Zdar mám menši problem mam strašne vela viražok na tvari na strašne ma to sere najviac ich mam na brade a pod nosom skušam šeljake mastyčky kremy ale nepomaha a nechcem to vitlačat aby som nemal jazvy je to normalne pls poradte
podla mna to maš z mastičiek, krémov a inych pičovin čo na to používaš ja si už rok umyvam tvár len vodou a akné mi takmer uplne zmizlo..tiež som to mal velmi zlé...načo si to ešte komplikovať chémiou, len pretože v reklame hovoria že to funguje myslíš si že vyrobcovia tvojich mastičiek chcu aby si sa z toho dostal? stratili by zakaznika
Aknenormin zaberie , akurát to má vedlajšie účinky.
Inak nezaberie NIČ , kožní lekári chcú len zarobiť preto predpisujú všeličo aj keď vedia , že si to rovno môžeš potreť lajnom a nič s tým nespravíš.
aj ja mám a vôbec by som to tiež nevytláčal... ako sa píše v @4 , tak bohate to stačí len dôkladne umývať vodou a tvoj problém po pár mesiacoch bude miznúť
a napríklad brat používal taký krém z lekárne - bol určený pre batoľatá ale fakt zaberal (zájdi do lekárne a poraď sa)
Ešte jedna rada - VŽDY keď si doma umývaj si tvár - trebárz aj každu hodinu - toto je asi zo všetkého najlepšie
a nestresuj vekom sa ich zbavíš - puberta je svina
pomôže kozmetička. Je dobré sa ráno i kedykolvek ked si ideš opláchnuť tvár, umyť sa studenou vodou, pretože koža funguje ako špongia. Vela chalanov sa v zimné ráno zobudí a uteká pod teplú vodu akoby mrzlo. Ak si vytáčaš sám, tak si kúp vodu na čistenie pleti a tampóny(také ploché , gulaté, nie tie tyčinkové ženské), aby si po vytlačení , mohol vydezinfikovať otvorené póry na tváry. Počas leta, choď častejšie von na vzduch , sedenie za PC vymen za prechadzku po prírode. Vyskúšal som krém Aloe Vera aj iné, ale krémy dusili kožu ešte viac. Spreje boli vhodnejšie. Dalej doporučujem zbytočne nestresovať sa, pretože najčastejšie najvetšie "jebaky" sa vyhodia, pri niečom čo nas čaká, napr. teraz.. šk. Rok? . Nikdy sa nehraj s tvárou, neškráb si tvár ak vieš , že tam máš vyrážky ani si to neskúšaj vytláčať na slepo. Nechaj to tak na volno, lepšie nechať dozrieť ako vyvolať zápal. Akné sa vekom samo vytratí, asi do 25 roku, ale sú prípady i kedy na tváry stále sú a to môže byť spôsobené i so zkazenými, či vypadnutími zubami, kde zostali korene a zarastli jasnom a tak vytvorili ložiská plesní.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Inak nezaberie NIČ , kožní lekári chcú len zarobiť preto predpisujú všeličo aj keď vedia , že si to rovno môžeš potreť lajnom a nič s tým nespravíš.
Ale neboj tak za 5 rokov to bude lepšie.
Chod k lekárke kým si to sám nezhoršíš. Nie vždy pomôže ale väčšinou áno.
pokiaľ máš suchú pleť tak by si mal akurát na tvári suchú mapu šupín..skús dermatologičku
Čo pomáhalo mne je betakarotén, a aj také veci z Oriflamu:
» sk.oriflame.com/products/produc...
a napríklad brat používal taký krém z lekárne - bol určený pre batoľatá ale fakt zaberal (zájdi do lekárne a poraď sa)
Ešte jedna rada - VŽDY keď si doma umývaj si tvár - trebárz aj každu hodinu - toto je asi zo všetkého najlepšie
a nestresuj vekom sa ich zbavíš - puberta je svina