Myslím že mám problém na tejto úrovni. Musím ísť za všeobecným lekárom alebo môžem ísť priamo do nemocnice na vyšetrenie ? Alebo najprv k psychologičke ?
mozno by pomohlo sa o tom najprv porozpravat s niekym blizkym. pokial mas schopneho praktickeho lekara, tak ti moze predpisat aj niektore psychiatricke lieky - v zavislosti od toho, co ti presne je.
v tvojom veku by som sa kazdopadne snazila liekom vyhnut a co sa da, riesit psychoterapiou (napr. s psychologickou).
Ja to vidim tak, niektory chodia s takymito problemami na rozne miesta , napr. Most, kolajnice odvaznejsi doma na povalu. Iny navstivia psychologa a hodia rec.
Ku psychológovi môžeš ísť rovno tak ako aj do nemocnice ( čo sa pohotovosti týka ) ale ku psychiatrovi asi nie. Mňa nedávno vykopli z očného len preto, že som v zdr. karte nemal od obvodného popísaný problém, pre ktorý som tam išiel...
Ak máš pocit, že máš psychický problém, môžeš ísť k psychiatrovi rovno bez odporúčania obvodného lekára. S psychiatrom sa môžeš dohodnúť, či to je možné liečiť aj bez liekov - psychoterapiou. Ak áno, pošle ťa sa psychológovi alebo ťa bude psychoterapeuticky viesť on sám. Netreba to určite odkladať. Prípadne môžeš najprv navštíviť psychológa a ak to nepôjde psychoterapiou, pošle ťa za psychiatrom. Problém psychológov je v tom, že sú často súkromníci a nechávajú si za čas platiť. Ak máš naozaj 17, bude treba nájsť detského psychiatra / psychológa - ak nenájdeš, ten dospelácky ťi musí vedieť odporučiť kde je detský. PS: Nenechaj sa odbiť sestričkou Často sa tvária múdro Platí čo povie lekár ! Príp. si môžeš zavolať do nejakej psychiatrickej ambulancie... usmernia ťa telefonicky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
v tvojom veku by som sa kazdopadne snazila liekom vyhnut a co sa da, riesit psychoterapiou (napr. s psychologickou).
Nie každý kto ma takéto ťažkosti sa chce hneď zabiť !!!!!!
Pravda.. niekedy zabiju aj niekoho ineho .
Podiel ľudí s duševnou poruchou na násilných činoch a zločinnosti je rovnaký ako u ostatnej populácie.