no moja kamaratka ho mala, zlaty je, trosku lenivy niekedy ale zavisi to od toho ako si ho vychovas inak odporucam, tiez som ho raz chcela ale nakoniec sa rodicia rozhodli pre nemeckeho ovciaka..
moja obľúbená sesternoica ho už má 3 roky - za ten čas napadol a pohrýzol 4 ľudí, zabil pár mačiek, rád plaší v lese lesnú zver a nie je to pes - je to kôň...
podotýkam že jej pes je vychovávaný s láskou, má pravidelný výbeh a neustály kontakt s ľuďmi, chovajú ho na ranči, u výchovy sa nič nezanedbalo...ale na druhej strane je to plemeno ktoré bolo vyšľachtené k lovu levov v Afrike a to nikdy nebude bezpečné...malé deti by som k nemu nepustil ani na 100m, pretože pri mojej výške 185cm a váhe 82kg ma dokáže ľahko zhodiť na zem s rozbehom, malé decko to nemá probém zabiť...osobne by som si takého psa v živote nekúpil - mám zlatého retrievera a to je určite to najlepšie po mnohých stránkach pre širokú vrstvu ľudí...
dobre si rozmysli do čoho ideš, pretože nie je pes ako pes...
@wayne ani malý pes neni bezpečný! Mňa pohryzla čivava a mám z nich strach stále. Hovorím že lepší je ten veľký ako malý. Neni sú mi tý malý taký sympatický
@domca23 dobre, ale je rozdiel keď ťa uhryzne kokeršpaniel a keď ťa uhryzne pes ktorý bol šľachtený na lov levov...ani mne sa malé psy nepáčia (čivavy nenávidím, pretože sú malé, dotieravé a drzé), ale u malých psov je výhoda že ak by ťa nahnevali tak ich kopneš, pričom u ridgebacka by som si to nedovolil...
@wayne každý rigeback nemusí hrýzť, tak ako si si psa vychoval tak ho aj budeš mať! Myslíš že zlatý retríver je taký krotký baránok? Nie! Aj on keď ho nevycvičíš môže pohrýzť! A vôbec to neni tým že akú má pes históriu! Je jedno či pes naháňal levov, žral kozi, zabíjal potkanov atď. akého psa si vychováš takého budeš mať! A s tými malými psami máš asi pravdu to verím ale že zlatý retríver je lepší a nehryzie tak to vôbec nemáš pravdu!
@domca23 vieš čo, poviem ti to takto - ja mám skúsenosti, mám o danej problematike vedomosti, a nevravím do vetra...najprv si niečo naštuduj o danej problematike a potom sa môžeme rozprávať...si zaujatá ridgebackom a chceš ho obhajovať za každú cenu - dobre, je to tvoja vec...každý má právo na vlastný názor, ale nie na vlastné fakty!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Moja jediná skúsenosť s ním je, že ma vždy oslintá, doskáče, je ťažká a je to kamoška s tou našou...
Tam máš o ňom presne 369 strán od chovateľov a majiteľov
podotýkam že jej pes je vychovávaný s láskou, má pravidelný výbeh a neustály kontakt s ľuďmi, chovajú ho na ranči, u výchovy sa nič nezanedbalo...ale na druhej strane je to plemeno ktoré bolo vyšľachtené k lovu levov v Afrike a to nikdy nebude bezpečné...malé deti by som k nemu nepustil ani na 100m, pretože pri mojej výške 185cm a váhe 82kg ma dokáže ľahko zhodiť na zem s rozbehom, malé decko to nemá probém zabiť...osobne by som si takého psa v živote nekúpil - mám zlatého retrievera a to je určite to najlepšie po mnohých stránkach pre širokú vrstvu ľudí...
dobre si rozmysli do čoho ideš, pretože nie je pes ako pes...
je to tvoja voľba, bude to tvoj pes...