Dokázali by ste obetovať rok svojho života a ísť na 10-11 mesiacov do USA k totálne cudzím ľuďom o ktorých vôbec nič neviete??? A ešte k tomu by ste si museli skoro všetko aj sami zaplatiť??? Ja si myslím že aj keď to nieje vôbec jednoduché ani to nieje
Moja kamarátka bola v USA na rok alebo pol neviem presne ale naozaj choď super ti to pomôže ku angličtine.Neboj za rodinou jasne ,že ti bude smutno aj za priateľmi,psom a neviem ešte.Ale vážne je to super príležitosť.Ja by som sa bála... že ako spoznám nových ľudí ale to podľa mňa by bol ten najmenší problém... mala by si ísť
3 spoluziaci odisli, a ked sa vratili, tak je to cudne teraz... ale neavdi, ja ti radim, aby si isla aj tak, fakt je to prilezitost, prides na to, co je pre teba naozaj dolezite, poprehadzujes hodnoty a tak drzim palceky
Ja ak by som mala na výber. Neišla by som za žiadnych okolností. Ostala by som doma. Tu mi je dobre a mám všetko. Ale teraz ťa povzbudím. Pretože odchádzam tiež ! Tak isto do USA. Idem 2. augusta - necelé tri týždne
idu moji traja spoluziaci, a cudujem sa ze absolutne ziadne strach, idu an istotu vsetko, a nie je to ani lacna zalezitost, ale o to nejde, keby som chcela, rodicia mi to umoznia, ale nie, neviem ci by som vydrzala, bez kamaratov, rodiny , vsetkych a vsetkeho..ale snad by tie skusenosti stale zato..kamarati co sa vratili us z usa , brazilie a podobne , boli velmi stastni a samozrejem aj spokojni s tym uplynulym rokom v zahranici, ale cakali ich este aj tie dorovnavacia skusky aa vedviete co myslim nie ?
Do ameriky by som urcite ist nechcel, mozno tak na par tyzdnov pozriet nic viac. Ked uz tak radsej do Kanady ale to do severnej, kde je malo ludi. Ked som bol mensi kazdy rok som chodil do ruska,finska na 3 mesiace, teraz je to uz asi na mesiac a da sa to Na buduci rok uz snad pojdem na Taiwan a ne do ruska
Podla mna je to prilis dlaha doba,pre tak mladych ludi. Nestacia 4 mesiace cez leto? Intenzivnym kurzom sa to v pohodicke da. 2 roky po sebe 4 mesiace dakde a mas to podobne ako cely rok byt niekde v prdeli, mimo rodiny,kamaratov,pocas najvacsich akcii a sviatkov.
je to fajn skusenost,ale podla mna tie 4 mesiace su lepsia alternativa,taky lepsi kompromis.
a vies co? ja by som isiel hned...neznasam to tu vsade su len jebnuti ludia a taka dlha zmena by prisla vhod...moj kamos tam mal byt len rok a uz je tma vyse dvoch rokov a chapem ho ze tam zostal urcite mu je tam lepsie ako tu...
@9 lenze zijeme tu na SR,tu mame priatelov a rodinu. Neviem ako ty,ale títo ludia pre mna vela znamenaju a nikto mi ich nemoze za 11 mesiacov nahradit tak,ze by som sa nechel vratit domov.
Ta dlzka zalezi aj od urovne anglictiny aku clovek ovlada,pred tym ak otam ide. Ci sa ide ucit od zaciatku,alebo len zdokonalit.
Pri intenzivnom uceni ti pojde anglictina uz po mesiaci hore krkom. Preto su podla mna 4 mesiace prijatelne,aj kvoli psychickej ujme
A za tu dobu v pohode stretnes ludi,s ktorymi mozes ostav kontakte cez net.
Ja idem tiez niekedy v auguste ale neviem este kedy a kde lebo este nemam hostovsku rodinu.
Bol to môj napad lebo si chcem ulahcit zivot.
Americke skoly su omnoho lahsie ako slovenske a tak isto aj vysoke.Agentura nam na stretnuti (kde boli rodicia,studenti a tak isto ty,co prave s USA prisli)uz aj odporucila vysoku skolu.Podmienkov je americka maturita (samozrejme).
V amerike mozete aj zmaturovat,len musite mat stastie,tiez Vam to musi povolit skola.Myslim ale,ze ak na zaciatku poprosite ze chcete maturovat tak Vam to urcite povolia ked budu vydiet zaujem.
Ja sa o to budem rcite snazit a ak sa mi to podari,mozno sa ani nevratim na Skolu na slovensko a mozno by som rovno riskol tu vysku.(skutocne riskol,pretoze niesom excelenty ziak)
Do USA mam strach ist.Vzdy si ale predstavim z kolky to zvladli,tak to musim zvladnut aj ja.
Na zaciatku nemusite anglictinu ovladat na sto percent.Ved preto tam hlavne idete aby ste sa ju naucili.Ja viem tiez len zakladnu komunikaciu.Buem mat veeelke problemy na zaciatku.Bude to tazke,ale risk je zisk.Postupne sa na Vas anglictina nalepi.
Pocul som,ze anglictinu viete uz po dvoch tyzdnoch(tak ze sa viete trochu porozpravat) a po dvoch mesiacoch uz v pohode.
Myslim ze ak uz maju vasi rodicia tolko penazi,tak chodte.Nie kazdy ma tu prilezitost a s anglickym jazykom si najdete pracu sto krat lahsie ako ten kto anj.nevie.
poznam viac ludi co to absolvovali a nechceli sa potom ani vratit je to tazka predstava ale iba preto lebo sme vsetci prilis posadnuti svojim domom a nevieme sa odputat
Mne to neroby problem odist.... Skôr mi bude chybat mama a brat ako priatelia ktory nevedia nic ine ako pit,fajcit a drbat...(zovseobecnujem samkozrejme,nie vsetci su taky,ale vecsina ano)
@16 no momentalne je to biedne co sa tyka kamosov mam naj kamosa 22 rocneho, potom jedneho byvaleho spoluziaka a od neratam kamosov z VS tak sa bavim uz len s chlapcami 15-17 rocnymi s ktorymi hravame futbal
okrem naj kamosa by mi nikdy nechybal...tak ale v mojej dedine nezije ani 700 ludi lahko by sa mi to tu opustalo
@23 velmi sa mylis. Na slovensku sa anglictinu nenaucis ani ked budes velmi chciet. Ja som sa ju ucil 9 rokov (v jazykovej skole) a ked som isiel na 7 mesiacov do zahranicia tak som zistil ze neviem reagovat ani na zakladne veci. Presli 2-3 mesiace a uz som zacal mysliet v anglictine (cize som si nemusel vsetko prekladat do slovenciny) a uz som vedel po anglicky relativne dobre.
K teme: osobne by som do ameriky isiel (bez vahania), ale urcite nie do hociakej riti.. Btw ja ked som isiel prec som mal podstatne menej rokov nez ty (13) a vsetko bolo fajn Sice som nezil u neznamych ludi, ale aj tak..
@14 priatelov doma budes mat ale furt a vzdy ta tu pockaju. tych co spoznas budes mat len na tych 10 mesiacov a potom ich mozno nikdy neuvidis a nic ti ich nenahradi.
@26 : hh tak to ano. Prave som v londyne a ja im nerozumiem ani prd. To snad nie je ani anglictina.. A najlepsie ked sa arabi a indovia (ktorych je tu pomaly viac nez origos anglicanov) snazia rozpravat po anglicky
@28 je mi ta luto. ja som tam bol striedavo od septembra do juna a to si zopakujem este 2 roky, kym tam dokoncim skolu. cela kultura tej krajiny a ludia co tam ziju su na picu
Mne sa samotny londyn velmi paci, ale ta anglictina je otrasna a to ze je na kazdom kroku samy poliak, arab a ind je este horsie.
Ale nesuhlasim s tym ze cela kultura krajiny je na picu. Lebo neviem ci si si vsimol ale v UK je to takto: Je londyn (diametralne odlisny od ostatneho UK) a je zvysok UK.
@24 zalezi od jazykovky, ked budes 4 hodiny denne v kolektive zo zahranicnymi lektormi,resp. studentmi tak sa to da v poho.
Ano,suhlasim,ze v realnom prostredi to ide lahsie,lebo je clovek nuteny a nic ine mu neostava tak sa musi dako vykecat,ale to dlhe obdobie sa mi nepozdava.
2 leta po 4 mesiace intenzivny kurz a staci aj niekde v Europe.
32 ja som zas nebol v USA, ale poznam par amikov osobne a im rozumiem uplne vsetko. Anglicania prehltaju vsetko a skor by som povedal ze oni viac natahuju slova. Samozrejme v telke rozpravaju relativne zrozumitelne ale normalne na ulicli je to hroza.
Keby som mala tolko penazi, isla by som, nevahala by som ani minutu...Jasne, rodina, kamarati...to vsetko necham tu doma, ale predsa existuje skype, icq, takze kontakt s nimi nestratim
40.Ale amerika je najlacnejsia.Neviem co stoji Svedsko ale viem ze do anglicka by som cez agenturu nemohol ist (jedine cez sukromnu ale to by sa moji rodicia nedoplatili,max.na 2.3.mesiace) ale napriklad Kanada stoji 2x drahsie ako USA pretoze tam hostovskej rodine musis platit za ubytovanie.Neviem,je 100000000moznosti,ale ja som chcel ist najskor do Kanady ale zistil som toto.
Myslim ze do USA nechce ist vela ludi koli tomu ze je zname (vecsinou s filmov) aky su tam ...pip...ludia.
Ja m si to tiez najskor myslel a nazor som nezmenil uplne (no trochu sa polepsil),ale agentura ta nikdy neposledo nejakeho zapadakova a velkomesto je tabu.
Vzdy to je uplne poctivo vyberane.
Neviem to od agentury,ale pisal som si uz z viacerimi ludmi co boli alebo su v USA a proste aj co som na internete vselico cital o rocnych pobytoch nikto sa nikdy nestazoval a vsetci boli s toho na meko. A takisto boli vsetci v US.
Neviem lebo tam niesom,ale myslim ze USA sa nemusi nikto bat ked tam ide cez overenu agenturu.
ja som momentalne v skotsku a to sa nepodoba na anglinu ani nahodou ale da sa zvyknut staci iba chciet
a co sa tyka tvojej otazky tak mala by si to vyskusat budes mat neuveritelne moznosti potom a aj skusenosti ktore ti uz nikto nezoberie a uvidis ze po urcitom case sa ti tam aj zapaci (osobna skusenost) takze ja by som to bral vsetkymi desiatimi
42. ja som tiez najprv chcela ist do Anglicka ale ked som zbadala cenovy rozdiel hned som si to rozmyslela a povodne som chcela ze len na pol roka ale to sa uz neoplatilo ... ale u mna sa to vswetko zacalo len tzym ze som chcela ist len an prazdniny niekam a skoncila som pri rocnom pobyte v USA.....napadlo ma to niekedy v decembri ked som nemala najstastnejsie obdobie (stratila som par kamaratov...a tak) ale teraz sa mam super a ostala by som tu ... ale z druhej strany uz sa to neda zrusit tak uz nemam na vyber a ja sa tam aj tesim a bojim zaroven bojim sa nielen toho ze mi bude chybat moja ozajstna rodina alebojim sa ja ze mi potom bude chybat moja hostovska rodina ...
39. peniaze si myslim ze su troska problem ale ak si ochotna obetovat trocha casu najst si nejaku brigadu a peniaze si odkaladat tak sa to da...ja brigadujem uz rok len koli amerike kazdy piatok a sobotu som travila v robote aby som aspon trochu pomohla rodicom ...aj ked oni to odomna neziadali ja som to chcela spravit pretoze si myslim ze brigada nikoho nezabije a ist von skamaratmi a neviem co to sa da skombinovat...takze tie peniaze si nemyslim ze su problem len si ich treba vediet zarobit a neminut
Bol som tam mesiac a nechcelo sa mi odísť, časom si zvykneš. Keď máš príležitosť, rýchle je využi. A všetko je tam lacné. Kopec vecí si ponakupuješ a vyjde ťa to lepšie ako tu.
@Tommyhot : Anglinu som sa naucil na Slovesnku, z netu, pesniciek a filmov Rozmyslam v nej aj Bol som v Anglicku, zvysok partie bol totalne hluchy, nerozumel nic, a ja v pohode kecam ...
@41 - Pozri, viem, Amerika sa finančne oplatí, ale ak ti ide fakt o tú anglinu ako o jazyk, neodporúčam... Prečo? Možno len ja som puntičkárka, ale ja osobne by som nechcela chytiť ten amícky prízvuk, čo by bolo po roku strávenom absolútne nevyhnutné, mna nezaujíma ich kultúra ani zvyky. Neviem, to som asi len ja, ale ja ak niekam idem, musí to byť miesto, za ktoré by som dala aj dvojnásobok, lebo tam proste chcem ísť celým svojím srdcom aj pre iné veci ako len jazyk... Amerika mi je vrcholne nesympatická, ale chápem, že pre mnohých príťažlivá...
48. no to som pocula ze na anglictinu je lepsie anglicko ale tak kto vie mozno ked bduem starsia a svoju anglictinu si neskor zdokonalim aj inde ako v amerike ale zatial mi to staci...
@49 - Ved jasné, ja ti nehovorím, že sa nemáš tešiť a nemáš to využiť, chod do toho! Len proste moje puntičkárske anglofilné ja by nešlo, ale to neznamená, že to iným neodporúčam... pre komunikáciu ti pomôže štúdium v ktorejkoľvek anglicky hovoriacej krajine.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
je to fajn skusenost,ale podla mna tie 4 mesiace su lepsia alternativa,taky lepsi kompromis.
btw jasne v tvojom veku by som ani ja nikam nechcel ist
Ta dlzka zalezi aj od urovne anglictiny aku clovek ovlada,pred tym ak otam ide. Ci sa ide ucit od zaciatku,alebo len zdokonalit.
Pri intenzivnom uceni ti pojde anglictina uz po mesiaci hore krkom. Preto su podla mna 4 mesiace prijatelne,aj kvoli psychickej ujme
A za tu dobu v pohode stretnes ludi,s ktorymi mozes ostav kontakte cez net.
Bol to môj napad lebo si chcem ulahcit zivot.
Americke skoly su omnoho lahsie ako slovenske a tak isto aj vysoke.Agentura nam na stretnuti (kde boli rodicia,studenti a tak isto ty,co prave s USA prisli)uz aj odporucila vysoku skolu.Podmienkov je americka maturita (samozrejme).
V amerike mozete aj zmaturovat,len musite mat stastie,tiez Vam to musi povolit skola.Myslim ale,ze ak na zaciatku poprosite ze chcete maturovat tak Vam to urcite povolia ked budu vydiet zaujem.
Ja sa o to budem rcite snazit a ak sa mi to podari,mozno sa ani nevratim na Skolu na slovensko a mozno by som rovno riskol tu vysku.(skutocne riskol,pretoze niesom excelenty ziak)
Do USA mam strach ist.Vzdy si ale predstavim z kolky to zvladli,tak to musim zvladnut aj ja.
Na zaciatku nemusite anglictinu ovladat na sto percent.Ved preto tam hlavne idete aby ste sa ju naucili.Ja viem tiez len zakladnu komunikaciu.Buem mat veeelke problemy na zaciatku.Bude to tazke,ale risk je zisk.Postupne sa na Vas anglictina nalepi.
Pocul som,ze anglictinu viete uz po dvoch tyzdnoch(tak ze sa viete trochu porozpravat) a po dvoch mesiacoch uz v pohode.
Myslim ze ak uz maju vasi rodicia tolko penazi,tak chodte.Nie kazdy ma tu prilezitost a s anglickym jazykom si najdete pracu sto krat lahsie ako ten kto anj.nevie.
.......som sa ale rozpisal......
Každý si hľadá priateľov s ktorými si rozumie a s ktorými má niečo podobné. Tak potom nevrav, že sú všetci tvoji priatelia idioti
ak priateľov nemáš, tým horšie to o niečom svedčí
okrem naj kamosa by mi nikdy nechybal...tak ale v mojej dedine nezije ani 700 ludi lahko by sa mi to tu opustalo
Anglictina uz je samozrejmost,treba sa drtit minimalne este jeden svetovy jazyk.
A americku amturitu ti slovenske VS neakceptuju.
Ak chces odist z tejto krajiny,tak to tvoje rozhodnutie chapem,ale inak vidim viac nevyhod ako vyhod...
Kto chce, nauci sa tu anglictinu aj tu.
K teme: osobne by som do ameriky isiel (bez vahania), ale urcite nie do hociakej riti.. Btw ja ked som isiel prec som mal podstatne menej rokov nez ty (13) a vsetko bolo fajn Sice som nezil u neznamych ludi, ale aj tak..
ja idem do Pittsburghu. Stat pennsylvania
Ale nesuhlasim s tym ze cela kultura krajiny je na picu. Lebo neviem ci si si vsimol ale v UK je to takto: Je londyn (diametralne odlisny od ostatneho UK) a je zvysok UK.
Ano,suhlasim,ze v realnom prostredi to ide lahsie,lebo je clovek nuteny a nic ine mu neostava tak sa musi dako vykecat,ale to dlhe obdobie sa mi nepozdava.
2 leta po 4 mesiace intenzivny kurz a staci aj niekde v Europe.
24.suhlasim,na slovensku sa ju mozes ucit aj 10rokov a nebudes ju vediet tak ako ked si v krajine hovoriacej po anglicky.
Inak,myslim si ze naopak je anglicka vyslovnost lepsia.Oni tak netahaju slova a hovoria jasnejsie.Ale v anglicku som nebol,no,zda sa mi to tak.
Myslim ze do USA nechce ist vela ludi koli tomu ze je zname (vecsinou s filmov) aky su tam ...pip...ludia.
Ja m si to tiez najskor myslel a nazor som nezmenil uplne (no trochu sa polepsil),ale agentura ta nikdy neposledo nejakeho zapadakova a velkomesto je tabu.
Vzdy to je uplne poctivo vyberane.
Neviem to od agentury,ale pisal som si uz z viacerimi ludmi co boli alebo su v USA a proste aj co som na internete vselico cital o rocnych pobytoch nikto sa nikdy nestazoval a vsetci boli s toho na meko. A takisto boli vsetci v US.
Neviem lebo tam niesom,ale myslim ze USA sa nemusi nikto bat ked tam ide cez overenu agenturu.
a co sa tyka tvojej otazky tak mala by si to vyskusat budes mat neuveritelne moznosti potom a aj skusenosti ktore ti uz nikto nezoberie a uvidis ze po urcitom case sa ti tam aj zapaci (osobna skusenost) takze ja by som to bral vsetkymi desiatimi