Ahojte, čas už ma naozaj tlačí a ja sa stále neviem rozhodnúť, že kam po strednej škole :/ Čo by ste robili na mojom mieste? Chodím na obchodnú akadémiu ale vo voľnom čase sa venujem čítaniu psychologickej literatúry, baví ma to...prvý koment
Mama je za to aby som išla na vysokú, ale nedávno som zistila, že je tu aj možnosť vycestovať do Austrálie, bola tu taká anketa tak som si o tom zisťovala..dá sa pracovať a študovať jazyk. (nie na vysokej škole, čiže by som nemala titul) ...otec je za to aby som vycestovala, myslí si, že keď ma nebaví obchodná nebude ma baviť ani psychola a nebudem ju zvládať....
no a mňa to ťahá aj tam, aj tam....milujem cestovanie a učiť sa nový jazyk, získať nových priatelov je super....ale zase ťahá ma to aj študovať tú psycholu...tak som stále tak pol na pol :/
Tak mohla by si si dat rok pauzu, vycestovat do Australie, porozmyslat nad skolou a po roku sa vratit... podat si prihlasku.
Alebo dalsia moznost je ostat tam a studovat tam, len neviem ako to tam budes financne zvladat, vobec totiz neviem o systeme skol v australii nic.
@jackiechanka Jednoznacne Australia !! Preco? Lebo mlada si len raz a 18 ci 19 ci kolko to mas, mas iba teraz! To ze rok na teba vysoka pocka nic sa nestane! Ja som tak pocestovala a vobec to nelutujem a nic ma nezabilo, ze budem studovat o rok dlhsie. Chod cestovat lebo nahodou ostanes tu, najdes si starsieho nudneho chlapa, ktory bude chciet po tebe decko a ty s nim ostanes a budes do konca zivota lutovat, ze si v 19tich nesla do Australie ak si mala tu moznost ..viem ako mi moje kamosky teraz zavidia..Cestovanie ti da ovela viac ako daaky rok na VŠ
@Fixa@Jackiechanka ja odchádzam do Australie tiez Ano iba študentské víza su nam prístupné , ale školí su rôzne , záleží od toho ci chces z college nieco mat alebo co najviac pracovať . Ja jazykovej skole musis mat 80% dochádzku, a na su aj odborne kde prakticky chodis 2x do týždňa alebo nemusíš ani chodiť
@moccacino Ano ano, viem ze sa malo tam nieco s tymi vizami robit a mali smr dostat uz normalne pracovne, ale neskumal som to blizsie, ci sa daco uz pohlo, alebo este nie.
rob to v com si dobra, nauka psychologie je dobra pre volny cas. Australia je daleko od toho co poznas. Uz teraz si stanov ciel, aky chces. Je jedno kde si, musis mat ciel, titul, peniaze, laska. Vedz ze vsetko naraz nemozes mat. Je to vycerpavajuce. Okrem toho nechci sa dostat do financnej tiesne. Cas ta netlaci, to len tvoja ziadostivost. Nech si kdekolvek, daj si dokopy co chces od seba, toto bude pre teba zlom, prekonat dosial nepoznane. Kazdopadne vyskusaj vsetky moznosti, aj tie este neobjavene.
Choď do Austrálie. Psychológia ťa počká. A keď budeš aj naďalej čítať, tak je veľmi dobre keď sa budeš o tom učiť viac, ale základy budeš vedieť. Keď tam prídeš a budeš tomu rozumieť. Austrália by ťa mohla asi tiež počkať, ale nepočká. Ako sa písalo vyššie: Mladá si len raz!
Znie to akoby ta otec uz nechcel zivit tak asi hlavne odist z domu, hoc aj do Australie ale uz sa nevracaj a nestuduj na vs. Proste pracuj v Australii, zi tam a ostan tam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
no a mňa to ťahá aj tam, aj tam....milujem cestovanie a učiť sa nový jazyk, získať nových priatelov je super....ale zase ťahá ma to aj študovať tú psycholu...tak som stále tak pol na pol :/
Alebo dalsia moznost je ostat tam a studovat tam, len neviem ako to tam budes financne zvladat, vobec totiz neviem o systeme skol v australii nic.
@FIxa v Austálií je študovať na univerzite fakt velká investícia, nad tým ani neuvažujem