rodný list, sobášny list či úmrtný list vystavuje matričný úrad, napríklad pri narodení je to matričný úrad, v obvode ktorého sa občan narodil,
ak rodný list stratíte, požiadate matričný úrad o duplikát, tiež v mieste narodenia. Na úrad nemusíte chodiť osobne, doklad sa dá vybaviť aj poštou, pošlú ho do vlastných rúk.
Správne poplatky:
vystavenie prvopisu rodného listu – bez poplatku,
za jeden duplikát sa platí – 1,50 eura,
Ako sa dajú platiť:
platí sa iba v hotovosti, nie v kolkoch, pretože poplatok je príjmom samosprávy, nie štátnej správy, iba štátne úrady môžu vyberať poplatky v kolkoch.
@h8u mne sa zdalo, ze mi niekto hovoril 5€, ale nebola som si ista, ci sa mi to len nesnivalo sorry no, uz budem vediet, uz len sa modlit,l aby bol nas dedinsky matricny urad piatok otvoreny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
rodný list, sobášny list či úmrtný list vystavuje matričný úrad, napríklad pri narodení je to matričný úrad, v obvode ktorého sa občan narodil,
ak rodný list stratíte, požiadate matričný úrad o duplikát, tiež v mieste narodenia. Na úrad nemusíte chodiť osobne, doklad sa dá vybaviť aj poštou, pošlú ho do vlastných rúk.
Správne poplatky:
vystavenie prvopisu rodného listu – bez poplatku,
za jeden duplikát sa platí – 1,50 eura,
Ako sa dajú platiť:
platí sa iba v hotovosti, nie v kolkoch, pretože poplatok je príjmom samosprávy, nie štátnej správy, iba štátne úrady môžu vyberať poplatky v kolkoch.