Ahojte,chcela by som ísť na strednú š. na ruské gymnázium.vie mi dakto poradiť či to mám škúsiť alebo nie?a poprípade ak dakto bol na tej ruskom g. či by mi poradil?Keď skončím školu, chcela by som odísť do Ruska?je to dobrý nápad myslím to Rusko. Diki
@patrixo hahh tak ďakujem teda naozaj síce sa toho ruského gympla celkom dosť bojím.. a vlastne otázka ktorá je dosť dôležitá je či ma vlastne zoberú na tú školu no.. :/
Tazko povedat asi skoro vsade je tazky zivot a z medii a podobne sa nedozvies ako to kde skutocne je to sa da jedine vyskusat tak ked mas na to "gule" tak to skus
nechces ist najprv do ruska na nejaky pobyt aspon mesiac idealne pol roka a potom sa rozhodnut sa tam prestahovat?
ako mna rusko tiez fascinuje ale 6 tyzdnov na "brigade" ma zo vsetkych iluzii velmi rychlo vyliecilo
@lucy_0369 bola som na "uzasnom" projekte cez aiesec kde som robila nieco uplne ine ako som mala v popise prace (v zivote by som sa na toto nedala) bola som v detskych taboroch a bolo to strasne napis mi spravu ak chces vediet nieco viac
@lucy_0369 ja som bol takmer mesiac v jednej okrajovej časti Moskvy. Volá sa Stupino, vtedy som nevedel rusky skoro nič. Dorozumieval som sa slovensky a rukami, nohami. Mladý ľudia, ktorých som tam stretol nevedeli po anglicky ani ťuknúť. Treba vedieť rusky, keď tam chce človek žiť.
@bardamu Heh hlavne nohami No ale ten jazyk je asi najzákladnejší.. tak ale keď to je slovnaský jazyk tak sa to ľahšie dostáva do hlavy ale tak samozrejme že je to trochu náročné, ale to by nebol asi problém lebo ruština ma fakt bavi a kedže chcem isť na ten gympel tak myslím že by som sa v jazyku ešte zlepšila ak sa tam teda dostanem
Fakt nemas za co sak som ti zas tak strasne nepomohol
@kaylee nechcem aby to vyzeralo teraz ze chcem obhajovat Rusko alebo co no ale v tom co budes robit v praci klamu vsade kde sa len pozres aj tu na Slovensku a aj vsade na svete mozno ...ked teda nejde o nejaku administrativnu pracu a podobne
nevidim jediny dovod, preco by chcel niekto zit v tak chudobnej a zaostalej krajine ako je Rusko. O tom, aky su Rusi alkoholici a ze nevedia anglicky sa snad ani netreba bavit. Myslel som ze inkliminacia k Rusku po rozpade ZSSR skoncila, no mylil som sa.
vidim,ze som tu bola spomenuta
sice nezijem v rusku ani som nechodila na ruske gymnazium,ale co to ti k tomu povedat mozem
ruske gymnazium je dost hardcore skola,co som ja pocula, ale zase ked ju skoncis, tak vies naozaj velmi dobre po rusky, cize ak sa chces rustine venovat aj v buducnosti,tak je to fine vyber
co sa tyka zivota v rusku, tak zila som tam dokopy 3 mesiace iba,ale musim povedat, ze na dlhodoby zivot to nie je ziaden uzasny vyber
takto ti poviem
Rusko je velmi kontrastne
ja mam velmi rada rustinu, rusku kulturu, moskvu (navstivila som aj ine mesta, rusku sibirsku dedinu), ale faktom je, ze z Ruska sa odchadza
zatial
Rusko je skvelé na výlety, na stáže, na študijne pobyty, ale zivot tam je v pomere s priemernou mzdou naozaj nákladný a rozdiely medzi triedami sú priepastne
samozrejme, je v rychlom vývoji, ale netrufam si povedat ako velmi rýchlom... Moskva je velmi progresivne mesto. aj petrohrad.
ale ísť tam žiť bez nejakeho isteho ciela, plánu nie je práve najlepsi napad
potrebujes nejaky zachytny bod a rustina samotna je zalostne málo, z toho nezarobis. treba si najst nejaku dobru cestu ako zo seba vytazit, aby si si tam mohla zit na vysokej nohe, lebo inak to olutujes a vratis sa
kvoli tomu je vacsina rusiek zlatokopiek a chcu si "odchytit" bohatych europanov... a ani sa im necudujem.
to, ze rusi nevedia po anglicky zavisi od mesta, od veku...povedala by som ale,ze vacsina mladej generacie uz vie...resp. si nepamatam studenta, ktorý by nebol vedel anglicky, aj ked som sa s vacsinou rozpravala po rusky
chapem co ta tam taha...aj mna to taha a vela ludi sa mi cuduje ale napriek tym negativam, proste ak si clovek najde svoju cestu, tak to moze byt naozaj fasa. tá ich kultura, hudba, literatura, veľkolepost-to je nieco magicke.
kazdopadne-kto chce, sposob si najde,ale odporucam najprv si dobre overit vsetky info, skusit ist na par mesiacov zo skoly, cez staz, hocico do ruska (najlepsie moskva, petrohrad) a ptm uvidis, ci ti to naozaj stoji za to a ci je to to, co chces
no, ja sa stále čudujem podobným ľuďom, prečo si zrazu niekto na opačnom konci sveta povie, jebem na to, idem žiť na druhú stranu Zeme, a pritom je toľko destinácii na blízku, kde sa tiež dá uplatniť, no nie som ten typ osoby, čo sníva o absurdnostiach a musí to stoj-čo-stoj mať, bebekex ti veľmi dobre opísala, že z jazyka sa nenaješ a musíš mať istý cieľ ako zarobiť, ak máš 14, asi ešte nemáš poňatia o práci, účtoch a aký dokáže byť svet krutý, keď si nedávaš pozor. A práve preto, že nejdeš do vedľajšieho mesta, čoby si kameňom dohodila, ale ak si minieš peniaze, tak tam ostaneš navždy niekde na ulici žobrať, a svoju rodinu neuvidíš, ono sa ti síce teraz optimisticky ružovo na to pozerá, ale ver mi, až budeš na tom mieste v súčasnosti, budeš mať iné pocity, ale prajem všetko dobré, pošli potom pohľadnice
@lucy_0369 prečo práve Rusko ? je to jedna z najmenej demokraticky a najchudobnejsich krajin sveta ? nevidele si nejake dokumenty o politickom a beznom zivote ludi ? teda ak tam mas stryka co yvstudoval moskovsku univerzitu a ma pre teba miesto moze byt sranda... ale Rusi su hovada... Litvinenko by vedel rozpravat, cest jeho pamiatke , tiez som som co to cital o ich metodach "vysetrovania"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ako mna rusko tiez fascinuje ale 6 tyzdnov na "brigade" ma zo vsetkych iluzii velmi rychlo vyliecilo
@kaylee nechcem aby to vyzeralo teraz ze chcem obhajovat Rusko alebo co no ale v tom co budes robit v praci klamu vsade kde sa len pozres aj tu na Slovensku a aj vsade na svete mozno ...ked teda nejde o nejaku administrativnu pracu a podobne
sice nezijem v rusku ani som nechodila na ruske gymnazium,ale co to ti k tomu povedat mozem
ruske gymnazium je dost hardcore skola,co som ja pocula, ale zase ked ju skoncis, tak vies naozaj velmi dobre po rusky, cize ak sa chces rustine venovat aj v buducnosti,tak je to fine vyber
co sa tyka zivota v rusku, tak zila som tam dokopy 3 mesiace iba,ale musim povedat, ze na dlhodoby zivot to nie je ziaden uzasny vyber
takto ti poviem
Rusko je velmi kontrastne
ja mam velmi rada rustinu, rusku kulturu, moskvu (navstivila som aj ine mesta, rusku sibirsku dedinu), ale faktom je, ze z Ruska sa odchadza
zatial
Rusko je skvelé na výlety, na stáže, na študijne pobyty, ale zivot tam je v pomere s priemernou mzdou naozaj nákladný a rozdiely medzi triedami sú priepastne
samozrejme, je v rychlom vývoji, ale netrufam si povedat ako velmi rýchlom... Moskva je velmi progresivne mesto. aj petrohrad.
ale ísť tam žiť bez nejakeho isteho ciela, plánu nie je práve najlepsi napad
potrebujes nejaky zachytny bod a rustina samotna je zalostne málo, z toho nezarobis. treba si najst nejaku dobru cestu ako zo seba vytazit, aby si si tam mohla zit na vysokej nohe, lebo inak to olutujes a vratis sa
kvoli tomu je vacsina rusiek zlatokopiek a chcu si "odchytit" bohatych europanov... a ani sa im necudujem.
to, ze rusi nevedia po anglicky zavisi od mesta, od veku...povedala by som ale,ze vacsina mladej generacie uz vie...resp. si nepamatam studenta, ktorý by nebol vedel anglicky, aj ked som sa s vacsinou rozpravala po rusky
chapem co ta tam taha...aj mna to taha a vela ludi sa mi cuduje ale napriek tym negativam, proste ak si clovek najde svoju cestu, tak to moze byt naozaj fasa. tá ich kultura, hudba, literatura, veľkolepost-to je nieco magicke.
kazdopadne-kto chce, sposob si najde,ale odporucam najprv si dobre overit vsetky info, skusit ist na par mesiacov zo skoly, cez staz, hocico do ruska (najlepsie moskva, petrohrad) a ptm uvidis, ci ti to naozaj stoji za to a ci je to to, co chces