Rozdiel medzi pedagogickou a filozofickou fakultou?
Vybrala som si učiteľstvo anglického jazyka a literatúry na UMB, ale keď si pozerám stránku tento odbor je napísaný aj v pedagogickej aj vo filozofickej fakulte. Aký je medzi tým rozdiel?
no pozerám to na stránke umb a nenašla som tam nikde sólo učiteľstvo angličtiny. na filozofickej je v kombinácii s inými jazykmi, slovenčinou alebo históriou a na pedagogickej v kombinácii s učiteľstvom psychológie alebo umeleckých predmetov... neviem, kde to pozeráš...
Pedagogicka je trochu viac useless, nez filozoficka. Ucitelstvo ako odbor mas aj na filozofickej. Ak by si siel na prekladatelsky smer, treba si dorobit to pedagogicke minimum - imho najschodnejsia cesta, pedagogicke predmety su zbytocne.
@kitty7 áno ak by som išla na pedagogickú tak by som si dala anj s učiteľstvom psychológie lenže táto kombinácia je len po Bc. Ak by som chcela (a to chcem) Mgr tak na PF je už len možnosť kombinácie učiteľstvo pedagogiky s učiteľstvom psychológie (anj so psychoogiou tam už nie je). Alebo potom Mgr by som prešla na filozofickú fakultu (ak sa to teda dá). A na filozofickej fakulte je možnosť kombinácie anj s niečím tam je viac možností ako na pedagogickej. Dá sa prestúpiť po Bc z PF na FF? Že Mgr by som už študovala na FF?
@vintageprincess presne! Keby idem na FF a dorobím si potom ešte DPŠ tak by to trvalo asi iba zbytočne dlhšie keďže by som rada určila správne? Preto ak som si z toho zobrala to správne viac sa mi oplatí ísť na PF môžem s tým aj učiť a keďže budem dobre vedieť anglicky vo voľnom čase si môžem zobrať aj nejaké tie preklady.
@10 dalo by sa, keby máš rovnaké predmety, lenže jedna ponúka AJ s jedným súborom predmetov a druhá s druhým. vyber si teda niečo, kde sa ti pokračovať dá, alebo potom môžeš ísť na druhý stupeň inde... aj keď to nie je nič moc teda...
@natyv netuším, ako je to s prekladom, ale to je isté, že keď si chceš dorobiť ped. minimum, budeš mať tie isté predmety ktoré na učiteľstve na našej škole tí, ktorí si robia DPS navštevujú tie isté hodiny ktoré my na učiteľstve
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
» www.umb.sk/umb/umbbb.nsf/C... $File/FF_Sj_Moznosti_a_podmienky_prijatia_na_studium_v_AR_2015_2016.pdf
ponuka pedagogickej:
» www.umb.sk/umb/umbbb.nsf/B... $File/PF_Sj_Moznosti_a_podmienky_prijatia_na_studium_v_AR_2015_2016.pdf
» www.umb.sk/umb/umbbb.nsf/p... ... klikni na to veľkým napísané