Ahojte .. potrebovala by som poradiť. Je leto a ja som "sama" doma. Moji rodičia odišli na dovolenku a naplánovala som si toho dosť veľa čo by som chcela robiť. Ale veľmi mi to znepríjemnil môj brat. Má 24 a je dosť otravný. Vraj keď sú rodičia preč má na
hej keby to bolo také jednoduché tak by som nemala problém ísť .. ale raz som to urobila že som "ušla" a nedopadlo to najlepšie .. rozmýšľam veľmi o tom že by som šla ale keď on je hrozný
tak tvoj brat je zodpovedny a tebe sa to este nepaci... a chces utekat... no tak sa asi schopnost byt zodpovedna sama za seba neprejavuje, vsak? co keby si mu spravila kavu alebo caj alebo co, sadla si s nim a dohodla si teda pravidla? povedz mu, ze si rada, ze sa o teba boji, ale nie si uz malicke dievcatko a mal by ti verit... skus sa na to pozriet z inej strany - ak chodi von, stretava dost tvojich rovesnicok pod vplyvom alkoholu, takze sa mu osobne necudujem. PS: keby poznas mojho brata, tak si za toho svojho vdacna.
ja som nepovedala že ho nemám rada len že mi lezie na nervy niekedy lebo musím robiť všetko čo mi poviem .. ja ho mám rada a viem že niekedy má pravdu a je to dosť často .. a to že chcem ísť von nemusí hneď znamenať že idem piť a podobné veci ... ja som len chcela byť chvíľu sama. Máme veľký doma a mala som možnosť byť sama s kamošmi a bolo by nám super .. Ale niekedy to ozaj preháňa. Mám ho rada ale nezvládam to občas s ním
och ... 16 rocna si mysli, ze je dospela ... takto sa ta spytam ... preco tie veci nerobis, ked su rodiacia doma? lebo zjavne ani oni ti neveria a nedovolia ti to .. tak preto ti to robi aj brat ... koniec diskusie a nieje zac
ja viem že by mal za to zle keby som niečo urobila ale veď nejdem niekoho zabiť .. ja som len chcela poradiť .. aj on mi stále vraví že som decko a mám toho ozaj už dosť .. keď sa mu to hodí tak som dieťa a keď nie tak nie som .. Nemôžem ich volať domov lebo som chcela ísť s jeho kamarátom a nechce aby som sa s ním stretávala lebo je vraj starý pre mňa .. A prečo si každý myslí že keď ide 16 ročné dievča von s 23 ročným chalanom tak musia spolu niečo mať ? Môj brat je taký. Viem že sa bojí o mňa ale to že mi bude kúsok viacej veriť ho nezabije
@olivie@18
nuž bojí sa o Teba + si nechce vyžrať od rodičov, ak by sa niečo stalo
a ten kamarát, možno ho vidí / pozná z inej strany ako ty
a keby som mal takto dozerať na sestru - už mala 17 - tak tiež budem "otravný" atď. a tiež by sa mi moc nepáčilo, ak by niečo mala s o 7 rokov starším chalanom
áno ja viem že sa bojí .. ale ja nie som ozaj zlá keď ho štvem niekedy tak ja to nerobím naschval zasa ale bojím sa že bude taký stále aj keď budem mať 18 ..
chápem ale ak by som s ním šla len na prechádzku meter od seba tak by mal s tým problém. Minule nás našiel spolu u nás doma a nič sme nerobili iba pozerali telku a vrieskal na oboch. Vtedy som sa ho bála asi prvýkrát takto veľmi. Ale je mi s ním dobre ako s kamarátom a nevie to zniesť
proste počúvaj ho a neskor pochopíš to aj sama..a povieš si: aha mala som pravdu, že som ho poslúchla.... a porozprávaj sa s ním nech sa upevnia Vaše vzťahy súrodenecké... ja mám 2 staršie sestry jedná ma 31 a druhá 32 a ja mám 19 takže tiež dávali na mňa pozor a vždy som ich poslúchla a neľutujem to a namiesto toho aby som ich nervovala tak som sa s nimi zabávala
jasne pokúsim sa. A ďakujem nejak to s ním aj tak budem musieť vydržať ale nechcem byť závislá na ňom zasa ja som slobodný človek a myslím si že by som mala sama zodpovedať za svoje činy .. a som rada že ho mám na jednej strane ale tak no ...
Ja som tiež dosť hnusný na sestru len ja to beriem tak že mama jej dovoľuje skoro všetko tak ja jej naopak všetko zakazujem aby z nej nevyrástla dajaka pizda jak tie dievčatá dnešnej doby.. a nerobím to preto žeby som ju nemal rád len z nej chcem slušné dievča vychovať.. -.-"
my to máme tiež tak isto .. rodičia mi tiež toho dosť dovolia ale Lukáš je iný. K nemu mám možno väčší rešpekt ako k rodičom lebo som s ním častejšie .. ale aj tak si myslím že nič nedosiahne tým že ma bude držať doma a stále ma za všetko buzerovať. Veď je leto, nemám žiadne povinnosti čo sa školy týka a snažím sa byť v pohode a vychádzať s ním aby ma pustil .. len nie vždy to ide a keď chcem ísť niekam tak mi to zatrhne a nebaví sa so mnou a ozaj sa mi nechce sedieť doma celý večer
Je to jeho kamarát => vie o ňom určite dosť informácií,pozná ho a asi má dôvod prečo ťa od neho drží späť,kebyže je to jeho dobrý priateľ ktorému dôveruje asi by ti nebránil s ním niekam ísť
Ale možno vie o ňom niečo čo ty nie,nechcem nikomu krivdiť a idem do extrémov ale možno je to chalan čo len mladšie baby využíva a nechce aby sa ti niečo podobné stalo,len ťa chráni
hmm ja viem že mi nechce zle ale jeho kamoš je v pohode a chodí ku nám skoro každý deň keď je brat doma a poznám aj oveľa horších a s tými je v pohode keď som .. možno nechce aby som s ním niečo mala ale zato nemusí takto vyvádzať keď nič nerobím ..
Keď si toto tu napisala je zrejme ze nateba treba davat pozor máš 16 možno sa ti to nebude pacit ale si decko. Brat je dospelý a nesie za teba zodpovednosť preto sa stara
tak inak .. čo by ste robili ak by ste mali tiež 16 a doma brata čo striehne ako orol kam, kedy a s kým idem a kedy prídem domov ? .. ja som si na to zvykla dajme tomu ale je pravda že keď to prepísknem tak mám z toho problémy len ja !! .. keď sú doma rodičia tak mu je jedno že som vonku do rána a že aj to že ma pustili ale keď sú preč tak je ku mne o to hnusnejší
keď sa ti nepáči daruj mi ho :letim:
čo ja by som dala za staršieho brata ach..
k téme: ľudia majú vždy dôvod, prečo robia to čo robia, nechápem, prečo máš kamarátov 23 ročných a chceš s nimi chodiť sama von kamarátky nemáš či čo? pozvi ich k sebe, spravte si dámsku jazdu pri horore a spoločne si nalakujte nechty ach kde je tá doba keď sme my toto s kamarátkami robili, a to som len o rok staršia ako ty.. smutné
@3@3 5
šestnásťročné baby rady robia sprostosti, je jasné že rodičia sa o teba boja. A brat je za teba zodpovedný takže je dosť prísny keďže si uvedomuje že ak sa ti niečo stane podiel má na tom aj on. Neviem či je to ešte aktuálne ale určite by si sa s ním vedela dohodnúť. Najmä sa nesnaž ísť do konfrontácie, skús radšej dosiahnuť rozumný kompromis
pokúsim sa to nejak s ním vydržať .. jasne je to aktuálne a bude to ešte do konca augusta takže prijímam akúkoľvek radu .. Keby sa to dalo jednoducho vyriešiť tak by som sem nepísala a snažila sa mu vyhovieť .. Dúfam že sa mi podarí ho nejak obmäkčiť aby mi viacej veril a bol ku mne o kúsok milý
Ja som mala podobný problém. Iba s tým rozdielom že moji rodičia pracujú a sú dosť času na služobkách preč a my sme sa mali dohodnúť čo budeme jesť a tak, plus vraj má dávať on namňa pozor. On je dosť taký že sa celý deň hraje na pc a proste niekedy ani nevníma čo sa deje okolo. Tak som mu na začiatku prázdnin kúpila jednu hru čo chcel a vyriešené. Dokonca si cez tú hru našiel nejakého kamaráta s kým hrá lolko či čo a minule k nemu išiel hrať a ja som mala dva dni voľný dom. Skús aj ty ho trochu zasponzorovať v tom čo ho baví a nechá ťa napokoji.
@olivie no ako čítaš viac ľudí si mysli že tvoj brat roby dobre a majú pravdu, mladší by ti radili ako to obísť, on ta pozná cely tvoj život tak asi vie čoho by si bola schopná a či ti môže veriť. Toho kamaráta že ti nedovolí, dobre roby okrem vekového rozdielu určite ma na to dôvod a zrejme ta ma rad a záleží mu na tebe, inak by ta mal na kejhaku a robíš si čo chceš, no možno je tam ešte strach aj s rodičov keby sa niečo porobilo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
keď nechceš piť tak prečo nezavoláš kamarátov ku vám domov keď je tam aj brat?
nuž bojí sa o Teba + si nechce vyžrať od rodičov, ak by sa niečo stalo
a ten kamarát, možno ho vidí / pozná z inej strany ako ty
a keby som mal takto dozerať na sestru - už mala 17 - tak tiež budem "otravný" atď. a tiež by sa mi moc nepáčilo, ak by niečo mala s o 7 rokov starším chalanom
konec, jeb na to...
proste počúvaj ho a neskor pochopíš to aj sama..a povieš si: aha mala som pravdu, že som ho poslúchla.... a porozprávaj sa s ním nech sa upevnia Vaše vzťahy súrodenecké... ja mám 2 staršie sestry jedná ma 31 a druhá 32 a ja mám 19 takže tiež dávali na mňa pozor a vždy som ich poslúchla a neľutujem to a namiesto toho aby som ich nervovala tak som sa s nimi zabávala
Ale možno vie o ňom niečo čo ty nie,nechcem nikomu krivdiť a idem do extrémov ale možno je to chalan čo len mladšie baby využíva a nechce aby sa ti niečo podobné stalo,len ťa chráni
čo ja by som dala za staršieho brata ach..
k téme: ľudia majú vždy dôvod, prečo robia to čo robia, nechápem, prečo máš kamarátov 23 ročných a chceš s nimi chodiť sama von kamarátky nemáš či čo? pozvi ich k sebe, spravte si dámsku jazdu pri horore a spoločne si nalakujte nechty ach kde je tá doba keď sme my toto s kamarátkami robili, a to som len o rok staršia ako ty.. smutné
šestnásťročné baby rady robia sprostosti, je jasné že rodičia sa o teba boja. A brat je za teba zodpovedný takže je dosť prísny keďže si uvedomuje že ak sa ti niečo stane podiel má na tom aj on. Neviem či je to ešte aktuálne ale určite by si sa s ním vedela dohodnúť. Najmä sa nesnaž ísť do konfrontácie, skús radšej dosiahnuť rozumný kompromis