Ritalín je obchodný názov pre metylfenidát, ktorý americká DEA ( Americká protidrogová agentúra ) klasifikuje ako narkotikum kategórie 2 - teda rovnako ako kokaín, morfium a amfetamíny
Ritalín používaný ako droga na lekársky predpis, má závažné vedľajšie účinky vrátane nervozity, nespavosti, anorexie ( porúch príjmu potravy ), zmien pulzu, srdečných ťažkostí, straty hmotnosti. Sám výrobca priznáva že ide o návykovú drogu
----------
samozrejme ze pomaha pri uceni
@erjedna Na wikipediu sa viem pozriet aj ja. Pytala som sa na skusenosti ludi s nim. Podla vyskumov to berie tak 20% vysokoskolakov, preto predpokladam ze aj niekto na birdzi si ho dava pocas skuskoveho.
Ked tak čítam wikipediu, tak mi to príde úplne isté ako pervitin. Takže si myslím že je úplne jedno či budeš brať ritalin alebo pervitin. Na pervitin ti tu povedia ľudia asi viacej recenzie
@derimax3 Wiki skor pise ze to kopiruje ucinky kokainu, ale bez euforickych stavov, vyslovene je to len na koncentraciu. Kebyze to je take zle, tak to nepchaju milionom detom na svete.
@swe no tak ked to neje take zle tak to mozes kludne brat ako vitamin C kazde rano jednu tabletu ne? Podľa mňa to je pekne svinstvo tak isto jak kokain a pervitin. Pervitin sa predáva na predpis tak isto v USA pod nazvom Desoxyn. Tak pervitin asi neje až taký zlý keď ho predpisujú v USA na predpis.
@swe skus si prečitať ešte toto celé, na wikipedii o ňom všetko nenájdeš. » www.drogy.cz/ritalin/kap-co-... Pod každým článkom je prejdenie na dalšiu kapitolu. A keď skončiš uvidis či to chces zneužiť na ucenie alebo nie.
@derimax3 Pytala som sa na nieco ine, co je ritalin si viem behom 5 sekund najst na googli. Osobne skusenosti napr. pri uceni sa cely den si najst neviem, preto forum.
@swe Prepač. Nebolo mojou úlohou ta vyprovokovať, chcel som pomosť. Lebo podľa vlastných sa mi stavy úplne podobajú pervitinu. A vedľajšie účinky tak isto. Proste všetko sa mi s tým zhoduje, tak preto som to napísal. Lebo s pervitinom ma na slovensku majú ľudia asi viac skúsenosti ako s ritalinom. Príde mi to úplne ako legalný pervitin.
@derimax3 Ono slovo pervitin ma uz v sebe negativnu konotaciu, ale de facto ide o molekulu, ktora zvysuje hladinu dopaminu v mozgu, to je cele. Niektori ludia sa nevedia sustredit (dedicne maju chorobu, pri ktorej je hladina dopaminu nizka) a musi sa im takto pomoct.
@swe na internete si možeš kúpiť aj guaranu 20 extrakt, ktorá tak isto stimuluje. Na ..botanic cz.. mas paru stimulantov, ale samozrejme nemozes od toho cakat zazraky chemia je chemia. Urcite to nebude mat taky silny ucinok ako ritalin ale je to mozno trochu zdravsia cesta.
Choď do toho. Ritalin je super. Veď načo by si si trénovala mozog, keď sa môžeš zakaždým počas skúškového nadrogovať? Polovica úspechu týchto drog je placebo efekt a nespraví z teba génia, ale narkomana.
hladina dopaminu sa da aj bezpecnejsie dvihnut ako hentakym svinstvom- prirodne doplnky- tusim L-dopa je na to,
akože pervitin je fajn brat lebo zvysuje dopamin a iné vedlajsie ucinky akože nema?
@suzanne11 Tak uz som nasla par info na nete, niektore ceske vysokoskolacky to beru a vraj to je celkom supa na ucenie, za 2 hodky 45 A4 a sustredenost najvyssia mozna. Skoda len ze to je navykove.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ritalín používaný ako droga na lekársky predpis, má závažné vedľajšie účinky vrátane nervozity, nespavosti, anorexie ( porúch príjmu potravy ), zmien pulzu, srdečných ťažkostí, straty hmotnosti. Sám výrobca priznáva že ide o návykovú drogu
----------
samozrejme ze pomaha pri uceni
V kazdom pripade, skus sa poobzerat na reddite, tam musia byt zalozene fora na tuto temu
Ja s tym nemam skusenosti ale asi to ma aj adverse effects.
Ale však sú študovaní tak určite vedia čo robia disappointed:ironia).
hladina dopaminu sa da aj bezpecnejsie dvihnut ako hentakym svinstvom- prirodne doplnky- tusim L-dopa je na to,
akože pervitin je fajn brat lebo zvysuje dopamin a iné vedlajsie ucinky akože nema?
ti moze pri uceni ked si viac nervozny ? ci to bola ironia?
Praveze je dost zle, ze to pchaju vsetkym tym deckam.
asi tak
z dlhodobeho hladiska im to nič neurobilo teda okrem zavislosti maybe?