Mily Izdo,ja mam len 15...ked ich berem,citim sa lepsie,nedokazala som sa vyrovnat so smrtou zvierata a s podrazom niektorych kamaratov....ale ja sa teraz citim velmi dobre....ked mi zacne sibat,tak si dam tabletku,a potom vecsinou zaspim....a ty Izdo neberies nic?
ja si o sebe myslim, ze mam dost odolnu povahu na to, aby som sa vedel z veci zrovnat...uz sa mi to parkrat podarilo, pravda s riadnou davkou nikotinu, ale to je vsetko...
Ja používam proti depresii hudbu, ale nie relaxačnú, lebo z tej by som padol do ešte väčšej depresie. Ja vtedy počúvam metal, hardrock jednoducho všetko čo je dobre tvrdé. Táto hudba to potom zo mňa vybije. A keď sa začnem ukľudňovať, tak si pustím jazz, swing(hlavne sinatra), blues, pesničky typu flashdance a tancujem po izbe. Vtedy keby niekto videl myslel by si že som trafený(to aj som, ale pssst) a po čase som úplne kľudný a vyrovnaný.
Presne tak ako napísala Katey. Depresie sú síce teraz asi u každého na dennom poriadku, ale treba proti nim bojovať. Ja osobne teraz počúvam Linkin Park a má to na mňa blahodárne účinky a tiež viem, že sa so svojimi problémami môžem vždy obrátiť na svoje sestry alebo priateľov.
Mi to pride prehnane nafuknuta bublina pouzivat slovo depresia!!! a ked uz si ho niekto prisudi, je to akysi prejav sebalutosti, lebo clovek, ktry ju naozaj ma, si to malo kedy priznava, skor sa ju snazi zatajit a riesit.. to je moj nazor..
Sibalka-> o tomto som hovorila, ze sa mi zda, ze vacsina ludi tu to slovo puziva len tak.. depresia sem depresia tam.. pochybujem, ze vsetci co sem psiu su taki zdepkovani a nemyslia na ine ako sa odpravit zo sveta.. preto som taka nahnevana! aj ja sa zvyknem citit blbo a myslim na to, ze by bololepsie tu nebyt a nekricim hned ze mam depku, snazim sa hladat nejaky ciel preco zit..
Depresiem mávam dosť často- príliš rozmýšľam nad životom. (určite si hovorite--> Kriste pane jake depky može mať už len 14 ročne dieťa) je to tým, že rozmýšlam skôr ako dospelý jedinec plný negativitou ... pohadala som sa s najlepšími kamaratkami, rodina, škola, "zdravie".Kamarati vidia že nieje niečo v poriadku pretože začnem vykresľovať na papiere moje pocity (väčšinou sú to rôzne čarbanice postáv v smútku v uzavretom priestore odtrhnutým od všedného sveta. No doposial žiadna moja kresba, nemala otvorené ústa). Včera som pristúpila na gumičkovú metódu - ak som nervòzna, rozrušená a pod. naťiahnem gumičku na dlani ktorá ma poriadne švihne. Som i dosť hanblivá a nemám rada prítomnosť ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ale skor sa vsetky neprijemne veci snazim riesit a odlahcovat ironiou a sarkazmom...
to Sonia al:
v akom stadiu mavas depresie, ked uz v 19 beres antidepresiva???
ja tabletky vobec...
ale fajcim.
ja si o sebe myslim, ze mam dost odolnu povahu na to, aby som sa vedel z veci zrovnat...uz sa mi to parkrat podarilo, pravda s riadnou davkou nikotinu, ale to je vsetko...
ja to mam s hudbou na odreagovanie tazke...
ja o hudbe pisem, ja hudbu robim, ja sa hudbe venujem...cize o odreagovani pri nej sa tazko da hovorit..
pravda