Mám program ktorý by mal násobiť veľmi malé desatinné čísla. Ale vždy keď tam pri vstupe zadám aspoň jedno menšie ako 0,1 tak mi to vypne a vyhodí error 205 - Floating point overflow. Neviete niekto ako dosiahnuť to že by mi ich normálne vynásobilo?
@creavnitvsemhda sak ano, teraz si otvoris bud zosit, pripadne INTERNET a najdes si ciselne mnoziny v pascale a trosku sa v nich pohrabes a snad ti to uz dojde potom teda nedakuj
tak si to zaokrúhli.. neviem teraz aký to je príkaz od pascalu som odišiel dávno k C =D ale ono to má syntax nejak príkaz(0,0,3) a to znamená že ti to zaokrúhli na 3 desatinné alebo tak... lebo keď máš real tak to máš ako 0.10000000+E10 alebo tak ale keď si to zaokrúhliš tak si myslím že sa nič nestane. ale bežne sa mi nestávalo že by sa mi preliala desatinná čiarka.. skús možno aj iné programovacie prostredie , tam sú iné podmienky zase (napr Free pascal ak ešte nepoužívaš)
@creavnitvsemhda prinajhoršom si vždy môžeš nakódiť vlastný dátový typ ktorý bude mať čojaviem 200 bitov (pole booleanov veľkosti 200), spravíš si základnú matiku na úrovni dvojkovej sústavy a vypisovať to finálne číslo budeš ako string.
a mas tam nastavene nech vypisuje desatinne cisla? dlho som uz v tom nerobila ale viem ze to robilo skarede veci ked sme tam nenadefinovali kolko desativvych miest
@acvd43xa7w pri tom čo som počul o (a zažil pri) učiteľoch ktorí na slovensku učia informatiku sa ani veľmi nedivím, ale naozaj sa tomu hovorí premenné, množiny sú niečo úplne iné (to isté ako v matike) aj keď pascal ich asi ani nemá...
@etelnair ...ak je hlavná a jediná pointa programu násobiť veľmi malé čísla tak je dosť možné že ti iné neostáva, alebo je priam takýto/podobný postup pointou celej úlohy. ale aj tak preháňaš, základné matematické operácie na binárnej úrovni vôbec nie sú komplikované, len pracné, ale pokiaľ ich nerobíš manuálne tak ti to môže byť jedno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
ale inak neviem či je to aj v pascale také niečo ako signed a unsigned tak keď tak skús nahodiť aj to.
@daddy neviem o žiadnom inom okrem fpc..
» www.binarymath.info/multiplication-...
mozes si vybrat