Rodičovská veta: "No mňa by zaujímalo, aké máš známky, keď si furt za počítačom!" - ako ste na tom vy?
Zdravím všetkých, ktorí sa rozhodli toto čítať.
Aj vy sa tak často stretávate s vetou rodičov: "No mňa by zaujímalo, aké máš známky, keď si furt za počítačom!"? Lebo ja každodenne. Furt to isté dokola každý boží deň od prvého okamihu, keď matka dôjd
nečítam to, ale tak ti poviem: matka mi nedovolila ani dýchať a jak som u fotra, on má piči teda, vysvedčko chce len vidieť a potom ma spičuje/pochváli, ale medzitým je to jedno
tiez taka bola, ale tak ked videla, ze som nikdy nemala 4rku ani nic, vzdy som vsetko krasne vykrila, tak si zvykla
potom som doniesla 4rku na vysvecku, proste posledny polrok posledneho rocnika ale potom sa ukludnila, ked som zmaturovala sak ona to uvidi na znamkach, upokoj ju tym
v živote neriešili moje známky, keďže boli MOJE.. manka mi povedala, že sa učím pre seba a tým, že ma bude kontrolovať alebo do niečoho nútiť mi nepomôže..
vždy som ukázala vysvedčenie so sestrou a aj keď som tam mala aj štvorku raz, nič mi nepovedala, len že ja sama viem prečo ju tam mám a či som s tým spokojná.. a beztak som dostala čokoládu za vysvedčko
a inak nechcela ani prístup do tej elektronickej žiackej knižky, aby mi ukázala, že mi verí no fakt,.. mne to príde teraz vtipné, ale vtedy som bola uplne hrdá na to, keď som videla tie spolužiačky čo chceli skákať z mosta kvôli zlej známke..
@kakuseibakaism Ja som tiež istý čas bývala u fotra a tiež mal piči ako tvoj, len s ním som na nože kvôli iným veciam, tak som sa musela vratiť k matke, aby sme sa nepozabijali a to doslova.... Proste niekedy keby som si mohla vybrať medzi narodiť sa týmto fotrovcom alebo nenarodiť sa vôbec, vybrala by som to druhé :/
aha a ešte viete čo som chcela? že som sa hlásila na 8 odborov na štyroch rôznych školách a ANI NA JEDNEJ ODOMŇA NECHCELI ZNÁMKY!!! prisahám, proste uplne bolo jedno, či som mala celé roky samé jednotky, alebo každýkrát na polroka prepadla z troch predmetov.. všade som išla len cez prijímačky.. takže bifloši, je dosť možné, že to robíte úplne zbytočne - a hlavne vaši pošahaní rodičia, čo majú potrebu si dokazovať svoju autoritu..
@h8u Presne a to je ďalšia vec: tie známky sú moje, nie jej a aj keby to boli 4-5ky tak si poserem svoj život a ne ten jej, tak nech ma dpc necha normálne žiť! :/
po prvé, školu si dirigujem sama, čo má čo moju matku trápiť môj prospech, keď do školy chodím dobrovoľne, asi ako keby som ja jej vyčítala, že sa nepripravuje do roboty alebo čo.
a po druhé nikdy v živote mi nikto nenadával za to, že by som dlho sedela za počítačom, pretože žijem REÁLNY SVET A NIE VIRTUALITU CHA CHA CHA.
@adori sú to tvoje známky to áno,ale vži sa do roly mamy.Chce pre teba len to najlepšie tak sa skús niekedy zamyslieť nad tým prečo to robí.Určite to nerobí preto lebo sa nudí ale preto,že možno nechce,aby si dopadla ako ona a v živote aj niečo dokázala.
Čo sa mňa týka mňa,tiež do mňa niekedy hučí,že sa neučím a stále tu sedím,ale keď dostanem 1ky a na vysvedčku mám dobré známky tak drží ústa
Kokos, keď sa učím dlhšie jak hodinu, mama začne "a to čo sa toľko učíš?!" a keď sa učím dlhšie jak hodinu a pol, tak začne "čo ti je? neuč sa už!"
Nedajbože aby som sa učila dve hodiny a viac, to ma div sama nepozadí za stôl a nezapne mi notebook ako kráľovnej. Jej postoj: "Načo sa to učíš? Prečítaj si to. Šak čo už, nejak bude. Neblázni. Nechceš byť chorá na písomku?"
keď drtím otec často vtrhne do izby a povie: Ty sa ale krásne učíš !
v pohode prechádzam z ročníka do ročníka, dokonca s menšou rezervou , ale aj tak mu poviem, že ho do toho nič nie je, horšie je to keď vie, že mám nejaký test a pod. vtedy to počúvam skoro furt
ale nikdy mi to nejak extra neprekážalo, rodičia by mali svoje deti trošku hecovať
hej, nedocitala so to ale basically to isté... niekedy to sice u mna ma suvis ale do pytla som natolko schoppna uvedomit si zodpovednost za vlastny zivot ... a viem kedy sa musim / nemusim ucit a aj mne to lezie na mozog.
@adori no PRESNEEE ako toto tiez ako je pravda ze teraz uz jeto naopak najprv PC potm ucenie aniekedy naito ucenie ked sa mam ucit nieco zPc prekladta lsovicka alebo nieco hned zase sitam a blablaa!..
ale kedma vidi ze sa ucim hned tak proste mi nci nepovie ked odnesiem lzlu znamku ma dodrbe ze sa neucim.. ked sa jej chcem dat vyskusat aby mi verila! zesa ucim tak nijee comam 5 notak co ked mi neveri ze sa ucim kks.
a cez prazky tozas bolo tak ze rano som vstala o 11 kukaal televizor dotakej pol 3 a o 3 sla na PC auz ona prisla z roboty auz zas to iste cely dne situ no..
akože..otec robí drahoty už aj za dvojku a hlavne z predmetov,kt. su uplne mimo mojho zaujmu.cely system doma je postavený na hlavu,ale mne je to jedno poviem mu,nech nerýpe a pripomeniem mu,že sú to len známky. dôležitá časť ešte len príde. potom zase rýpe a vtedy prichádza na rad mama,že nech sa pozrie na seba a na to aké mal on známky a už je ticho
@22 akože, keby som mala samé trojky, tak ma asi dobre zjebe pod zem, ale tak mám jednotky, dvojky, len sem-tam sa pritrafí trojka (aj keď je teda pravda, že keď dostanem štvorku/päťku náhodou, tak ma skôr poľutuje že som si pokazila priemer..
Proste vidí, že neseriem na to celkom, tak jej to je jedno. Za počítač mi nadáva jedine vtedy, keď za ním sedím od rána do večera a chudera túži so mnou konverzovať a tráviť so mnou čas
Tiež v pohode prechádzam a priemery z predmetov mám na 1 alebo 2, učím sa tak akurát (ani veľa, ani málo), proste vždy to čo treba, ale ona nie. Jej to nestačí.
A okrem toho, určite to nerobí kvôli tomu, že by jej na mne záležalo. Moje rodinné vzťahy sú kus komplikované a nebudem ich tu vykladať, ale v skratke: ja nenávidím ju, ona nemá rada mňa, lezieme si na nervy a každá by bola najradšej, keby tá druhá zmizla z jej života a nikdy sa nevrátila....
naposledy keď mali naši prehľad o mojich známkach bolo tak v 3. ročníku na základnej. ale tak nikdy som nemala so školou nejak problémy preto ani nemali potrebu sa do toho montovať. ale samozrejme, že ma vyháňali od počítača (najmä oco keď chcel ísť hrať solitaire) s tým, že si kazím oči. no, zatiaľ okuliare nepotrebujem
mam pocit ze z celeho birdzu sa ucim njviac.. teraz uz nie ale nieekdy aj 3 hodky.. doboha jasom jebnuta uz sa nejdem tolko ucit lebo aj ked minule somsa ucila filozofiu dostaala som 3 no tak naco sa ma ucit ked boha potom sami myli aristoteles z platonom a akvinskym..
@h8u@11 ja som zas na dve školy z troch dávala známky a na tretej aspoň známky z externej maturity a na jednej z nich to boli dokonca všetky známky, tj aj z predmetov, ktoré ich nemali čo trápiť.
@bejak ja som dnes zhodnotila, že som sa bohužiaľ škole venovala len 4 hodiny a musím zvýšiť výkon hej, vysoká vs. stredná, ale predsa len som sa teraz pobavila
ja som si to občas vypočujem, nie v spojitosti so známkami, skôr len preto, že mama nevie pomaly ani počítač zapnúť a nechápe, že ja na ňom robím všetko - mám tu knihy na čítanie, obrázkové predlohy na kreslenie, čítavam si blogy, hrajkám sa s nejakým PS-kom, a tak ďalej. okrem toho robím na ňom takmer všetko, čo potrebujem do školy, zadania úloh sú na nete, skriptá mám väčšinou ako .pdf, okrem toho programujem a momentálne aj animujem, takže potom to tak vyzerá, že ráno hneď zapínam počítač a môžem sa rozhodnúť, čomu do školy sa na ňom budem venovať najprv.
mama mi furt hovorí, že sa učím pre seba a blabla a keď sa dozvie, že mám zlú známku (zlá známky = 2 a horšie), tak mi tu dáva hodinové prednášky, čiže už nejaký ten čas jej absolútne nehovorím známky a ona sa na ne ani nepýta. iba občas mi povie nech jej ukážem internetovú a to ju tu potom ide rozdrapiť, že aké mám známky, a potom zas dookola, že však sa aj tak učím len pre seba, ale zase potom vyvádza -.- ale už si maximálne zvykla, že som furt na PC a ja som ešte na tom tak dobre, že viem, kedy sa to dokážem naučiť so zapnutým PC a kedy ho radšej vypnem
a so svojimi známkami som dosť spokojná, aj keď teraz je to úplne dosť nahovno, lebo máme milión jednohodinoviek a je to obrovský tlak mať tie dve známky také, aby nevychádzalo medzi (resp., aby mi vychádzalo 1) a keď sa do toho pripletú ostatné predmety (ako napr. teraz pred Vianocami), tak je to dosť o držku... ale mňa samú to núti mať lepšie známky a chcela by som ich mať tak aj bez rodičov, čiže jediné, prečo sa o nich s nimi nebavím sú tie ustavičné pindy potom
@anzu aletysi na VS.. a ze len 4 bohaca to jaked budme na vyske tak kolko 8 ? novidis a jakedtu sthaujem kukam serialy doskoly atiez zfotkami proste len nic ine chatujem..
no... nehádzala by som príliš všetku vinu na rodičov, typom "nenechajú ma robiť si čo chcem, lebo viem lepšie čo mám robiť" prečo sa tomu len do čerta nadáva výchova? O.o
@adori ja to mám rovnaké...ale úplne! niekedy sa učím pri hudbe ale učím sa hneď ako dojdem zo školy ale moja mama dojde okolo tej šiestej domov a jasne že ma tam vidí kedže som sa už poučila...a @h8u mne tiež mama hovorí tú vetu o tom ako sa učím,že sa učím pre seba ale ja aj tak nechápem že prečo sa mi aj tak do toho tlačí...
mama zvykne cez skuskove dobehnut a hadzat do mna vety typu "a ked sa chces zacat ucit?" ...aj tak ho nevypnem a potom jej donesiem same A a prospechove stipendium
mňa sa na známky nepýtajú a ani na zš sa nepýtali.... potom už len, keď triedna povedala, že žiacku už treba naozaj podpísať, ale ani to sa mame nechcelo....
moja mama nemá absolútne ani potuchy kedy sa učím, aké mám známky ani nič.. jej je to šuma fuk a asi by ma je*lo keby sa do mňa hintak stará.. ako tiež sa učím tak ako ty popisuješ nejakú tú hodinku každý deň a mám 1 bez toho aby som nad knihami sedela od rána do večera ako moje spolužiačky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
potom som doniesla 4rku na vysvecku, proste posledny polrok posledneho rocnika ale potom sa ukludnila, ked som zmaturovala sak ona to uvidi na znamkach, upokoj ju tym
a teraz nevie nic co robim
skor drbu do mna kamarati
vždy som ukázala vysvedčenie so sestrou a aj keď som tam mala aj štvorku raz, nič mi nepovedala, len že ja sama viem prečo ju tam mám a či som s tým spokojná.. a beztak som dostala čokoládu za vysvedčko
po prvé, školu si dirigujem sama, čo má čo moju matku trápiť môj prospech, keď do školy chodím dobrovoľne, asi ako keby som ja jej vyčítala, že sa nepripravuje do roboty alebo čo.
a po druhé nikdy v živote mi nikto nenadával za to, že by som dlho sedela za počítačom, pretože žijem REÁLNY SVET A NIE VIRTUALITU CHA CHA CHA.
Čo sa mňa týka mňa,tiež do mňa niekedy hučí,že sa neučím a stále tu sedím,ale keď dostanem 1ky a na vysvedčku mám dobré známky tak drží ústa
Nedajbože aby som sa učila dve hodiny a viac, to ma div sama nepozadí za stôl a nezapne mi notebook ako kráľovnej. Jej postoj: "Načo sa to učíš? Prečítaj si to. Šak čo už, nejak bude. Neblázni. Nechceš byť chorá na písomku?"
v pohode prechádzam z ročníka do ročníka, dokonca s menšou rezervou , ale aj tak mu poviem, že ho do toho nič nie je, horšie je to keď vie, že mám nejaký test a pod. vtedy to počúvam skoro furt
ale nikdy mi to nejak extra neprekážalo, rodičia by mali svoje deti trošku hecovať
ale kedma vidi ze sa ucim hned tak proste mi nci nepovie ked odnesiem lzlu znamku ma dodrbe ze sa neucim.. ked sa jej chcem dat vyskusat aby mi verila! zesa ucim tak nijee comam 5 notak co ked mi neveri ze sa ucim kks.
a cez prazky tozas bolo tak ze rano som vstala o 11 kukaal televizor dotakej pol 3 a o 3 sla na PC auz ona prisla z roboty auz zas to iste cely dne situ no..
2. nie som furt za počítačom
Proste vidí, že neseriem na to celkom, tak jej to je jedno. Za počítač mi nadáva jedine vtedy, keď za ním sedím od rána do večera a chudera túži so mnou konverzovať a tráviť so mnou čas
A okrem toho, určite to nerobí kvôli tomu, že by jej na mne záležalo. Moje rodinné vzťahy sú kus komplikované a nebudem ich tu vykladať, ale v skratke: ja nenávidím ju, ona nemá rada mňa, lezieme si na nervy a každá by bola najradšej, keby tá druhá zmizla z jej života a nikdy sa nevrátila....
@bejak ja som dnes zhodnotila, že som sa bohužiaľ škole venovala len 4 hodiny a musím zvýšiť výkon hej, vysoká vs. stredná, ale predsa len som sa teraz pobavila
ja som si to občas vypočujem, nie v spojitosti so známkami, skôr len preto, že mama nevie pomaly ani počítač zapnúť a nechápe, že ja na ňom robím všetko - mám tu knihy na čítanie, obrázkové predlohy na kreslenie, čítavam si blogy, hrajkám sa s nejakým PS-kom, a tak ďalej. okrem toho robím na ňom takmer všetko, čo potrebujem do školy, zadania úloh sú na nete, skriptá mám väčšinou ako .pdf, okrem toho programujem a momentálne aj animujem, takže potom to tak vyzerá, že ráno hneď zapínam počítač a môžem sa rozhodnúť, čomu do školy sa na ňom budem venovať najprv.
a so svojimi známkami som dosť spokojná, aj keď teraz je to úplne dosť nahovno, lebo máme milión jednohodinoviek a je to obrovský tlak mať tie dve známky také, aby nevychádzalo medzi (resp., aby mi vychádzalo 1) a keď sa do toho pripletú ostatné predmety (ako napr. teraz pred Vianocami), tak je to dosť o držku... ale mňa samú to núti mať lepšie známky a chcela by som ich mať tak aj bez rodičov, čiže jediné, prečo sa o nich s nimi nebavím sú tie ustavičné pindy potom
Niekedy sa dostanem na PC tak možno.. na 5 hodín za týždeň .. to je ten problém..
ale tak znamky mam velmi dobre a to sa ucim fakt minimalne, takze o mojom prospechu vedia a dobretoje