mala som,ale nikdy by som to neurobila,už len koli tomu nie,že sa bojím smrti a neznášam bolesť...a po každom zlom období priíde nejaké pekné,hoci na krátko,ale stojí to zato
Musim priznat, ze som sa pristihla pri takych myslienkach, ale skor v zmysle, ze kolko roznych druhov samovrazd by som vedela vymysliet, a nie take tradicne typu "skakanie z mosta" alebo "podrezanie si zil" a tak... ja osobne by som to neurobila, na to som prilis velky narcis a ked uz nic ine, po dazdi skor ci neskor stale vyjde slnko... a po nom sa zasa zmaraci... zijeme na emocionalnej hojdacke a mali by sme si privyknut na to, ze raz je dobre a raz zle... ale podla mna nikdy nie je az tak zle a natolko beznadejna situacia, ze sa to inak neda riesit... a ked uz nic ine - byt na dne je fajn, pretoze odtial vedie cesta jedine hore
no jasnee ja som to mawal asi rok a ptm sm stretol uzasnu babu do ktorej som sa zamilowal oda do mna tes hned prwy krat wenku no a trwalo nam to nejak rok aa teras zas mam take stawy skusal som to par krat ale nejak som to nedokoncil s rozrezanym zapastim sm prestal a pozeral sm sa na stoju krw a uz nic wac par krat takto.....
tak mala som cez túto zimu a už rok pred tým som chodila ako bez duše.. už som mala napísaný aj list na rozlúčku.. proste pochytila ma stašná úzkosť a predstavovala som si ako som v nemocnici.. čo sa stalo a čo sa zmenilo..volala som o pomoc.. a z toho dna ma vytiahla smrť jedného člena našej rodiny, poznala som ho, ale iba ako malé dieťa, ale aj tak som za ním smútila a potom som si uvedomila, že som si nevážila svoj život, keď som chcela umrieť.. Teraz sa to zlepšilo a aj odkedy chodím k psychologičke.. tak sa cítim oveľa lepšie a viem, že to už nie je riešenie.
@alpanu máš pravdu..nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť horšie..
Vždy som si povedal, že môže byť aj horšie.. no a ako naschvál, ono aj vždy bolo.. ale nad samovraždou som nerozmýšľal... Načo by to bolo dobré? Zanechám za sebou veľa nedokončeného, nechám tu priateľov, rodinu.. Nie. Nemám dôvod. Aj keď možno nie som šťastný, možno som sa už veľakrát sklamal v niečom...ale nad samovraždou, som nemyslel... Ak už mám byť na tomto svete len niekoľko desaťročí, chcem to využiť a milovať všetko do čoho sa pustím. Nikdy nie je tak zlé, aby človek myslel na samovraždu... Vždy tu musí byť niekto, vďaka komu budete mať chuť žiť.. a ak niekto nikoho nemá, tak.. prinajhoršiom tu bude mať mňa...
len zbabelec a sebec sa o to pokusi, otvorte si oci mate rodinu ktora vas miluje, preco by ste ich mali trapit, len preto, ze ste nevymysleli nic lepsie len ako sa zbabelo zabit !! zamyslite sa, nikdy nie je nic lahke
áno aj nedávno...strašná depka...mala som pocit že je zbytočné žit že to nemá zmysel...ale nezabila by som sa nemám rada bolesť...a týmto by som ublížila svojej rodine...
rozmýšľala...dosť často...v podstate takmer každý deň...ale nespravila by som to z 3 dôvodov:
1. lebo je to egoistický čin a spôsobíš utrpenie tým, ktorým na tebe záleží
2.lebo stále mám svoje sny
3.lebo nie vždy to dopadne ,,dobre,, to jest 100% smrťou...aj keď by si skočil napr. z 8. poschodia, stále to zázrakom môžeš prežiť a ostať na vozíku či na posteli...a to by bolo pre mňa oveľa horšie...
no ja už od malička?? no neviem furt len také traskické prebichnutie sa nožom.... ale čo ja viem, v tej hlave sa krutia také kokotiny že to nie je ani normálne no...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
@alpanu máš pravdu..nikdy nie je tak zle aby nemohlo byť horšie..
lenze aj tak by som to nespravila lebo bolest neznasam zrovna najlepsie
ale chcela by som skočiť z mosta,cítiť pád, blízku smrť a dalej žiť
Ale určite som to nikdy nemyslela vážne,pretože chcem toho v živote ešte véľa stihnúť
A nikdy neboli situácie naozaj také vážne,ako sa mi to v daný moment zdalo...
1. lebo je to egoistický čin a spôsobíš utrpenie tým, ktorým na tebe záleží
2.lebo stále mám svoje sny
3.lebo nie vždy to dopadne ,,dobre,, to jest 100% smrťou...aj keď by si skočil napr. z 8. poschodia, stále to zázrakom môžeš prežiť a ostať na vozíku či na posteli...a to by bolo pre mňa oveľa horšie...