V máji skončím školu (snad). Na konci mája si začnem hledat robotu ,od júna by sem chcel začat . Otázka zní - búdú ma do augusta podla Vás brat jak študenta čiže len brigádne +další 3 mesíce skúšobná doba a až potom na TPP ? Či závisí od zamestnávatela ?
"další 3 mesíce skúšobná doba a až potom na TPP ?"
3 mesiace skusobná doba sú súčast TPP,čiže žiadne,že 3+TPP. Proste dostaneš TPP a máš 3 mesiace skšobnu dobu počas toho a až po 3 mesiacoch dostávaš normálny plat. Dovtedy nemáš nárok na bonusy a niekde dokonca dostávaš len nástupny plat ,to záleží od toho kam pôjdeš.
@acvd43xa7w a co sa ti nezda? Ked niekoho potrebuju tak ho zoberu aj o 5 dni alebo o tyzden, true storry
ked skoncis skolu tak uz niesi student, cize ta budu brat normalne a skusobna doba je tak ci tak, je vzdy, ci si na dohodu alebo na tpp
@jack3265
presne som toto zazila ze som rovno po skole sla do roboty takze skusobna doba ci si este student ci si neni by ti uplynula ak zacnes v juni o tri mesiace neskor teda augustom by koncila , po dalsie, ak zarobis na ucitu hranicu ktoru neviem, tak ani odvody nebudes mat "studentske". ale to by si musel zarabat menej ako minimalku aby si mal mensie odvody kvoli tomu ze si student, takze ak budes na TPP ani tym sa nemusis zaoberat. teda platia pre teba take iste pravidla ako pre kazdeho zamestnanca ohladom skusobnej aj vsetkeho, ani na odvodoch "nezarobis"
@acvd43xa7w po mature idem na byt takže peníze nutno potrebujem abych vyžil , tak preto.
@lucia199513 ja sem to myslel tak, že či ma nebudú brat len jak brigádnika lebo boli u nás z úradu nedávno a tam rýkali že do konca augusta sme braný jak studenti, proto sa ptám, ale to by mi vubec nevyhovovalo. takže hned na skúšobnú, chápem dobre ?
@cobra neviem či si idiot naozaj alebo ho len hráš
"V § 45 ods. 1 prvá veta znie: „V pracovnej zmluve
možno dohodnúť skúšobnú dobu, ktorá je najviac tri
mesiace, a u vedúceho zamestnanca v priamej riadiacej
pôsobnosti štatutárneho orgánu alebo člena štatutárneho
orgánu a vedúceho zamestnanca, ktorý je v priamej
riadiacej pôsobnosti tohto vedúceho zamestnanca,
je najviac šesť mesiacov.“."
Na ten tvoj zákon dávno vyšiel dodatok. Tak si schovaj hlavu vankusa aky si sprostý a ides ma presviedčat o niečom čo ani nevieš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale je mi vtipne, ze na konci maja si zacnes hladat robotu a od juna chces zacat najme teraz, na leto
"další 3 mesíce skúšobná doba a až potom na TPP ?"
3 mesiace skusobná doba sú súčast TPP,čiže žiadne,že 3+TPP. Proste dostaneš TPP a máš 3 mesiace skšobnu dobu počas toho a až po 3 mesiacoch dostávaš normálny plat. Dovtedy nemáš nárok na bonusy a niekde dokonca dostávaš len nástupny plat ,to záleží od toho kam pôjdeš.
ked skoncis skolu tak uz niesi student, cize ta budu brat normalne a skusobna doba je tak ci tak, je vzdy, ci si na dohodu alebo na tpp
dnom kedy uspesne spravis poslednu statnicu prestavas byt studentom, resp. odo dna ktory nasleduje po nom.
ziadny august.
presne som toto zazila ze som rovno po skole sla do roboty takze skusobna doba ci si este student ci si neni by ti uplynula ak zacnes v juni o tri mesiace neskor teda augustom by koncila , po dalsie, ak zarobis na ucitu hranicu ktoru neviem, tak ani odvody nebudes mat "studentske". ale to by si musel zarabat menej ako minimalku aby si mal mensie odvody kvoli tomu ze si student, takze ak budes na TPP ani tym sa nemusis zaoberat. teda platia pre teba take iste pravidla ako pre kazdeho zamestnanca ohladom skusobnej aj vsetkeho, ani na odvodoch "nezarobis"
@smilerrr ej chlapceee, nechod! ale je tu fajn
myslim si, ze ked je chce typek TPP, tak nechce robit nieco, co robia brigadnici.
@lucia199513 ja sem to myslel tak, že či ma nebudú brat len jak brigádnika lebo boli u nás z úradu nedávno a tam rýkali že do konca augusta sme braný jak studenti, proto sa ptám, ale to by mi vubec nevyhovovalo. takže hned na skúšobnú, chápem dobre ?
Do pozornosti dávam tretie slovo za prvou čiarkou prvej vety tohto bodu.
A už ti neodpisujem, ty dilinko.
"V § 45 ods. 1 prvá veta znie: „V pracovnej zmluve
možno dohodnúť skúšobnú dobu, ktorá je najviac tri
mesiace, a u vedúceho zamestnanca v priamej riadiacej
pôsobnosti štatutárneho orgánu alebo člena štatutárneho
orgánu a vedúceho zamestnanca, ktorý je v priamej
riadiacej pôsobnosti tohto vedúceho zamestnanca,
je najviac šesť mesiacov.“."
Na ten tvoj zákon dávno vyšiel dodatok. Tak si schovaj hlavu vankusa aky si sprostý a ides ma presviedčat o niečom čo ani nevieš.
ano chapes yo dobre. nebudu vas brat ako studentov