a uz vobec si neviem predstavit, ze by som to mala robit niekde v detskej izbe miesto pisania domacich uloh. 95% "vztahov", ktore v mojom okoli zacali na strednej, sa do 5 rokov rozpadlo. jeden vydrzal tusim 8 rokov. myslim si, ze je to zbytocna strata casu, ktory by mohol byt venovany zmysluplnejsim veciam.
@inversi aha takže teda ak je žena zaujímava, je jej povinostťou sa nechať mužovi dať spoznávať a proste mu dovoliť skoro zasunuť?.. ako sorry ale ked žena vyťahuje hned tento tronf že mu dá, tak potom ine veci veľmi nemá - má len svoje telo, svoju vagínu, nezáleží jej zjavne na tom zamyslieť. aha tak ja tohto človeka ešte nepoznám, nie sme si tak blízky, nie je tu patričná uroven dôvery,bože mám strach že ma opustí tak šup šup rýchlo ma pretiahni ... to je práveže až moc o sebaúcte tej ženy.
Prečítal som všetky komentáre a musím sa priznať že s každým sčasti súhlasím, ovplyvnoval má názor za názorom a prišiel som na to že je to hlavne situačna záležitosť, aké máte v tom období sentimentalne vnímanie..... Každý má pravdu pri tejto téme sa nezhodnú všetci na jednom názore... Každý sa nájde niekde inde a možno sčasti všade týmto komentárom by som túto tému osobne uzavrel
mal som len jeden ... začal a sex sme mali až po 10-tich mesiacoch chcela počkať a ja som počkal, žiadna veľká vec ... no bol to náš prvý
a čo sa týka normálneho vzťahu, tak nevolil by som také dlhé čakanie ... myslím že mesiac - dva sú tak čas akurát, max. tri ... na (ne-sex) v bežnom, normálnom vzťahu
Toto je tak individuálne.
Prípad 1: Baba s chalanom sú kamoši dva roky, rozhodnú sa spolu chodiť a spia spolu po týždni. Pohoda. Načo čakať pol roka.
Prípad 2: Dvaja sa spoznajú, po týždni si povedia, že si rozumejú a možno by chceli spolu chodiť a vyspia sa spolu po ďalšom týždni. Zbite ma, ale tu mi to príde divné trochu. Tu keby si dali toho polroka čas tak by im to možno neuškodilo. A možno hej. Ktovie..
moj byvaly napriklad. (neviem ci ho tak mozem vobec nazyvat boli sme spolu 2-3 mesiace) ked som sa s nim rozisla tak povedal ze som ho pritahovala najma kvoli tomu ze som mu HNED NEDALA ako vsetky ostatne.
jj skús skôr panny, tie čo lezú kolenačky do kostola ti najprv nabaláchajú že až po svadbe a potom celé týždne riešia iba to ako si čím skôr šuknúť. a hlavne nenápadne, aby nevyzerali ako blbky
@xxar3s prečo to meriaš časom? Len kvôli túžbe to s ňou zažiť? Zo skúsenosti viem, že takáto túžba zanecháva ženy/ľudí zranených, smutných... Správne je dať si vzájomný záväzok, rozhodnúť sa bežať spolu aj cez prekážky. A vôbec to nechcem vykresliť ako niečo sladko romatické, ale je to skutočné ak tým žiješ.
Je to skôr niečo výnimočné, že si s tou ženou práve ty. Aj preto je správne dať si spoločný záväzok, že chceme si založiť spolu rodinu. Teda nie je problém nechať si to na spoločný manželský život. Problém však je, že človek z rôznych dôvodov ide do vzťahu s tým, že to možno za nejaký čas skončí.
Kniha ktorá ti napovie ako to riešia:
Ja tu len citam vase komenty a nestacim sa cudovat !!! Sorry ale pravdou je a to my potvrdia aj mnohy normalny chlapy ze zenu na kturu cakate aspon 3 mesiace si budete vazit 2 x mozno 3x viac ako nejaku pipinu ktora na vas skoci po jednej prehyrenej diskoteke. Je priam sialene ako uvazuju hoveda ktore sa biju do hrude ze kolko mali zien no ostanu aj tak len so svojou pravackou a pletovym kremom
mne nepride nic strasne na tom aby chalan usel pol roka cakat. Nevravim ze existuje konkretny cas ktory si treba pockat urcite je to ine od vztahu k vztahu ale ked chalan odkopne babu pre to ze ona sa na sex este neciti tak je to chuj.
Tiez sme s priatelom cakali velmi dlho... a poznam viacej parov co kludne par mesiacov pockali a nie je na tom nic cudne. Je to kazdeho osobna vec.
Rada by som o sebe povedala ze ja saa prvom rande ani nebozkavam avsak to uz ma svoju vynimku.
Nepaci sa mi predstava ze by sa malo nasilu cakat lebo to tak diktuju spolocenske konvencie ale proste ked sa rza na to necitim tak cakam ze to chlap pochopi a ked nie tak by sme si nerozumeli.
"Človek je zvláštny tvor, túžba je zvláštny pocit,
viem že, dneska nebudem môct kľudne zaspať lenže,
keby som ťa dostal, víš čo sa stane,
túžba zrazu pominie a ja vstanem.
A už sa možno nikdy nevrátim Amen.
A už možno navždy zhasne ten plameň.
Tak sa so mnou ešte chvíľu hraj,
naťahuj ten čas, a dalej sa skrývaj.
Lebo človek čo túži zo všetkých síl dočahuje,
no v momente, keď dočiahne zrazu pochybuje.
TÚŽBA."
@georg21 Ja mám dojem, že nezanecháva ľudí zranených sex vo vzťahu, práve naopak.
Ja si nemyslím, že toto je dôležité riešiť. Keď to má prísť tak to príde. Mala som viac vzťahov, ale len tento je vážny. A sex sme mali cca. po mesiaci. A prvé mesiace to bolo fádne. Také... Raz za dva týždne. Nemali sme potrebu. Asi po 3 mesiacoch keď sme sa viac spoznali tak to začalo byť to pravé orechové. Ale my sme spolu začali chodiť po 2 mesiacoch od prvého spoznania. Takže sme veľa doháňali ako kamoši ale vo vzťahu. Ak by som bola s niekým povedzme 3 roky kamoška a potom ... "Ah, ľúbime sa, budeme spolu chodiť." Kľudne aj na prvom "rande" ako frajeri.
bez dobrého sexu pred resp počas prvých dní vzťahu žiadny kvalitný vzťah nebude ak nie ste v sekte a potom budete zvyšok života klamať sám seba že dôležitá je láska, sex môže byť pokojne napiču.
@paulieevans vztah z kamaratstva? to si neviem predstavit. ja delim zeny ktore mam rad na dve skupiny kamaratky a zeny, ktore ma pritahuju. ak sa nejaka zena dostane do skupiny kamaratka uplne o nu stratim zaujem ako o sexualny objekt beriem ju viacmenej len ako sestru.
ja si myslím, že je to individuálne, závisí od situácie a možností a všetkého... my sme napríklad až po dvoch mesiacoch s priateľom, ale nešlo vôbec o nejaké odpočítavanie alebo čo, bolo to tak spontánne a je to podľa mňa super... ak je to spontánne a chcú to obaja, je jedno kedy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
90 komentov
ja osobne som in theory skôr za čakanie (nemusí to byť pol roka), ale nechávam to hlavne na spontánnosť, takže sa stalo, že s tým mojím sme začali oveľa skôr ako o pol roka (cca 5-6 stretnutie)
na druhej strane, nevadilo by mi, keby môj muž mal hodnoty usporiadané aj inak, dajme tomu sex po svadbe (som ateistka)
ps: nehladaj take baby. zjavne by ti nevyhovovali a zakladal by si fora "uz sme spolu tri mesiace a stale nic"
@willbebetter ja som cakal riadne dlho a oplatilo sa
furt len odpočítavať dni kedy už je vhodné mať sex
no jebať na takého chlapa
Nehovorim ze je spravne jedno ci druhe, ale rozhodne si myslim ze zacinat so sexom treba ked je vztah v takej rovine ze sa dobre poznate, doverujete si a neberiete to len ako nejaku rychlovku na mesiac. Ak vztah tak neberies tak to si rovno mozes zaplatit k*rvu, bolo by to to iste. K otazke: najdes take baby len treba hladat a nielen v kostole, stale je vela dievcat/mladych zien ktore sa "setria" pre toho praveho
kazdy sebe po chuti
pripad vasich? ale ne sorry za ofezivny humor, nebolo to tak vzdy, jasne ale v prevaznej vacsine sa cakalo na svadbu to ti potvrdi kazdy, ci uz rodic, babka ci historik
@billyjoe svadby boli oveľa skôr a jasné, že sa každý rodič neprizná, že jebal niekde v sene, aby to isté robil(a) aj jeho syn(dcéra).
rozchodov bolo menej, lebo sa to považovalo aj za hanbu a nebolo zrejme také jednoduché sa rozviesť...
imho máš trošku idealizované predstavy alebo si len naivný...
a áno, možno je to aj prípad mojich, ak by si sa chcel aj mňa spýtať, no nemám za potreby sa pýtať otca, kde máčal svoj štetec lásky.
seriózne, hento je argument relevantný jak Aštar Šeran
@billyjoe asi nebolo tehotenstvo hlavnou pricinou svadby v minulosti (aj teraz to tak je)
a nemám potrebu mať sex v prvých fázach vzťahu, kazdy podľa seba
Samozrejme, toľko skúsenosti som až nemal, takže aj pri iných začiatkoch ta inklinacia môže vyzerať inak
okej berem späť, omluvam sa za narazky, nemyslel som to tak, len chapes co som tym chcel povedat no
Druhá je s frajerom 1,5 roka a tiež nič nemali, ale u neho som si takmer istá že jebe iné.
A vedela by som menovať xy ďalších dievčat, ktoré majú/mali vek aj vzťah na to, aby mali sex a predsa to odkladali. Všetko ale panny a v tom si myslím, že to spočíva, je iné dať niekomu prvýkrát alebo dať niekomu keď už predtým mala sex 150x
a zase pol roka sa mi tiez zda dost dlha doba u 20+ ludi, ktori uz by mohli mat rozum, co sa toho tyka a proste, ked uz dvaja vedia, ze chcu byt vo vaznom vztahu, tak viac ako mesiac si myslim, ze necakaju a ked im ide len o sex, tak necakaju asi ani hodinu
Nič radšej. Ľúbte sa a množte sa.
Nemam problém sa s niekým bozkávať na prvom rande. Ale sex je absorudne si predstaviť po mesiaci, ked som niekoho videla možno 5x po 3 hodiny... ako sorry? Dneska ženy daju chlapovy dobre že nie za 10 MINUT a potom vyplakavaju akeho maju kkt, ako s nimi zle zaobchádza, ako si ich neváži... no ako čo čaká slečna ked sa takto ľahko dala.
P.. v tejto dobe nie je žiadna romantika, mi je z toho na grc, to som ani nie veriaca ale ateista.
nemožem inak než suhlasit
Ja by som polroka nevydržala Ani mesiac asi
Žena podľa môjho gusta, koľko ľudí ma už prehováralo aby som sa na také, aké si opísala vykašlal.
@sisi092
Dva vzťahy, každý iný. V prvom prípade asi rok, v druhom sex do 3 mesiacov.
V prvom sa to žiadalo z druhej strany po dlhej dobe (mladý vek) v druhom to mohlo byť aj skôr (rozdiel od prvého 4 roky), oba vzťahy trvali rovnako dlho ale ich koniec bol rozdielny, v prospech druhého. Sex nie je to čo by nejak ovplyvnilo koniec vzťahov.
"Nemému decku ani vlastná mať nerozumie" a v tom vidím najväčší problém. Sex nebúra hodnoty. Je to len o správaní ľudí. Sex je predsa len o poznanie viac. Možno práve preto je toľko párov čo po sexe skončili, keďže si nevyhoveli a zistili, že okrem sexu ich asi nič nespája-smutné ale na druhej strane dobré. Niekedy je to nelogické ale sú osoby, pri ktorých si vieš predstaviť len sex a nič viac. Ak si to nezažila tak je možné, že sa k tomu ešte dostaneš.
A celkovo tu nejde ani tak o súdnosť, hodnoty, sebaúctu alebo hrdosť. Ide o to čo vie a chce partnerka ponúknuť. Pokiaľ iba sex, tak potom to stačí aj chlapovi a dopadá to takto ako je to dnes trendom-z čoho vyplýva @48. Pokiaľ je partnerka zaujímavá bytosť, plná tajomstiev a záhad, tak sa nechá spoznávať a až to je na tom vzťahu zaujímavé-práve to spoznávanie. The End je ak si samozrejme vyhovujú od duchovnej po fyzickú stránku. A to sa nedá zistiť zo slov. Lebo ľudia myslia po tichu a zabudli sa vyjadrovať, dať pocity zo seba von TÝM SPRÁVNYM smerom.
Zhrnutie: Sex nie je zlý, len ľudia hlúpi.
keď sa na to pozriem zo skúseností (čo asi bude pre veľa ľudí lepší argument)... keď sme na to rýchlo skočili, vôbec sme si nestihli užiť všetko to pekné, čo by malo byť pred sexom... držanie sa za ruky... pusy, nežnosti, ktoré ešte majú príchuť nevinnosti, napätia. keď je už po sexe, už sú karty odkryté, už to nemá také čaro. a je to krásne človeka spoznávať kúsok po kúsku a nie si ho rozbaliť naraz celého. "veď je to len sex" - práve, pre niekoho to môže byť až sex, niečo výnimočné a keď sa s tým trošku počká, tá hodnota toho stúpne...
najvacsou chybou podla mna je, ak niekto podlahne natlaku partnera, pricom to sam nechce. ak je to obojstranne, nevidim dovod, preco s tym cakat. nemyslim ze od toho zavisi dlzka a kvalita vztahu. aspon u dospelych ludi.
jedine, co neuznavam, je sex maloletych. a uz vobec si neviem predstavit, ze by som to mala robit niekde v detskej izbe miesto pisania domacich uloh. 95% "vztahov", ktore v mojom okoli zacali na strednej, sa do 5 rokov rozpadlo. jeden vydrzal tusim 8 rokov. myslim si, ze je to zbytocna strata casu, ktory by mohol byt venovany zmysluplnejsim veciam.
a čo sa týka normálneho vzťahu, tak nevolil by som také dlhé čakanie ... myslím že mesiac - dva sú tak čas akurát, max. tri ... na (ne-sex) v bežnom, normálnom vzťahu
Prípad 1: Baba s chalanom sú kamoši dva roky, rozhodnú sa spolu chodiť a spia spolu po týždni. Pohoda. Načo čakať pol roka.
Prípad 2: Dvaja sa spoznajú, po týždni si povedia, že si rozumejú a možno by chceli spolu chodiť a vyspia sa spolu po ďalšom týždni. Zbite ma, ale tu mi to príde divné trochu. Tu keby si dali toho polroka čas tak by im to možno neuškodilo. A možno hej. Ktovie..
panny sú istota väčšinou v tomto
Je to skôr niečo výnimočné, že si s tou ženou práve ty. Aj preto je správne dať si spoločný záväzok, že chceme si založiť spolu rodinu. Teda nie je problém nechať si to na spoločný manželský život. Problém však je, že človek z rôznych dôvodov ide do vzťahu s tým, že to možno za nejaký čas skončí.
Kniha ktorá ti napovie ako to riešia:
... a preto bývalý
Tiez sme s priatelom cakali velmi dlho... a poznam viacej parov co kludne par mesiacov pockali a nie je na tom nic cudne. Je to kazdeho osobna vec.
Rada by som o sebe povedala ze ja saa prvom rande ani nebozkavam avsak to uz ma svoju vynimku.
Nepaci sa mi predstava ze by sa malo nasilu cakat lebo to tak diktuju spolocenske konvencie ale proste ked sa rza na to necitim tak cakam ze to chlap pochopi a ked nie tak by sme si nerozumeli.
Urcite si precitala moju reakciu az do konca?
hej take si asi chlapi nevazia- lahko da tebe, lahko da druhemu
viem že, dneska nebudem môct kľudne zaspať lenže,
keby som ťa dostal, víš čo sa stane,
túžba zrazu pominie a ja vstanem.
A už sa možno nikdy nevrátim Amen.
A už možno navždy zhasne ten plameň.
Tak sa so mnou ešte chvíľu hraj,
naťahuj ten čas, a dalej sa skrývaj.
Lebo človek čo túži zo všetkých síl dočahuje,
no v momente, keď dočiahne zrazu pochybuje.
TÚŽBA."
Asi prvý krát súhlasím so @sisi092
Ja si nemyslím, že toto je dôležité riešiť. Keď to má prísť tak to príde. Mala som viac vzťahov, ale len tento je vážny. A sex sme mali cca. po mesiaci. A prvé mesiace to bolo fádne. Také... Raz za dva týždne. Nemali sme potrebu. Asi po 3 mesiacoch keď sme sa viac spoznali tak to začalo byť to pravé orechové. Ale my sme spolu začali chodiť po 2 mesiacoch od prvého spoznania. Takže sme veľa doháňali ako kamoši ale vo vzťahu. Ak by som bola s niekým povedzme 3 roky kamoška a potom ... "Ah, ľúbime sa, budeme spolu chodiť." Kľudne aj na prvom "rande" ako frajeri.
bez dobrého sexu pred resp počas prvých dní vzťahu žiadny kvalitný vzťah nebude ak nie ste v sekte a potom budete zvyšok života klamať sám seba že dôležitá je láska, sex môže byť pokojne napiču.