Ahojte, som 3. na gympli, a čím ďalej si viac a viac uvedomujem,že chcem študovať niečo umelecké a plus ma celkom bavi mat aj fyz. Nad architektúrou rozmyslam už dlho a mam pocit, že by to mohlo byť to pravé pre mňa a uvažujem nad tymito skolami:
STUBA - FA - arch. a urbanizmus
Všvu - arch. tvorba
TUKE - FU -arch. a urbanizmus
- Staveb.F - pozemné stavby a arch. (ale to možno ani nie,lebo ževraj tam je len počitanie a malo umeleckej tvorby )
...a počula som že po vyštudovani na Všvu by som musela pracovat so spoluarchitektom, teda asi je to iba z estetickeho hladiska a malo z technickeho... preto si myslim či by nebolo lepsie studovat na
Stuba na FA alebo na TUKE na umeleckej fakulte..
Neviem čo je pravda o tej Všvu, a nieviem sa rozhodnuť a ani na aku skolu potrebujem tie scio testy či čo...
Neviete mi niekto poradiť? Ako to chodi, alebo ktora skola sa podla vas viac oplati vzhladom na uplatnenie v buducnosti?
na všvu berú máličko ľudí, asi 20 , čiže je ťažké sa tam dostať.. ale robia super veci, experimentujú, modely vyrábajú.. treba mať už nejaký umelecký základ podľa mňa (nemusí to byť priamo nejaká umelecká stredná, to zas nie)
na fa stu berú asi 150, posledné roky sa nám hlási čoraz menej ľudí takže dá sa dostať lepšie, robí sa viac technicky, výkresy, fyzika, statika.. ale aj tak je najdôležitejšia tá kreatívna stránka.
v skratke.
ešte k @1
na tuke prestúpila jedna spolužiačka, vyzerá že sa jej darí, tiež ale berú len 40 ľudí, viac neviem.. na stavebnej je to fakt technické, odborné, nie až tak umelecké, pre mňa by to bolo napr dosť ťažké.
O všvu viac neviem, ono ak chceš priamo projektovať potrebuješ "okrúhlu pečiatku" a to neviem či ti dajú s titulom z všvu.. ale škola fajn si myslím.
Scio testy sú iba formalita, to je nič, no a najlepšie uplatnenie ma podla mna stavebna a potom ako sa uchytíš, niekomu sa darí lepšie niekomu horšie, ale robota sa vždy nájde..
@aprilynne ďakujem za reakciu.. čiže si myslíš ze STU FA je taka zlata stredná cesta? Ze tam je aj z tej technickej stránky ale aj umeleckej? Lebo ja sa len bojím ze to bude len počítanie počítanie počítanie a ze z umenia tam bude toho malo, že to nebude také kreatívne
Tak v podstate áno, je tam kúsok zo všetkého.. kreatívne to bude určite, ale aj počítania je dosť, podla mňa je to tak pol na pol.. Ale hlavný dôraz je na tej kreativite a tvorbe.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Všvu - arch. tvorba
TUKE - FU -arch. a urbanizmus
- Staveb.F - pozemné stavby a arch. (ale to možno ani nie,lebo ževraj tam je len počitanie a malo umeleckej tvorby )
...a počula som že po vyštudovani na Všvu by som musela pracovat so spoluarchitektom, teda asi je to iba z estetickeho hladiska a malo z technickeho... preto si myslim či by nebolo lepsie studovat na
Stuba na FA alebo na TUKE na umeleckej fakulte..
Neviem čo je pravda o tej Všvu, a nieviem sa rozhodnuť a ani na aku skolu potrebujem tie scio testy či čo...
Neviete mi niekto poradiť? Ako to chodi, alebo ktora skola sa podla vas viac oplati vzhladom na uplatnenie v buducnosti?
na fa stu berú asi 150, posledné roky sa nám hlási čoraz menej ľudí takže dá sa dostať lepšie, robí sa viac technicky, výkresy, fyzika, statika.. ale aj tak je najdôležitejšia tá kreatívna stránka.
v skratke.
na tuke prestúpila jedna spolužiačka, vyzerá že sa jej darí, tiež ale berú len 40 ľudí, viac neviem.. na stavebnej je to fakt technické, odborné, nie až tak umelecké, pre mňa by to bolo napr dosť ťažké.
O všvu viac neviem, ono ak chceš priamo projektovať potrebuješ "okrúhlu pečiatku" a to neviem či ti dajú s titulom z všvu.. ale škola fajn si myslím.
Scio testy sú iba formalita, to je nič, no a najlepšie uplatnenie ma podla mna stavebna a potom ako sa uchytíš, niekomu sa darí lepšie niekomu horšie, ale robota sa vždy nájde..
citylife.sk/kurz-workshop/vytvarne-kurzy-architektura-dizajn-umenie-bratislava