bibla: ale to právo by sme mali brať ako povinnosť lebo málo kedy máme možnosť tak rozhodnúť ako na tomto referende a už vidím ako sa zajtra keď nieaký politik zas dačo vyvedie budú ľudia čo nevolia sťažovať aký hlupák to zas je a malo by sa zakázať toto a toto. Kto nebol na referende a myslí si, že to nemá zmysel spravil veľkú chybu. ... môj názor
@2 pre taskych co v tom nevidia zmysel sme vzdy na hanbu , ja nevidim jediny dovod preco clovek nezajde kusok a nezahlasuje ked sa to tyka takych veci ...... cisty kokotimus , strielal by som ludi co nejdu len tak z haluze ....
@bluepanter lebo je mi jasne (ano jasne) ze potrebna ucast nebude dosiahnuta a byvam trosku inde ako som zapisany tak sa mi nechce merat taku dlhu cestu aby som si zaskrtol tie dve ano ...
nesplnil, ani si nesplním..a vy čo tu nadávate na tých čo nejdú na referendum sa uvedomte..je to každého slobodné právo sa takého niečoho nezúčastniť..(fuck off!)
Nebola som. A je mi fuk, ze nasi predkovia bojovali za volebne prava zien a ja to teraz nevyuzivam.
Mojim pravom by kludne mohlo byt aj fajcenie - znamena to snad, ze teraz musim fajcit?
A za dalsie sa na to este necitim. To, ze mam 18 a TEORETICKY by som mohla ist volit ma automaticky nerobi sposobilou k tomu, aby som volila a spravala sa k politike uvedomele a spravne. Politika ma zatial nechytila natolko, aby som jej dokonale rozumela a ja osobne sa nerada hrniem do veci len preto, ze mam tu moznost. Radsej si to premyslim. Mozno v dvadsiatke, mozno v dvadsatpatke - nevravim, ze zo zasady nepojdem nikdy volit. Ale teraz nie.
Len tolko som chcela pre tych, ktori tu osocuju tych z nas, co z akehokolvek dovodu nechceli vyuzit dnesneho PRAVA zucastnit sa referenda.
Keby tak radšej tie peniaze za toto referendum dali ľuďom, ktorých postihli záplavy, to by boli tisíckrát lepšie využité, a nie riešiť veci, ktoré kľudne mohli počkať, niektoré sa dokonca týkajú až ďalšieho volebného obdobia, a to je pekných pár rokov.
Z referendom som nesuhlasil uz od zaciatku ako okolo neho robil Sulik halo... Cize nebol som tam a uz teraz vecer sa mi ani nechce.. Keby boli dolezitejsie otazky tak v pohode, ale tieto jeho marketingove blbosti podporovat nemienim..
Každý kto tam nebol a mohol je pre mňa spretý KOKOT, prepáčte, ale vážne to ste, nezaslúžite si volebné právo a rovnako si nezaslúžite mať sa dobre a rozhodovať o svojej budúcnosti...
Inak, trochu ma prekvapili (a vlastne tak trochu aj neprekvapili) značne pozitívne výsledky pri otázkach limuzín a počtu poslancov, čo sú fakt populistické somariny a ako sa píše v článku nižšie, nejako nikto nespomenul reálne devízy, ktoré by z nich plynuli ...
Čo inak podľa mňa len dokazuje, že referendum nie je až tak dokonalý nástroj (fakt si nemyslím, že by Slovenská populácia, ktorá zahŕňa kopec ľudí, ktorí k politike a k argumentom pre a proti ani poriadne nepričuchli a odpovede si cucajú z prsta, za seba dokázala kompetentne rozhodovať), lepší by bol ústavná väčšina rozumných politikov v parlamente, ale tak to istí zadubenci nikdy nedovolia, samozrejme
Nepriama demokracia má svoje úskalia, ale aspoň rozhodujú odborníci a nie úplne nepovolaní ľudia ako pri "nástroji priamej demokracie"
Hoci, koniec koncov je to možno jedno, lebo nepovolaní ľudia zasa rozhodujú aj vo voľbách a potom sú v parlamente ich projekcie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
@bibla pre uvedomeleho cloveka povinnost, pre sekundarneho analfabeta pravo
preco nesuhlasis? stoji 7 milionov tusim , ako sa ta to dotkne???
Tento obsah momentálne nie je k dispozícii
@10 presne s tebov súhlasím, len som sa tu nechcel tak drsne vyjadrovať
no skoda nam mimostatnym to nebolo umoznene....
Mojim pravom by kludne mohlo byt aj fajcenie - znamena to snad, ze teraz musim fajcit?
A za dalsie sa na to este necitim. To, ze mam 18 a TEORETICKY by som mohla ist volit ma automaticky nerobi sposobilou k tomu, aby som volila a spravala sa k politike uvedomele a spravne. Politika ma zatial nechytila natolko, aby som jej dokonale rozumela a ja osobne sa nerada hrniem do veci len preto, ze mam tu moznost. Radsej si to premyslim. Mozno v dvadsiatke, mozno v dvadsatpatke - nevravim, ze zo zasady nepojdem nikdy volit. Ale teraz nie.
Len tolko som chcela pre tych, ktori tu osocuju tych z nas, co z akehokolvek dovodu nechceli vyuzit dnesneho PRAVA zucastnit sa referenda.
(nie, nie som ficovolic)
Že zvýšenie minimálnej mzdy na 1000 E
Hej, to už by len bolo super referendum
Ani otázky neboli extrémne dôležité, ale to, že niektoré boli vyslovene somariny neznamená, že toto treba vzťahovať na celé referendum ...
» www.sme.sk/c/5555153/vysle...
Inak, trochu ma prekvapili (a vlastne tak trochu aj neprekvapili) značne pozitívne výsledky pri otázkach limuzín a počtu poslancov, čo sú fakt populistické somariny a ako sa píše v článku nižšie, nejako nikto nespomenul reálne devízy, ktoré by z nich plynuli ...
» komentare.sme.sk/c/5553710/ako-h...
Nepriama demokracia má svoje úskalia, ale aspoň rozhodujú odborníci a nie úplne nepovolaní ľudia ako pri "nástroji priamej demokracie"
Hoci, koniec koncov je to možno jedno, lebo nepovolaní ľudia zasa rozhodujú aj vo voľbách a potom sú v parlamente ich projekcie