Zdravím .. už dlhší čas mám dilemu akú stolnú RPG hru kúpiť.. rozmýšľala som nad Dračím doupě.. s bratom sme sa dohodli že to vyskúšame niekedy neskôr.. poznám už asi všetky stolné RPG hry ale neviem sa pre nejakú rozhodnúť.. ak máte nejaké skúsenosti s
Dračko 1.65 hrávame pomerne pravidelne a ak máte dobrého Game Mastera, tak sa určite budete baviť pri ľubovoľnej RPGčke
Osobne plánujem zohnať pre našu skupinu ľudí aj Wh 40k, Rogue Trader... kde ide o sci-fi v dosť temnom a gotickom univerze... aj keď táto konkrétna ťahá na okraje galaxie kde ešte aj dnes môžu ležať panenské svety, nedotknuté temnotou vesmíru...
Ale tak k výberu odporúčam si zahrať s niekým kto už má niečo nahraté, alebo podľa univerza a zasadenia do obdobia ktoré vás najviac priťahuje
@dogyno tak ja som dal priklad uplne tych prvych zakladnych pre pj aj hracov, co myslim ze neboli nejake extra hrubotiny ...ale bolo to pokkt rokov dozadu, mozem sa mylit
@didianka65 ak sa mi zda tak pravidla pre system FATE su v cestine a su zdarma dostupne pokial by si velmi chcela tak pohladam link odkial to ide stiahnut
Draci doupe je dobra vec na zaciatok, ale nepovazujem ho osobne za dobry system- jeho popularita je zalozena na tom ze v nasich zemiach bol najviac rozsireny.
Velmi dobre, ale skoro nezohnatelne RPGcko je aj Sapkowskeho Yrrshedesove Oko, ktore je velmi jednoduche, rychle na pochopenie a da sa hrat za velmi kratky cas.
Inak k Dracimu Doupeti: vydavatelstvo Altar ma na svojich strankach zjednodusenu verziu pravidiel pre zaciatocnikov uplne zadarmo, ako taku ochutnavku. Cize na zaciatok nepotrebujes fakt nic len kamaratov, nejakych par kociek, papier a fantaziu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Kriste, len nie v češtine...
Osobne plánujem zohnať pre našu skupinu ľudí aj Wh 40k, Rogue Trader... kde ide o sci-fi v dosť temnom a gotickom univerze... aj keď táto konkrétna ťahá na okraje galaxie kde ešte aj dnes môžu ležať panenské svety, nedotknuté temnotou vesmíru...
Ale tak k výberu odporúčam si zahrať s niekým kto už má niečo nahraté, alebo podľa univerza a zasadenia do obdobia ktoré vás najviac priťahuje
väčšinou to má nejak 150-300 z toho takých 50-60 je pre hráčov a zvyšok pre GM
tak isto ako aj to, že DrD nevychádza v inom jazyku ako je český...
Draci doupe je dobra vec na zaciatok, ale nepovazujem ho osobne za dobry system- jeho popularita je zalozena na tom ze v nasich zemiach bol najviac rozsireny.
Velmi dobre, ale skoro nezohnatelne RPGcko je aj Sapkowskeho Yrrshedesove Oko, ktore je velmi jednoduche, rychle na pochopenie a da sa hrat za velmi kratky cas.
Inak k Dracimu Doupeti: vydavatelstvo Altar ma na svojich strankach zjednodusenu verziu pravidiel pre zaciatocnikov uplne zadarmo, ako taku ochutnavku. Cize na zaciatok nepotrebujes fakt nic len kamaratov, nejakych par kociek, papier a fantaziu
@as tak ked DrD nie je v inom jazyku