nemoze to byt taka zbabelost, ja by som si napriklad nedokazal ublizit chce to odvahu seknut si do zil alebo sa niekam hodit zbabelec by to asi nedokazal...
@matus123 Zbabelec je podla teba ten, ktory utrpi taku ujmu na psychickom zdravi, ze si sam siahne na zivot? Vies si predstavit, co sa takemu cloveku moze metat hlavou? Ty si este asi nezazil smrt ani vo filme...
@micenzo väčšinou ide skôr o chvíľkový skrat ako o premyslené konanie... ten istý človek by už možno o niekoľko minút na to odvahu nenabral ani náhodou
@flageusdei Čo to rieši ? rieši to len jeho problém a všetko ostatné hodí za hlavu ako to , že spôsobuje tým dalšie problémy svojim priatelom a rodine .
Nikto nemoze odsudzovat a nazyvat zbabelcom cloveka ktory sa o to pokusil. Az ked sam clovek na vlastnej kozi zisti aka je psychika silna a vie cloveka ovplyvnit pochopi. Nikto by sa nepokusal o samovrazdu len tak, ale niekedy mysel cloveka je silnejsia ako on sam. Netreba odsudzovat, treba pomoct
Ako môžeš niečo také povedať? Nikdy nevieš, čo človeka k tomu viedlo. Okrem toho, skús nazbierať toľko odvahy, aby si sa zabil. No skús, uvidíš, že to nie je až také zbabelé. A dobre viem, o čom hovorím.
ja mám aj naplánované umrieť samovraždou raz. ale takou aby to bol zaujímavý zážitok, radšej jak roky s alzheimerom otravovať rodinu, videla som ako to funguje.
ostalo to iba pri myslienkach, este som nebol v rozpolozeni, kedy som si musel povedat, ze ani okamih naviac uz nemozem zit... (jednoducho ked s tym moze clovek pockat sekundu, minutu...., tak preco nie x rokov a zit zivot oslobodeny od vsetkeho konvencneho)
@devine Nejde o to že by som potreboval nazbierať odvahu .
Proste k tomu nieje dôvod . Ak si myslíš že som nikdy nestratil priateľa alebo nebol na tom dosť zle tak sa mýliš ,aj ja som stratil pár dobrých priaťelov , a nebolo to nikdy ľahké. Keď sa dozvieš že chalan sa v 200km/h vybúral a uhorel v aute tak ti nieje najlepšie . Ani mi nebolo ale nešiel som sa preto zabíjať . Vždy sa oplatí počkať , nakoniec všetká bolesť prejde a naučíš sa na to nemyslieť , nájdeš si nové záľuby a nájdeš zase chuť žiť . Všetky tieto veci ma len naučili aký život môže byť krátky a tak nieje dôvod ho skracovať , aj keď má človek občas 100 chutí ...
Nikdy som netvrdila, že si nikdy netrpel alebo nemohol byť nešťastný. Ale vieš, jednoducho povedať, že sú vlastne zbabelci je dosť krivé obvinenie. Verím, že si to mal ťažké, ale niekedy ľudia jednoducho nevidia iné východisko, pretože tá bolesť je príliš silná, a oni sa cítia byť slabí a nedokážu proti tomu bojovať.
Tiež mi nebolo najlepšie, keď som videla svojho brata mŕtveho, dobitého, totálne. A ja som asi ten slabší typ človeka, príliš ma to vzalo. Lenže mňa to veľmi vzalo možno citovo aj preto, lebo on bol na tomto svete jediný blízky človek, jediný, ktorý ma naozaj ľúbil. A trápilo ma to ešte viac, pretože som mu nikdy nestihla poďakovať, nestihla som mu povedať, že ho veľmi ľúbim a proste nič viac. Pretože ja som mu nikdy nepovedala nič také, pritom on mi to vravel stále. A mala som pocit, že som ostala na svete sama. :/
A proste niektorí upadnú do depresie, a začnú na také veci myslieť, niekedy ich spravia, pokúšajú sa, lebo nevedia už čo robiť.
Viac ma mozno take myslienky chytali v neskorom detsve/ranej puberte. Ale tiez sa mi postavalo celkom kadeco, mala som myslienky na to, ake by to bolo fajn zomriet, netrapit sa, nebyt, necitit, netrpiet, konec.
Skratka nie som bohvieaka stabilna povaha, ale moja samoliecba byva hecovanie.. Idem sa krista bit a este vsetci uvidite!
len ten pocit, že som tým chcela vydierať okolie...ale v živote by som to nemyslela vážne...a keby bol aj pokus, dokonca by som si sama vytočila záchranku
síce to nebolo len raz.... ale aby som to uviedla do spravnej miery, neuvažovala som nad tým, že to vykonám, iba nad tým, aké by to bolo keby .... ale nespravila by som to...
@kitty2509 loool na aku silnu a ziadanu sa tu hras a pritom si obycajna oveckovska socka co sa kazdy den chce zabit dufam ze dnes to uz dotiahnes do konca, chybat nam nebudes
@micenzo je to slabost... lebo viac sily treba na rozumne riesenie problemov, hodit sa pod vlak vie kazdy curak
@antifunebracka jeeežiš ty mi nedáš pokoj? ani som sem nič nenapísala a ty aj tak musíš rýpať... ovečka si tu ty, neopakuj moje slová ... silné reči, tebe môže byť 2 na 3, či sa zabijem alebo nie. a keď o mne nič nevieš a ani o mojom živote, tak sa nestaraj. btw neviem, kedy som sa hrala na silnú a žiadaná som, to nemá nič spoločné s rozmýšľaním na samovraždu. si prečítaj svoj duchaplný koment ešte raz a zamysli sa nad sebou. musí ťa strašne baviť otravovať ma tými sprostými rečami...
Každý deň nad tým rozmýšľam. Ale v živote by som to neurobila a ani to nechcem urobiť. Pričom rozmýšľam ako by som sa zabila, kde, ako by som sa na to pripravovala a hlavne premýšľam nad tým pocitom pár sekúnd pred a už keď je po tom... Je to skôr moja zvedavosť a myslím, že je normálne pre ľudí rozmýšľať nad smrťou, keďže život je tak krehký. .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
ale ze by som niekedy uvazovala nad tym ze ju fakt spacham tak to vobec
Ako môžeš niečo také povedať? Nikdy nevieš, čo človeka k tomu viedlo. Okrem toho, skús nazbierať toľko odvahy, aby si sa zabil. No skús, uvidíš, že to nie je až také zbabelé. A dobre viem, o čom hovorím.
Potom mi akosi náhle prestalo jebať.
ani jedna nesedi.
dakujem za pozornost, dobru noc
pride mi to take.. proti prirode.. proti logike .... na, otrcila som kopyta, kupujte mi rakvu
@matus123 urcite to nie je riesenie len pre zbabelcov: » cs.wikipedia.org/wiki/Seppuku...
Proste k tomu nieje dôvod . Ak si myslíš že som nikdy nestratil priateľa alebo nebol na tom dosť zle tak sa mýliš ,aj ja som stratil pár dobrých priaťelov , a nebolo to nikdy ľahké. Keď sa dozvieš že chalan sa v 200km/h vybúral a uhorel v aute tak ti nieje najlepšie . Ani mi nebolo ale nešiel som sa preto zabíjať . Vždy sa oplatí počkať , nakoniec všetká bolesť prejde a naučíš sa na to nemyslieť , nájdeš si nové záľuby a nájdeš zase chuť žiť . Všetky tieto veci ma len naučili aký život môže byť krátky a tak nieje dôvod ho skracovať , aj keď má človek občas 100 chutí ...
Nikdy som netvrdila, že si nikdy netrpel alebo nemohol byť nešťastný. Ale vieš, jednoducho povedať, že sú vlastne zbabelci je dosť krivé obvinenie. Verím, že si to mal ťažké, ale niekedy ľudia jednoducho nevidia iné východisko, pretože tá bolesť je príliš silná, a oni sa cítia byť slabí a nedokážu proti tomu bojovať.
Tiež mi nebolo najlepšie, keď som videla svojho brata mŕtveho, dobitého, totálne. A ja som asi ten slabší typ človeka, príliš ma to vzalo. Lenže mňa to veľmi vzalo možno citovo aj preto, lebo on bol na tomto svete jediný blízky človek, jediný, ktorý ma naozaj ľúbil. A trápilo ma to ešte viac, pretože som mu nikdy nestihla poďakovať, nestihla som mu povedať, že ho veľmi ľúbim a proste nič viac. Pretože ja som mu nikdy nepovedala nič také, pritom on mi to vravel stále. A mala som pocit, že som ostala na svete sama. :/
A proste niektorí upadnú do depresie, a začnú na také veci myslieť, niekedy ich spravia, pokúšajú sa, lebo nevedia už čo robiť.
Skratka nie som bohvieaka stabilna povaha, ale moja samoliecba byva hecovanie.. Idem sa krista bit a este vsetci uvidite!
@kitty2509 loool na aku silnu a ziadanu sa tu hras a pritom si obycajna oveckovska socka co sa kazdy den chce zabit dufam ze dnes to uz dotiahnes do konca, chybat nam nebudes
@micenzo je to slabost... lebo viac sily treba na rozumne riesenie problemov, hodit sa pod vlak vie kazdy curak