Prave som videl na Medialne.sk reklamu na Slovensko v Anglictine (asi na CNN a take to bude chodit), akoze mam zmiesane pocity, je to tak krasne, az sa bojim, ze vsetci turisti, co sem pridu budu chciet vratit na spat peniaze
@0 jj, je to az prilis pekne, potom ti turisti dojdu na letisko a do centra BA ich odvezie rozhegany bus 61, vsade bordel a spina. to uz radsej ani nehovorim o tych nestastnikov, ktori doju vlakom a prvy dojem im spravi hlavna stanica
no nelubil sa hostel lebo slovensko tam vyznelo ako nejaka hnusna, zaostala krajina a ani toto sa vam nepaci, ked z nas robia fairyland podla mna je to fajnove..len tak dalej
No, je to pekna reklama... ale myslim si, ze Slovensko ma aj pekne "kuty" a mas pravdu, ze nieco tam je aj prehnane... ale davam zapravdu aj petike, pretoze film Hostel vykreslil Slovensko hrozne...
podľa mňa je tá reklama dobrá, lebo vytiahli prírodu, hrady, jaskyne... neukazovali mestá, takže tam nemá byť prečo aké prekvapenie alebo čo. Skôr budú zhnusení našimi službami na tých turistických miestach
ukázali všetko, čo je na tejto krajine pekné a to, čo nie je, zatajili. Správna reklama Vlastne sa ani nemáme čo čudovať, veď Slováci (a hlavne tí na vyšších pozíciách) vždy vedeli dobre klamať :/
Ani len nahodou si nemyslim, ze je na tom niecom prehnane, skor naopak, Slovensko je prenadherna krajina a nato, aka je mala dpokaze toho ponuknut nesmierne vela...take krasy, o ktorych inde mozu len snivat... Mame tolko jaskyn, kolko nemaju ani mnohe ovela vacsie krajiny dohromady... len to nedokazeme predat...a pritom turizmus by nam mohol tak nesmierne pomoct aj s rozvojom regionov atd. Informacie u nas su priam v katastrofalnom stave, zazila som to na vlastne oci a nie raz. Proste mame co ponuknut, ale robime pre to nehanebne malo. Stacilo by sa len trochu posnazit...ale niekedy sa mi zda, ze zahranicni turisti dokazu ocenit ovela viac tu krasu co tu mame, nez my sami. A tak to aj potom vyzera. Mala som moznost prelistovat si pred par rokmi jeden zahranicny casopis o slovensku...bolo to nieco neuveritelne, zasnem nad tym doteraz... Ale ked my sami poriadne nedokazeme predat nasu krajinu (ktora na to naozaj ma a aj si to naozaj zasluzi), tak to je potom velmi tazko...
ta reklama je fajne urobena, ale aj tak ma kazdy na haku to je ako ked na discovery bezia reklamy na "Incredible India" .. myslite, ze by som tam niekedy chcel ist? ani nahodou. ale ako.. ja proti tej reklame nemam nic proti, kazda reklama je znacna tym, ze prikrasluje. tunak sa ani neprikraslovalo, proste vybrali vhodne zabery, thats all.. ja v tej reklame nevidim problem, ak si to mam porovnat s hociktorou inou reklamou.. rovnako ako je ta reklama o Indii... myslite, ze vam ukazu tie chatrce, v ktorych ziju ti najchudobenjsi ludia v reklame? a to sme oproti indii v tomto dobri. tak neviem, preco sa furt stazujete
@12 na tomto mám len slová svojho profesora (Francúza, ktorý mimo iné má Slovensko naozaj rád a snaží sa tu ostať čo najdlhšie).
"Čo vy máte na Slovensku? Máte krásnu prírodu a ani o tú sa neviete poriadne starať, len si ju ničíte."
Kruté, ale pravdivé. Stále sa vyťahujeme tým, že máme nádhernú prírodu a že by nám mohli všetci závidieť. pričom o to, ako vyzerá príroda, sme sa nemuseli usilovať. Len ju sporadicky ničíme. Nevieme vytvoriť služby, poriadne informačné centrá a dokonca ani poriadne vyznačiť turistické chodníky. A čo sa týka hradov a zámkov, ich rekonštrukciu sponzorujú väčšinou súkromníci.
Na jednej strane sa stazujete ze aky su slovaci zaostali a mentalita zapadu je na vyzsej urovni,(bola tu o tom diskusia) a na druhej strane si neuvedomuete ze mentalitu naroda tvoria jedinci.
Inteligenti by si vzivote takto nepodcenovali krajinu.Slovensko je krasne a zapadne krajiny nam len mozu zavidiet nasu prirodu a hrady.
Myslite si ze ine krajiny su uprimne propaguju sa v zlej stranke?Kazda reklama priklesluje,reklama na mop,na baterky,na auto a dokonca aj na krajinu.
Takze ak sa vam to zda byt prehnane,tak to nie je nic nove.
Nakoniec...zabery neboli nakreslene ale skutocne.
Tak isto ale nehovorim ze to nie je prehnane,ale urcite to nebudem zosmiesnovat ale naopak to vychvalim.
V tejto suvyslosti asi kazdeho ako aj mna napadli odpadky v lesoch.
To je pravda ale treba si uvedomit ze to robia ludia-Slovaci.Tymto ludom by som dal vysku trestu aspom 20rokov a to neprehanam.Napriklad ked niekto necha v lese stary sporak.
Jediny dovot toho ze by sa ti turisti obratili,je znecistenie ktore si zapricinujeme sami,ale samotna priroda je krasna a v reklame nie je prehnana.
@18 Presne... Chybaju poriadne vypracovane, lahko a rychlo dostupne turisticke informacie, centra...vsetko. Ked som bola napriklad v Jaskyni mrtvych netopierov (ktora je btw umiestnena dost vysoko), bol tam jeden zahranicny turista, ktory bol na Slovensku navstevovat nase jaskyne, vyslapal to cele v burke, v dazdi a az tam sa dozvedel, ze do jaskyne sa treba predom objednat, takze sa tam nakoniec ani nedostal (z nedostatku vystroja, oblekov). A to tam este cakal cely den, ci sa pre neho nahodou neujde miesto. Neuslo. A pritom by stacilo par letakov, alebo informacie v hoteloch, ci obycajna tabulka... Nebolo nic!! My sme mali len to stastie, ze sme poznali domacich...a to este aj oni v tom maju poriadny zmatok! Niekedy mam pocit, ze turistov nechceme prilakat, ale naopak chceme ich odradit. A toto nie je jediny takyto priklad co som zazila.
@20 Mas uplnu pravdu, aj mne priam vyrazili dych niektore reakcie... Akurat pred tyzdnom som stravila vikend v Slovenskom raji...sorry, ale to video ani nema na ozajstnu skutocnost, ta je este ovela krajsia...
@18 myslím, že s turistickými chodníkmi nie je problém, SR je ževraj jedna z krajín s najlepším značením tur.chodníkov...mám toho dosť pochodeného (okrem V Slovenska), takže to môžem potvrdiť...problém býva väčšinou po búrkach, ked sú popadané stromy, príp. sú nikeedy staršie tabule, ale inak som problémy so značením nikdy nemala
Absolutny suhlas s Azizi - v tej reklame vyzdvihli slovensku prirodu a to je spravne, pretoze nadherna priroda je to, co Slovensko moze ponuknut turistom, zatial co historiu a umenie az tak nie. Len skoda, ako spravne podotkla Azizi, ze my Slovaci si to necenime a nevieme to vyuzit.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
lebo niektorý taxikári si fakt zaslúžia troška otrieskať hlavu o kapotu
"Čo vy máte na Slovensku? Máte krásnu prírodu a ani o tú sa neviete poriadne starať, len si ju ničíte."
Kruté, ale pravdivé. Stále sa vyťahujeme tým, že máme nádhernú prírodu a že by nám mohli všetci závidieť. pričom o to, ako vyzerá príroda, sme sa nemuseli usilovať. Len ju sporadicky ničíme. Nevieme vytvoriť služby, poriadne informačné centrá a dokonca ani poriadne vyznačiť turistické chodníky. A čo sa týka hradov a zámkov, ich rekonštrukciu sponzorujú väčšinou súkromníci.
Inteligenti by si vzivote takto nepodcenovali krajinu.Slovensko je krasne a zapadne krajiny nam len mozu zavidiet nasu prirodu a hrady.
Myslite si ze ine krajiny su uprimne propaguju sa v zlej stranke?Kazda reklama priklesluje,reklama na mop,na baterky,na auto a dokonca aj na krajinu.
Takze ak sa vam to zda byt prehnane,tak to nie je nic nove.
Nakoniec...zabery neboli nakreslene ale skutocne.
Tak isto ale nehovorim ze to nie je prehnane,ale urcite to nebudem zosmiesnovat ale naopak to vychvalim.
V tejto suvyslosti asi kazdeho ako aj mna napadli odpadky v lesoch.
To je pravda ale treba si uvedomit ze to robia ludia-Slovaci.Tymto ludom by som dal vysku trestu aspom 20rokov a to neprehanam.Napriklad ked niekto necha v lese stary sporak.
Jediny dovot toho ze by sa ti turisti obratili,je znecistenie ktore si zapricinujeme sami,ale samotna priroda je krasna a v reklame nie je prehnana.
@20 Mas uplnu pravdu, aj mne priam vyrazili dych niektore reakcie... Akurat pred tyzdnom som stravila vikend v Slovenskom raji...sorry, ale to video ani nema na ozajstnu skutocnost, ta je este ovela krajsia...
@18 myslím, že s turistickými chodníkmi nie je problém, SR je ževraj jedna z krajín s najlepším značením tur.chodníkov...mám toho dosť pochodeného (okrem V Slovenska), takže to môžem potvrdiť...problém býva väčšinou po búrkach, ked sú popadané stromy, príp. sú nikeedy staršie tabule, ale inak som problémy so značením nikdy nemala
Že skutočnosť je trochu dosť iná je už druhá vec