Asi do žiadneho, rovnako ako do žiadneho filozofického prúdu (liberalizmus, konzervativizmus a pod.). V každom mi totiž niečo silno nevyhovuje a pár vecí zas hej. A najmä v dnešnej dobe sa to všetko kurevsky mieša.
Takže sa riadim hlavne zdravým sedliackym rozumom, bez nejakých škatuliek.
Čo však nikdy nebudem je anarchista (alebo ako dnešní wannabe-znalci hovoria: libertarián), komunista (altleft) ani nacista (altright)
inak k tomu, čo som dal: záleží, ako sa to vezme. možno podľa niekoho by som bol až príliš radikálne vľavo, a podľa niekoho (ako býva tendencia v anarchistických kruhoch) by som bol liberál v pejoratívnom slova zmysle (a, samozrejme, nielen v týchto kruhoch sa mi akosi darilo vybočovať z rady natoľko, že som bol označený za alt-right trolla, ale zároveň liberálneho provokatéra a podobne). pre ilustráciu (alebo ak by si niekto chcel tiež urobiť test), v tomto teste: » www.politicalcompass.org/test... mi vyšiel umiernený anarchizmus, niekde tam sa umiestnil aj Noam Chomsky; zatiaľčo v SK politickom kompase mi vyšlo "sociálny demokrat". tak neviem. vo všeobecnosti si myslím, že táto klasická pol. škála vľavo-vpravo je hrozne obmedzená a ničnehovoriaca. rovnako, ak aj nie viac dôležitá je škála libertarian-autoritarian, ; a v tomto ohľade som veľmi skeptický a kritický voči autoritám a hierarchiám, čiže som niekde "krajne dole", a z auth-right (fašisti) takisto ako z auth-left ("tankies", komouši) mi naskakuje husia koža, vlastne mám niekedy až problém uveriť, že po skúsenosti minulého storočia sa takéto ideológie neironicky znovu oprašujú...
Kedysi som koketoval s anarchizmami rôzneho druhu (najmä s anarchokapitalizmom, georgizmom a mutualizmom). A dnes ma majú nacionalisti za vlastizradcu, konzervatívci za neomarxistu, komunisti za neoliberála a liberáli za svojho.
Ja tomu vôbec nerozumiem čo to je prečo ľavý , pravý veď je to jedno hlavne nech sú zábavní. Som myslel že kotrbovci sú nudná strana ale v nedeľu keď tam bol ten koktavy uhrik a ten čo tam bol ten v okuliaroch keď hovoril aké nezmisli predkladajú či čo sa to tam robí tak ma to celkom pobavilo asi to zacnem viac sledovať. Som myslel že kráľ zabavac je matovic
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Takže sa riadim hlavne zdravým sedliackym rozumom, bez nejakých škatuliek.
Čo však nikdy nebudem je anarchista (alebo ako dnešní wannabe-znalci hovoria: libertarián), komunista (altleft) ani nacista (altright)