čaute je to niekto, kto sa učí/učil alebo ešte len plánuj učiť po rumunsky? Ja som sa do toho dneska konečne po niekoľkých rokoch dokopala a to doslova som si sadla na riť a kukala zákl. veci a tak, ale potom mi napadlo, že dajaká učebnica by nebol
@fede4ever vies co?bol som nedavno v rumunsku,taky jazyk by som sa nechcel ucit
ale ak nenatrafis na slovensku mensinu v obchodoch atd. tak sa kludne mozes rozlucit vetou ''idz do pici'' a oni ti povedia cau.. Je to uplne nerozumitelny jazyk
ja sa učím z knihy Rumunština pro samouky, stiahla som ju niekde z netu, keď si to dáš do googla, tak ti to určite nájde ale je strašne stará, čiže aj tá gramatika je už teraz trochu iná, ale nie je to nejaký obrovský rozdiel... no a v škole nám odporúčali túto » cupress.cuni.cz/ink2_ext/index....
@thevanderdark by si ostal prekvapeny ako sa zije v rumunsku,teda vo velkom meste..bol som v Arade a to mesto je urcite krajsie ako kosice,zilina,trencin.. ak cakas rozkopane ulice atd. tak sa asi nedockas,mozno dakde na vychode..ale na zapade a juhu to je super..jak slovensko ja som sa tam citil dobre
@fede4ever och,jak ti fajne..ja by som sa tam este siel pozriet do takej oradei abo aj do aradu este
@fede4ever ja som sa cez leto učila sama, z tej knihy, čo som si stiahla, a teraz som si ju zapísala v škole, tak sa učím aj tam a tiež si idem kúpiť tú červenú knihu, lebo vyzerá dosť dobre..
@tomias Ja som nemyslel to, že to tam vyzerá na hovno, a každé mesto môže niečím zaujať, keď tam je čo pozerať. Len ja myslím tak že hľadať si tam prácu a tak....
Lebo aj tak keď vídeš zo školy, tak zístíš, že potrebuješ jazyk ktorý sa ti hodí ku práci...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale ak nenatrafis na slovensku mensinu v obchodoch atd. tak sa kludne mozes rozlucit vetou ''idz do pici'' a oni ti povedia cau.. Je to uplne nerozumitelny jazyk
Ale ak ťa baví...
@fede4ever och,jak ti fajne..ja by som sa tam este siel pozriet do takej oradei abo aj do aradu este
rumunčina je super
Lebo aj tak keď vídeš zo školy, tak zístíš, že potrebuješ jazyk ktorý sa ti hodí ku práci...