ja taketo veci neriesim a nemusim o takej banalite ani pisat .... vidim niekoho kto potrebuje malu pomoc tak pomozem a bud dostanem alebo nedostanem.
proste niekolko jedincou je takych a s tym nic nespravis, slusne aj neslusne ked im povies im je uplne jedno a pri niektorych nepomoze ani ked ich zbijes ako zito asi tak volako.
No co ti budem hovorit? Blb je blb. Nic s nim nespravis. A okrem toho aj cast z vas co to budete pisat negativne komenty ste rasisti ktory ked uvidia vyholeneho chlapika v bombere tak by sa sli bit. A viete co? Nie ste o nic lepsi, ste rovnaky rasisti ako ty z clanku.
Nepomohol by som mu.. ak ma 20 rokov a ja mam 16 asi by som sa na nič nezmohohol no...
Ale tak ono to záleží od toho či by to bol černoch alebo cigáň.. Proste keby vidim že tam je dajaky cigaň ktorý je vystrašený ale pri tom by so svojou partiou bol schopný hocikedy prepadnúť mňa na ulici Tak nepomôžem ale keby fakt že černoch normálny bez toho rómskeho prízvuku a ja by som mal aspoň 19-20 rokov tak by som ASI šiel sa porozprávať..
sice mam nejake tie bojove zrucnosti a mozno by som ho ochranil, ale v takychto situaciach je lepsie drzat sa v ustrani, nahodou mohli mat schovanu zbran vo vrecku a mohli mat dalsich kumpanov nenapadne sediacich v elektricke a keby som zakrocil mozno by zabili mna aj niektorych ludi okolo. takyto typci su velmi nevyspytatelni, mozno na prvy den by som zachranil jeho a na druhy den by mi zhorel dom...
Tá veta , "lebo ťa dobijeme" klasika viacerí na jedného
Nezažil som niečo také ale dúfam že nezažijem , lebo ako som čítal diskusia tam , tak zažalovali brániacu sa obeť a vyhrali , dá sa dodať len vyjebané SR skurvené.
@zajkousko Aj títo ? ja som myslel iné niečo , jeden tam v diskusii pod článkom písal niekto vlastnú skúsenosť že ho dvaja napadli , jednému drbol , druhý ušiel , udal ho a vyhral , proste SR , aj pre toto sa hanbím že som Slovák.
S takýmto rasizmom som sa ešte nestretla, teda že by mal niekto niečo proti černochovi.
Každopádne v takejto situácii by som nepomohla a ani napríklad môjmu priateľovi by som nedovolila zapliesť sa do toho. Nikdy nevieš čo ti taký dilino môže spraviť, či nemá napríklad nožík a dojebať si kvôli tomu život to veru nie. Keby sa to dialo von tak zavolám políciu v električke prípadne idem za tým šoférom či čo to je, ale sama by som sa do toho nikdy nezaplietla. Mne je život drahý
hmmm.. v poslednej dobe mám pocit, že čítam samé vykonštruované články všetkého druhú..
zazil som to na vlastnej koži len s tým rozdielom, že to boli cigáni čo chceli aby som vystúpil z vlaku.. napokon vystúpili oni skôr..
alebo v metre tiež taký múdri fanúšikovia sparty sa zaujímali o mňa keďže som mal svoj modrobiely klubový šál napokon sme skončili na pive lebo VSS + ACS
Horšie to už bolo so slavistami, ešteže v prg sú na každom kroku aj fizli v civile
Klasika. Toto je skôr o jednej dementnej skupine. Ak by nebol čierny kľudne si mohli nájsť niečo iné. Na mne im vadia dlhé vlasy a to tuším rasizmus nie je.
@james144 Skôr si myslím že im vadia tvoje názory lebo u nás sa nad mojimi dlhými vlasmi nijak nepozastavujú to skorej cigán by ma pre vlasy mlátil....
@neviem556 Lebo náckovia u nás bežne strieľajú guľometom ľudí... A ešte ďalší maskovaný kumpáni so strelnou zbraňou čo čakajú kedy niekto zasiahne znie skôr ako z nejakého debilného amerického filmu. Retardovanejší komentár som ešte nečítal... Vraj na druhý deň by si mal zapálený dom Keby to tak bolo ako tvrdíš cigánske osady horia denne..
Proti černochom nemám nič, ale cigáni??? Odpad spoločnosti. Za takých 5 až 10 rokov tu bude ako v Grécku. Občianska vojna. Už by sa konečne mohli ľuďom otvoriť oči, že doplácame na tých smradľavcov!!!
nie, nie je. rasizmus je odsudzovanie jednotlivca podľa...
...čo? podľa všeobecnej mienky o skupine?
akože všeobecná mienka o černochoch je že nemajú právo jazdiť električkou? alebo všeobecná mienka o židoch je, že sú podradná rasa?
...to sa ti pekne podarilo
čiže zaprvé, jedná sa o *aplikovanie neopodstatnených predsudkov na jednotlivca*, a zadruhé, *na základe vlastnosti, ktorú nemôže ovplyvniť*, pretože ju má vrodenú - obvykle rasy, keďže hovoríme o rasizme, ale prípadne pohlavia, sexuálnej orientácie (to už sú prípady širšej...hmmm neviem ako sa to volá, ale určite to dokopy má nejaký názov).
v prípade oblečenia je to voľba jednotlivca, ktorý si to oblečie, a je to jeho voľba buď v zmysle že si nie je vedomý toho čo sa s daným oblečením spája (a v tom prípade na to asi skôr či neskôr príde, a bude mať šancu druhý raz spraviť informovanú voľbu), alebo si toho je vedomý, a je mu to jedno (v tom prípade akceptuje riziko že ho budú spájať s tým čo sa s daným imageom asociuje, čiže jeho problém), alebo si toho je vedomý, a robí to práve preto, že sa chce s daným imageom a danou skupinou asociovať.
...ak máš pocit že je to ten istý princíp, tak... sa mi nechce zaoberať ďalšou diskusiou, lebo jasnejšie neviem vysvetliť že je v tom priepastný rozdiel. jedno z toho sú skrátka predsudky absolútne bezdôvodné, druhé sú "predsudky" ktoré existujú preto, že niekto daný image cielene vytvoril na evokovanie týchto predsudkov.
@midnight Hovoril som o rasizme v sirsom vyzname nie o jeho povodnom vyzname o nadradenosti ras. A to ci sa jedna o vredene alebo vytvorene podnety je rozdielna pricina ale dosledok ostava rovnaky, takze az taky priepastny rozdiel to nie je. A okrem toho, rasizmus v povodnom vyzname o akom hovoris ty nie je absolutne bezdovodny ale vychadza z vedeckych vyskumov a studii. S ostatnym suhlasim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
myslim si, ze ide o dalsi dokaz skazenosti a moralneho upadku dnesnej doby.
neviem ako by som sa zachoval. Recami moze byt kazdy silny, ale telo reaguje pod vplyvom stresu uplne inak ako by malo.
proste niekolko jedincou je takych a s tym nic nespravis, slusne aj neslusne ked im povies im je uplne jedno a pri niektorych nepomoze ani ked ich zbijes ako zito asi tak volako.
Ale tak ono to záleží od toho či by to bol černoch alebo cigáň.. Proste keby vidim že tam je dajaky cigaň ktorý je vystrašený ale pri tom by so svojou partiou bol schopný hocikedy prepadnúť mňa na ulici Tak nepomôžem ale keby fakt že černoch normálny bez toho rómskeho prízvuku a ja by som mal aspoň 19-20 rokov tak by som ASI šiel sa porozprávať..
Ja v takychto situaciach vzdy nieco spravim. Pretoze nerad vidim ked maju ludia potrebu ublizovat inym na zaklade svojich pokrutenych dovodov a zasad.
chlapci si neuvedomujú, že raz príde čas, keď za všetko budu tvrdo pykať...
filip
Nezažil som niečo také ale dúfam že nezažijem , lebo ako som čítal diskusia tam , tak zažalovali brániacu sa obeť a vyhrali , dá sa dodať len vyjebané SR skurvené.
ano vyhrali, lebo mali dobrého obhajcu a známeho sudcu .....
dnes za peniaze môžeš na slovensku vraždiť, krutá realita našej spoločnosti....
filip
Každopádne v takejto situácii by som nepomohla a ani napríklad môjmu priateľovi by som nedovolila zapliesť sa do toho. Nikdy nevieš čo ti taký dilino môže spraviť, či nemá napríklad nožík a dojebať si kvôli tomu život to veru nie. Keby sa to dialo von tak zavolám políciu v električke prípadne idem za tým šoférom či čo to je, ale sama by som sa do toho nikdy nezaplietla. Mne je život drahý
zazil som to na vlastnej koži len s tým rozdielom, že to boli cigáni čo chceli aby som vystúpil z vlaku.. napokon vystúpili oni skôr..
alebo v metre tiež taký múdri fanúšikovia sparty sa zaujímali o mňa keďže som mal svoj modrobiely klubový šál napokon sme skončili na pive lebo VSS + ACS
Horšie to už bolo so slavistami, ešteže v prg sú na každom kroku aj fizli v civile
"A okrem toho aj cast z vas co to budete pisat negativne komenty ste rasisti ktory ked uvidia vyholeneho chlapika v bombere tak by sa sli bit."
pretože vyholený chlapík v bomberoch je rasa -.-
pretoze:
a to by nasralo aj mna
nie, nie je. rasizmus je odsudzovanie jednotlivca podľa...
...čo? podľa všeobecnej mienky o skupine?
akože všeobecná mienka o černochoch je že nemajú právo jazdiť električkou? alebo všeobecná mienka o židoch je, že sú podradná rasa?
...to sa ti pekne podarilo
čiže zaprvé, jedná sa o *aplikovanie neopodstatnených predsudkov na jednotlivca*, a zadruhé, *na základe vlastnosti, ktorú nemôže ovplyvniť*, pretože ju má vrodenú - obvykle rasy, keďže hovoríme o rasizme, ale prípadne pohlavia, sexuálnej orientácie (to už sú prípady širšej...hmmm neviem ako sa to volá, ale určite to dokopy má nejaký názov).
v prípade oblečenia je to voľba jednotlivca, ktorý si to oblečie, a je to jeho voľba buď v zmysle že si nie je vedomý toho čo sa s daným oblečením spája (a v tom prípade na to asi skôr či neskôr príde, a bude mať šancu druhý raz spraviť informovanú voľbu), alebo si toho je vedomý, a je mu to jedno (v tom prípade akceptuje riziko že ho budú spájať s tým čo sa s daným imageom asociuje, čiže jeho problém), alebo si toho je vedomý, a robí to práve preto, že sa chce s daným imageom a danou skupinou asociovať.
...ak máš pocit že je to ten istý princíp, tak... sa mi nechce zaoberať ďalšou diskusiou, lebo jasnejšie neviem vysvetliť že je v tom priepastný rozdiel. jedno z toho sú skrátka predsudky absolútne bezdôvodné, druhé sú "predsudky" ktoré existujú preto, že niekto daný image cielene vytvoril na evokovanie týchto predsudkov.
a je jedno, komu sa na verejnosti ubližuje, zriedka sa stane aby niekto zakročil, pritom skupina ľudí by tých pár či vyskakujú v pohode premohla
niekotrým občanom to dobrer jebe
Presne toto nie ale podobne.