@2 , a dalej doplnim, ze su taki bezprostrednejsi, bezne sa tam neznami ludia zacnu rozpravat na ulici akoby nic, tu je to skor vynimkou. A este mam dojem, ze je tam ovela viac prepnutych ludi, ako napr. zenska tancujuca v metre okolo tyce, zenska rozpravajuca sa v restike sama so sebou (a este k tomu strasne gestikulovala, artikulovala, miestami sa s so svojim imaginarnym kamaratom hadala, a vzapati sa rehotala), chlap venciaci kohuta po ulici, a pod...
a este vlastenectvo urcite...tam su skoro vsetci hrdi na svoju krajinu + to patricne davaju najavo, tu je urcite menej vlastencov, pripadne aj ked su, tak vacsina z nich to nedava/nema potrebu davat najavo az do takej miery
slovenska kultura je omnoho bohatsia a starsia, pestrejsia. mentalita tak k tej sa uprimne nevyjadrujem ale sme dost slusne povedane ufrflani. Hlavne sme velmi ustarosteni ludia a celkovo mam casto zo slovakov pocit ze z nich vyzaruje furt nieco negativne, ze maju s niecim problem....
americka kultura zacina tam kde prisli prvy briti na americku podu a uz mierili indianovi medzi oci, pokracuje to cez okupacie ich uzemia , westernove mestecka, velky a rychly rozvoj priemyslu a potom uz len dlhy.
mentalitou mi pridu lepsie na tom (jasne ze aj tam su prepnuti ludia) ako my, zbytocne svoje sracky neprenasaju na okolie a snazia sa byt k inym taki aki chcu aby boli k nim aj oni. Ich uroven vzdelania je podstatne nizsia, paradoxne zivotna uroven vyssia. Celkovo ale extremne kazia priemer negri a mexici. Spinavy, neprisposobivy, lenivy, na hranici biedy lebo tak im je dobre. To iste jak cigosi tu.
Kazdy vidi to svoje tam kde chce.
Ja mam ale radsej amikou, je to moj nazor a mnohym sa nepaci- co uz
@10 no to je aj pravda s tym patriotizmom ze na nich nema nik na svete ale aj tu mame veru hojne takych hej slovakov.Hlavne ked su MS v hokeji ich pocet stupa na miliony
@trdelniiiq hej, aj tu som sa s tym uz stretla, ale menej tam za dva mesiace som videla tych ludi viac ako tu za cely zivot...takze mam dojem, ze tam ich je viac...alebo este moznost, ze tam su exhibicionisti v tomto smere a tu zas naopak, skryti blazni len hovorim, ze takto to na mna posobilo proste
Neviem prečo nás nemáte radi A rozdiely su veľké, slováci sa mi zdajú divný (z prepáčeným), ľudia tu su iní uplne. Ale to je jedno. Tý čo vedia že slovensko existuje, vás tiež nemajú radi!
@hviezdicka2222 cakala som toto, typicka odpoved 14 rocneho cloveka, inac prosimta negeneralizuj, ja mam ameriku v mnohych strankach rada, aj napriek tomu, ze viem, ze ma kopec negativ
@hviezdicka2222 to ste celí vy američani, fuck you oh my got, ou shit, každý kto nie je američan je terorista................ smradľavé tlsté kebule ktoré naletia svojej vláde na všetko ako hlúpe ovečky
@neviem556 neviem čo mám na to povedať, lebo pripadá mi že toto čo si opýsal si ty. Ale mysli si čo chceš, aj tak to nie je pravda! mňa nezaujíma čo si myslíš čiže FUCK YOU!
Príde mi trochu čudné označovať Američanov ako väčších vlastencov než sme my... náš národ ktorý prežil toľké pokusy o podmanenie národ ktorý bol stovky rokov okupovaný a všetko to prežil... Američania nemali ani príležitosť ukázať svoje vlastenectvo nie to ešte aby sa s nami mohli porovnávať v tomto
Povedal by som že rozdiely v mentalite medzi Američanmi a Slovákmi nie sú až také velké. Avšak Američania mi prídu ako dosť jednoduchí ludia, nielen čo sa týka rozhladenosti ale celkovo. Neschopní rizmýšlať "outside the box" Ale mne to príde tak že američania a slováci majú k sebe povahovo bližie ako napr. Američania a Briti. Američania sú viac pozitívne naladení, pracovitejší, menej leniví (aj keď sa paradoxne hovorí akí leniví sú Američania)
@tobje davaju to viac najavo, tento narod toho prezil viac, o tom potom, no v dnesnej dobe tu tie prejavy pomimo hokeja naozaj badat len ojedinele, proste mam pocit, ze kopec slovakov nie je vobec hrdych na to, v akej krajine ziju, aj vdaka dnesnej vlade, stavu ekonomiky a tak celkovo...
@34 americania aj ked su rozdeleni na viac statov, su hrdi na ten celok co tvoria. My Slovaci sme oficialne jednotni, avsak tie zabomysie vojny a miestami az nenavist Bratislava-vychod o niecom vypovedaju
takýto pohľad skytajú americké blogy, ktoré čítam a americké shows, ktoré sledujem: američania sú väčší idealisti, ich životy sú plné pátosu a emócií, sú menej cynickí a extrémne rodinne založení.
@lenuli presne o tom je naše vlastenectvo v tichosti prežívame je to také iné vlastenectvo proste holubičí národ... a funguje to takto aj vo firmách/politike taký Nemec si nikdy nenechá takto skákať po hlave od zamestnávateľa ako tu v niektorých firmách ale proste my Slováci skloníme hlavu a prežívame stále a stále a už tisíce rokov iné národy štrajkujú búria sa proti vládam a my nič proste Slovák...
podľa mňa Americké vlastenectvo je úplne o niečom inom majú rady svoju krajinu lebo je pre nich super a tam to pre nich končí je to také marketingové vlastenectvo by som povedal
@hetfield za svoj kratky zivot som sa stretol uz s x americanmi a ani jeden z nich nemal slovenskych predkov a okrem toho, ze poznali slovensko, boli aj slusne vzdelani
To som nechcela vyvolat tu hadku medzi niektorimi ludmi ako @hviezdicka2222@as@neviem556 :/ ps: hviezdicka2222 nemala by si asi chodit na slovenske stranky...
Uplne suhlasim z @neviem556 americania su sprosty a namysleny hlavne na svoju krajinu su pysni/y (nwm) a aj ked usa nema ziadnu historiu. @hviezdicka2222 ty si trapna americka zbohatlicka na'na! Americania si myslia ze im patry svet. Nenavydim ich a nikdy to nezmenim!
@hviezdicka2222 mala som spolužiačku z Ruska a ani za rok čo tu bola nevedela tak dobre..ani písať ani hovoriť...
ako mne je to jedno len je to divne, že sa za rok naučíš tak dobre hovoriť a ani skloňovanie ti nerobí problémy lebo pre cudzincov je to strašný problém...
@stellynortova racej nic nehovor! nechci vediet co si myslym ja o vas! tu mate vel'ke reci ale vi ste trapny mali stat, len za to ze mate historiu nieste o nic viac! vy sa napr velmi starate o druhich ludi, a nepokracujem.
A odkial prosymta vies ze som bohata? Omg, a nebudes mi nadavat jasne?!!!! I hate you, everybody! Fuck you!!!! A neviem ako by sa pacilo vam I hate Slovakia! Smrt Slovensku! Ako sa vam to paci hm?!!
Ja mam Ameriku ako krajinu rada, ako ludí to uz menej, ale sú tam aj milí ludia (niektorý az prehnane), a odporúcam ludom ktorý tam ani neboli a nikdy Americana nestretli, tak nech sa nevyjadrujú.
@hviezdicka2222 chapem ta úplne, aj ja by som sa nastvala na ludí ktorý by nadávali na moju krajinu. Ale nevsimaj si to, kazdý má vlastý názor.
@hellium chodim sem preto ze mi to poradili kamoskt, ale uz sem asi chodit nebudem, a na njaku slov. stranku budem nechodit lebbo to je strasne!!!! A kludne si mysli co chces, ale ked chces rodny list tak tiho poslem kludne.
@lady2lol chodim sem preto ze mi to poradili kamoski, ale uz sem asi chodit nebudem, a na njaku slov. stranku budem nechodit lebo to je strasne!!!! A kludne si mysli co chces, ale ked chces rodny list tak tiho poslem kludne.
2. K príspevku 63. - super ďakujeme ti že si nám oznámila aký je Slovensko malý štát. Bez teba by sme to asi nevedeli. A ešte nám povec čo už len v USA máte také že by vám to mali všetci závidieť ?
PS: neviem síce v akom časovom pásme bývaš ale posledne si tu písala 10:21 čiže si buď fake alebo trpíš nespavosťou.
@putin neviem co mam na to povedat, nemame nic viac, a ani by som proti vá nemala nic keby ste tu vsetci nenadávali na US .nevoem vo sme vam spravili ze muusite na nas nadavat.
Veď ale pozri sa nesmieš to brať tak osobne nikto nenadáva tebe. Všetko je to o ľuďoch hlúpy ľudia sú aj na SK aj v USA. Tiež dobrý ľudia sú na SK tak isto ako v USA.
Niektorým ľuďom (nielen na SK) proste vadí, že sa viacerí (nie všetci!) američania hrajú na najlepších, najdokonalejších a pritom koľkokrát to nieje pravda - proste neuznajú si chybu. A myslia si že ostatný svet trebárs aj SK je koniec sveta pritom tu v živote neboli.
Aha tak dobre potom- tak aspoň sa môžeš lepšie naučiť jazyk. A ak chceš obhajovať USA - nech sa páči, môžeš ich presvedčiť argumentami , ale nepoužívaj slová ako : OMG,FUCK... pretože len viacerých utvrdíš v ich názore na USA a američanov, ktorý je nie vždy pozitívny...
@putin ano ale je to tak isto ako vy nadavate na usa a tiez ste tam neboli. Viem je pravda co si napisal, ale proste ma urazi ked tu niekto napise "smrt amerike" koho by to neurazilo,....
Ps: na tie slova som zviknuta a tazko sa mozem od ucit ich pouzivat
No ja neviem, ja by som v Amerike nechcela žiť, je tam veľmi veľká kriminalita, ...
PS: nemyslela som že tu bude až taká hádka inač @hviezdicka2222 chápem, aj mňa by sa to dosť dotklo, keby toľko ľudí nadávalo na slovensko, a na slovákov že aký sú,.... :/ ale nemusela by si nadávať, aj ked ja by som robila to isté, ale nebudem ťa podporovať.
@emillyans ja som si len chcela byť istá lebo vieš MI slováci sme sprostý zato keď prídeš do ameriky tam su sami super inteligentný ľudia ( v realite je opak pravdou )
@momina223 ved práve vydela som video, jak sa pýtali ich že kde leží sk mňa išlo poraziť :/ skôr oni sú sprostý, a vieš že sa v škole neučia geografiu (zemepis)
@emillyans vIdela si hej? ... Tak tu aní nejde o to že nevedia kde je SR (to nevie väčšina veľkých štátov a aj tých malých) ale o to aké majú správanie-čiže povrchné. Nehovorím že všetci. A čo som počula tak aní rozhľad nemajú žiadny čo je smutné :/ .... Ja viem čo je geografia vsak sa ju učím xD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
148 komentov
slovaci su najinteligentnejsia forma zivota na zemi a vedia pravdu o amerike a o tom ze obama je bratranec astara serana
slovenska kultura je omnoho bohatsia a starsia, pestrejsia. mentalita tak k tej sa uprimne nevyjadrujem ale sme dost slusne povedane ufrflani. Hlavne sme velmi ustarosteni ludia a celkovo mam casto zo slovakov pocit ze z nich vyzaruje furt nieco negativne, ze maju s niecim problem....
americka kultura zacina tam kde prisli prvy briti na americku podu a uz mierili indianovi medzi oci, pokracuje to cez okupacie ich uzemia , westernove mestecka, velky a rychly rozvoj priemyslu a potom uz len dlhy.
mentalitou mi pridu lepsie na tom (jasne ze aj tam su prepnuti ludia) ako my, zbytocne svoje sracky neprenasaju na okolie a snazia sa byt k inym taki aki chcu aby boli k nim aj oni. Ich uroven vzdelania je podstatne nizsia, paradoxne zivotna uroven vyssia. Celkovo ale extremne kazia priemer negri a mexici. Spinavy, neprisposobivy, lenivy, na hranici biedy lebo tak im je dobre. To iste jak cigosi tu.
Kazdy vidi to svoje tam kde chce.
Ja mam ale radsej amikou, je to moj nazor a mnohym sa nepaci- co uz
Proste sú slepí.
Inak mi je sympatickejšia tá ich bezprostrednosť. Tu sa smejem na ulici a už na mňa všetci zazerajú -.-
@neviem556 neviem čo mám na to povedať, lebo pripadá mi že toto čo si opýsal si ty. Ale mysli si čo chceš, aj tak to nie je pravda! mňa nezaujíma čo si myslíš čiže FUCK YOU!
podla mňa je toto najväčší problém nášho názora.
riešiť všetko okrem seba.
podľa mňa Americké vlastenectvo je úplne o niečom inom majú rady svoju krajinu lebo je pre nich super a tam to pre nich končí je to také marketingové vlastenectvo by som povedal
hahaha
si trápne decko, ktoré nič nezažilo.. .tak sa spamätaj
Mne je jedno či som niečo zažila, len nechcem aby niekto nadával na moju krajinu FUCK YOU,....
nie je ich urcite vela ale je ich pomerne dost
A buď : 1. si vážia svoju pôvodnú kultúru
2. serú na svôj pôvod a hrajú sa na to že im patrí svet a pritom 90% z nich nebolo preč z USA. Šak načo hlavne že máme MC. Donald, KFC atď...
Plus, prečo to považuješ za svoju krajinu? Pretože ak nie si indiánka (o čom vážne pochybujem) tak si z Európy...
ako mne je to jedno len je to divne, že sa za rok naučíš tak dobre hovoriť a ani skloňovanie ti nerobí problémy lebo pre cudzincov je to strašný problém...
A odkial prosymta vies ze som bohata? Omg, a nebudes mi nadavat jasne?!!!! I hate you, everybody! Fuck you!!!! A neviem ako by sa pacilo vam I hate Slovakia! Smrt Slovensku! Ako sa vam to paci hm?!!
@hviezdicka2222 chapem ta úplne, aj ja by som sa nastvala na ludí ktorý by nadávali na moju krajinu. Ale nevsimaj si to, kazdý má vlastý názor.
@hwllium sorry to sim chcela nie tebe pisat
1. Indiani existujú ( » en.wikipedia.org/wiki/Native_Ame... dosť smutné že nepoznáš svoju krajinu, ale to je tvoja vec.
2. K príspevku 63. - super ďakujeme ti že si nám oznámila aký je Slovensko malý štát. Bez teba by sme to asi nevedeli. A ešte nám povec čo už len v USA máte také že by vám to mali všetci závidieť ?
PS: neviem síce v akom časovom pásme bývaš ale posledne si tu písala 10:21 čiže si buď fake alebo trpíš nespavosťou.
Ps: ja zijem na slovenku omg
Veď ale pozri sa nesmieš to brať tak osobne nikto nenadáva tebe. Všetko je to o ľuďoch hlúpy ľudia sú aj na SK aj v USA. Tiež dobrý ľudia sú na SK tak isto ako v USA.
Niektorým ľuďom (nielen na SK) proste vadí, že sa viacerí (nie všetci!) američania hrajú na najlepších, najdokonalejších a pritom koľkokrát to nieje pravda - proste neuznajú si chybu. A myslia si že ostatný svet trebárs aj SK je koniec sveta pritom tu v živote neboli.
Aha tak dobre potom- tak aspoň sa môžeš lepšie naučiť jazyk. A ak chceš obhajovať USA - nech sa páči, môžeš ich presvedčiť argumentami , ale nepoužívaj slová ako : OMG,FUCK... pretože len viacerých utvrdíš v ich názore na USA a američanov, ktorý je nie vždy pozitívny...
Ps: na tie slova som zviknuta a tazko sa mozem od ucit ich pouzivat
PS: nemyslela som že tu bude až taká hádka inač @hviezdicka2222 chápem, aj mňa by sa to dosť dotklo, keby toľko ľudí nadávalo na slovensko, a na slovákov že aký sú,.... :/ ale nemusela by si nadávať, aj ked ja by som robila to isté, ale nebudem ťa podporovať.
PS: len tak medzi nami- je to krava prestne taká ako ostatný američanov opisujú. (len dúfam že už sem nepôjde)
a aj ma postavu ako američania ? myslim velka riť atd
no dá sa povedať, ale má 14 tak to ešte ako tak nevydno
ale viem ešte jedno, že nenávidí slovensko a tak isto slovákov
jj, viem potom mi došlo
A zamyslela si sa niekedy nad dôvodom prečo niektorý nadávajú na USA?
Vieš možno to má hlbší koreň ako len to keď ty povieš že nenavidíš SK...
A tie slová sú dosť: silné. Je blbé keď povieš, že sa to nedokážeš odnaučiť používať, lebo na tom nieje nič tažké len nechceš.
A považuješ slovákov za hlúpy národ a slovensko za hlúpu krajinu?
No veviem ani preco by som ich mala prastat pouzivat tak...
Tá posledná veta bola ako otázka???
vždy sa v ich prítomnosti cítim jak zhnitá rajčina, lebo neviem, čo mám robiť s ksichtom, keď rozprávam
Sú ale keď sa ti nepáči keď to používa niekto iný tak to nepoužívaj ani ty, dokáž že si lepšia, inteligentnejšia...
Pretože podľa toho aké slová človek používa sa dá určiť čo je zač...
Áno bola to otázka, zamysli sa nad ňou..
neviem či som inteligentejšia (či jako sa to pýše), ved som mladšia a nemyslím že z jedneho slova môžeš vedieť čo je človek zač
A k téj otázke sa nebudem vijadrovať- nechcem ťa (a ostatných) uraziť
Skús sa pozrieť na internet.
Mladšia neznamená hlúpejšia. Nejde o slovo ale o štýl vyjadrovania.
Nechceš uraziť mňa, ostatných, svojich rodičov, starých rodičov.. ktorý pochádzajú pôvodom zo SK predpokladám...
Neviem čo je na mojom štýle vijadrovania zlé
Nwm, ale obidvaja moji rodičia sú z USA aj starý rodičja a prastarý rodičja z maminej strany tiež, a ďalej neviem.
To môžeš zistiť len sama.
A slovenčinu ťa naučil kto? A inak treba aj rozlišovať občianstvo a národnosť... Občianstvo je len kus papiera...
A sj 1. neviem (ked tak len písať lebo mám pc kde mi opravuje poradie slov ) a asi preto že tu bývam tak niečo viem
nwm, čo je občianstvo ani národnosť, tak nwm
Aháá tak vieš písať a nevieš hovoriť zaujímavé (nejde o poradie slov)
Keď nevieš tak si zisti...
Prečo sa nevrátiš do USA keď sa ti tam tak páči?
ok, ale nechce sa mi
Myslíš že v mojom veku môžem sa sama vratiť do usa? Keby som mohla tak sa ani neprasťahujem Musím tu bývať lebo môj oco tu má pobočku jeho firmy.
Dokonalý to počítač čo opravuje aj skloňovanie..
A v USA ti nik z rodiny neostal??..
ostal, ale mne to rodičia nedovolia
nejdem sa tu rozčuľovať, si proste trápne rozmaznané decko, ktoré si myslí, že mu patrí svet.