Čauko Birdzáci.
Kúpil som si Raspberry Pi Model B, a rozhodol som sa, že spravím robota. Len neviem, čo by ten robot mal robiť . Napadlo ma, že sa spýtam. A nech to nie je niečo typu: "žehliť, upratovať, vysávať, umývať riad"
Ďakujem
@ondrejko0102 Najprv skús takú tu klasiku.
Vyrob/kúp fotosnímač a sprav robota aby vedel sledovať čiernu čiaru na bielom podklade. Ďalej na to môžeš nadviazať, že čo ak tá čiara sa prudko stočí, poprípade, čo ak sa náhle preruší na krátky úsek. Neskôr môžeš dať prekážku na čiaru, kt. teba obísť. Atď...
Takto začínajú u nás chlapci na robotike A tieto problémy, kt. som popísal hore sú už vyriešené pre rôzne platformy (určite aj Rpi), takže ak sa zasekneš máš sa od čoho odraziť.
V čom to plánuješ kodiť? poprípade senzoriku/motoriku máš už premyslenú ?
@smis nad UIckom sme este nerozmyslali, zaklad bude dat to dokopy strojovo a nakodit funkcionalitu a konektivitu. pravdepodobne C/C++. nechcelo by sa ti mi do TSky alebo niekam popisat ako pokracujes a co robis ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
s kamosom ideme cez leto spravit nieco taketo v podstate, tablet, kt. bude sluzit ako remote controller na pc.
Vyrob/kúp fotosnímač a sprav robota aby vedel sledovať čiernu čiaru na bielom podklade. Ďalej na to môžeš nadviazať, že čo ak tá čiara sa prudko stočí, poprípade, čo ak sa náhle preruší na krátky úsek. Neskôr môžeš dať prekážku na čiaru, kt. teba obísť. Atď...
Takto začínajú u nás chlapci na robotike A tieto problémy, kt. som popísal hore sú už vyriešené pre rôzne platformy (určite aj Rpi), takže ak sa zasekneš máš sa od čoho odraziť.
V čom to plánuješ kodiť? poprípade senzoriku/motoriku máš už premyslenú ?
ale primarne asi zacneme nejako od piky, ze tablet a konektivita
btw fei ba robotika ?