Ja osobne mam Xbox 360 a som s nou spokojny, je to lacnejsie hlavne ako PS3 a tak isto kvalitne. A je to urcite lepsie ako PC kedze nemusis sustavne dokupovast komponenty
Tiež nemám rád konzoly, ale pravda je taká, že dnes posielajú PC slušne do prdele. Keď chceš hrať, nevyhadzuj prachy na high-end PC a investuj do konzoly. Niekoľko dôvodov :
> Drvivá väčšina hier sa vydáva exkluzívne LEN na konzoly. Dôvod je prostý : pirátstvo. Na PC sa im to proste neoplatí vydať a okrem toho dostanú od výrobcu konzoly za exkluzivitu slušne zaplatené.
> Hoci konzoly nedosahujú v porovnaní s dnešnými PC nejaké extrémne výkony, hry na nich vyzerajú a budú vyzerať lepšie. Developeri totiž nemusia optimalizovať hru na TISÍCE rôznych konfigurácií, ale iba na JEDNU, z ktorej môžu vymačkať maximum.
> Na konzole si plnohodnotne zahráš aj o 3-4 roky. Na PC ťažko (v tom lepšom prípade by si sťahovať detaily). Krásnym príkladom je GT na PS2. Čo dokázali tí Japonci vytrieskať z tak zastaralej PS2jky je neuveriteľné.
> Veľa A-čkových titulov na PC sú converty z konzol. To znamená hry prvotne urobené na konzolu a až potom dodatočne upravené na PC. To sa samozrejme prejaví na plynulosti a grafike = vyzerá to špatne a ešte to nejde plynule. Ukážkový príklad : GTA IV. A takých je viac.
> Spomaľovače PC. Neviem, ako to inak nazvať. Kopec ľudí má spustených milión procesov a ani o tom nevedia, resp. nevedia, že je to zlé a spomaľuje im to celý systém. Pri konzolách takéto problémy neexistujú.
Jediné mínus je pre mňa absencia myši a multiplayerových klasík z PC... ale na tie väčšinou postačí aj slabšie PC, tak nie je problém mať oba.
konzole nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ereaser má pravdu, ale hnusí sa mi predstava, že by som hral ako nejaký upotený japonec s joystickom v ruke...a že by som mal jednu škaredú krabičku len na hranie sa a márnenie časom.
no ja som si kupil ps3 za tyzden som olutoval...ovladanie napicu konzola je chujovina...hry su drahe jak pica...proste napicu...a vobec neni lepsia grafika ako na pc ako ti kkti nahucali ludom...neni nebola a ani nebude na ziadnej konzole lepsia grafika jak na pc...taka grafika ze vyjebe ci oci za 2 dni....jakeby som kukal simsonovcov dpce..predajte pska ked mate alebo ked nemate nekupujte...radim..vyvarujte sa tomu..ja uz som svoju aj predal
PS3 je až veľmi next-gen konzola, ktorá predbehla v určitých aspektoch svoju dobu, až príliš. Ukazuje to "úspešnosť" globálneho trhu. Microsoft Xbox360 kraľuje v predajoch /má asi 4 verzie xboxu podľa ceny/. Na Xbox vychádzajú omnoho väčšie pecky, špeciál titulov iba only pre 1 platformu je viac na xbox. Xbox má taktiež mega rozvinutú live.com komunitu v podobe Xbox Live. Takže MS prevalcoval SONY na 100%, čo je škoda, keďže PS3 má omnoho vyšší potenciál vo výkone, krásnej platforme PowePC. Plne podporuje fullHD. Bluray prehrávač, integrovaná wifi v základe. Toto všetko navyšuje cenu, s ktorou SONY nemôže hýbať tak, ako MS s Xboxom. Ak by som si mal vybrať v konzolách, volím PS3 kôli potenciálu do budúcnosti - blueray mechanika, PPC platforma.
jedine minus co som na PC3 spozoroval, ze niektore hry pri narocnych scenach este stale idu pod 30fps a tim padom to sem-tam sekne... na druhu stranu ale je fakt minimum takych hier a ked si ides hru kupit na konzolu, tak vies, ze ti tam pojde vpohode, lebo hra je prisposobena na tu jednu konfiguraciu...
@6 PS3 nie len na hranie hier.is ho mam a perfektne mi idu fotky a video a hudba. teraz odstartovala absolutne uzasn funkcia Playststion Home lepsiaa aol ta a xboxu.predbehla sice sucasnost ale ms velky potencial.grafika vacainy hier je uzasna (star wars,resistance2).co sa tyka titulov,je Pravda ze na xboxe je ich viac,ale maju vist coskoro najocakavanejie tituli(killzona2,god of war3 a podobn) . samozrejme ze grafiku neocenite pri Lego hrach . a dalsia vyhoda je bluetooth . kazda aktualizacija sofwaru prinasa nieco nove.Blu-ray be velke plus,ak van chyba klavesnica,mozete si dokupit.jedine minus je cena,ale ta casom dufam klesne.
8. powerpc v ps3?! to je co za hlupost. powerpc je predsa v xbox360...a fullHD ma aj xbox360.
navyse bluray prehravac si kupis dnes uz aj za 200euro.(aj za menej)
co sa tyka kritiku podaktorich na adresu konzol....tak ps3 zvladne aj net v pohode a vsetko co pc. navyse netreba dokupovat stale nove graficke karty a procesor a podobne. hry ktore na ps3 zatial existuju, nevyuzivaju na plno vykon konzole. grafika na konzoliach a pc...no..neviem kolko ste dali za pc a konzolu ze to idete porovnavat. urcite je konzola lepsia na hry a to jednoznacne. navyse take notebooky co tu ma vela ludi, maju "uzastne" graficke karty, co maju problemy z grafikou a podporou v hrach. o "piretstve" na pc ani nehovory. necudo ze krachuju pc-hry a presuvaju sa vyrobcovia na konzoly. buducnos patri hlavne hram na konzolach. pc je dobre na pracu a podobne veci. ps. hry na pc a na konzoly stoja asi rovnako tak......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
> Drvivá väčšina hier sa vydáva exkluzívne LEN na konzoly. Dôvod je prostý : pirátstvo. Na PC sa im to proste neoplatí vydať a okrem toho dostanú od výrobcu konzoly za exkluzivitu slušne zaplatené.
> Hoci konzoly nedosahujú v porovnaní s dnešnými PC nejaké extrémne výkony, hry na nich vyzerajú a budú vyzerať lepšie. Developeri totiž nemusia optimalizovať hru na TISÍCE rôznych konfigurácií, ale iba na JEDNU, z ktorej môžu vymačkať maximum.
> Na konzole si plnohodnotne zahráš aj o 3-4 roky. Na PC ťažko (v tom lepšom prípade by si sťahovať detaily). Krásnym príkladom je GT na PS2. Čo dokázali tí Japonci vytrieskať z tak zastaralej PS2jky je neuveriteľné.
> Veľa A-čkových titulov na PC sú converty z konzol. To znamená hry prvotne urobené na konzolu a až potom dodatočne upravené na PC. To sa samozrejme prejaví na plynulosti a grafike = vyzerá to špatne a ešte to nejde plynule. Ukážkový príklad : GTA IV. A takých je viac.
> Spomaľovače PC. Neviem, ako to inak nazvať. Kopec ľudí má spustených milión procesov a ani o tom nevedia, resp. nevedia, že je to zlé a spomaľuje im to celý systém. Pri konzolách takéto problémy neexistujú.
Jediné mínus je pre mňa absencia myši a multiplayerových klasík z PC... ale na tie väčšinou postačí aj slabšie PC, tak nie je problém mať oba.
navyse bluray prehravac si kupis dnes uz aj za 200euro.(aj za menej)
co sa tyka kritiku podaktorich na adresu konzol....tak ps3 zvladne aj net v pohode a vsetko co pc. navyse netreba dokupovat stale nove graficke karty a procesor a podobne. hry ktore na ps3 zatial existuju, nevyuzivaju na plno vykon konzole. grafika na konzoliach a pc...no..neviem kolko ste dali za pc a konzolu ze to idete porovnavat. urcite je konzola lepsia na hry a to jednoznacne. navyse take notebooky co tu ma vela ludi, maju "uzastne" graficke karty, co maju problemy z grafikou a podporou v hrach. o "piretstve" na pc ani nehovory. necudo ze krachuju pc-hry a presuvaju sa vyrobcovia na konzoly. buducnos patri hlavne hram na konzolach. pc je dobre na pracu a podobne veci. ps. hry na pc a na konzoly stoja asi rovnako tak......