@muffinuska1 nemcina je o kapanek tazsia, myslim si ze RUS sa da lahsie zvladnut. Ale ak to chces kvoli pracovnemu zameraniu, tak by som si spravil urcite statistiku v danej oblasti a pozeral na ktory jazyk viac vyzaduju. Kazdopadne si myslim, ze ani s jednym sa nestratis
nemcina urcite, ucil som sa na strednej po rusky, len preto, ze sme mali v skole na vyber v maturitnom rocniku matiku alebo rustinu
s nemcinou sa uricte lepsie uplatnis na pracovnom trhu a hovori nou pomaly polka europy a rustina, hmm nechcem to skatulkovat ale hovori sa ze Rusko je iba Moskva ostatne je bieda
Nemčine by som chcela rozumieť, ale ruštinou by som chcela hovoriť..a náhodou je dosť pracovných ponúk kde vyžadujú profesionálnu ruštinu, keďže mladí skor preferuju angličtinu a nemčinu, ostatné jazyky sú málo zastúpené teda máš vačšiu šancu uplatniť sa
@michelagelo89 Kokrétne som reagoval na toto ,,hmm nechcem to skatulkovat ale hovori sa ze Rusko je iba Moskva ostatne je bieda"
Vyhlásiť toto, je silná káva. Áno, Moskva má dominantné postavenie v ruskom hospodárstve.To rozhodne nespochybňujem.Konkrétne sa podieľa 1/3 na ruskom HDB. Jedným dychom však je nutné dodať, že zvyšok zabezpečujú Sankt-Peterburg, Novosibirsk, Jekaterinburg, Nižnij Novgorod ,Samara,Omsk, Kazaň, Čeljabinsk a Rostov na Done. Plus celý priemysel Moskvy by bol nefunkčný bez surovín z uralskej oblasti , obzvlášť z Magnitogorska a Permskej oblasti. To konkrétne je podľa mňa blbosť.
Jednoznačne ruština. Pokiaľ neznášaš nemčinu, neuč sa ju, iba čo budeš o to viac trpieť pri štúdiu. Keďže ruština je slovanský jazyk, učí sa naozaj jednoducho a postupne sa dostáva do popredia. O pár rokov bude oveľa ďalej ako nemčina.
@smartboy ja som dneska bola s Evuc a kukala som si jej žiacku či čo to na OA majú a tam je len nemina a ruština,tak ja si dávam ruštinu nemčina mi stačila jeden rok a konééc
jednoznacne nemcina je uzitocnejsia je hlavnym uradenym jazykom v EU a v nemecku rakusku svajciarsku luxemburgsku lichenstajnsku a vedlajsim v belgicku vychodnom francuzku , narodnym v namibii a mensinovym ani nehovorim kamerun tanzania aj venezuel polsko.... povazuje sa niekedy za 3. a niekedy za 2. najpouzivanejsi jazyk sveta je dolezita v priemysle ekonomii prave a politike okrem tho je nemecko najvacia velmoc europy a jedna z najvacich sveta podotykam ze v nemecku je premerna mzda 2000€ a vo zvysnych nemecky hovoriacych krajinach je niekde este vyssia napr luxemburg 4000€
narozdiel od rustiny, rustina sa nepouziva nikde inde ako v rusku ukrajine bielorusku a kazachstane a mensinovo v inych byvalych sovietskych krajinach takze nic moc okrem toho v rusku je chudoba a cim dalej tym viac je rusko na konci a rustina sa neviucuje nikde inde ako v krajinach vychodneho bloku okrem vychodneho nemecka a paru dalsich vinimiek, rustina nieje to ci byvala teraz je patri iba mizerne 7. miesto prekonala ju uz arabcina a taliancina ktore sa uz viac vyuzivaju a azbuku tz nikde neviuzijes a je dost zlozita TAKZE JEDNOZNACNE NEMCINU
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
weil es ist super faschi sprache
to prave robim, ale vsade je len anglictina....nuz...neviem co robit...dufala som, ze mi budete pisat rustinu
Я люблю русский язык.
je to ľúbezný, ľahký jazyk, blízky nám ...
A na tú chrchľaninu nemeckú sa vykašli
s nemcinou sa uricte lepsie uplatnis na pracovnom trhu a hovori nou pomaly polka europy a rustina, hmm nechcem to skatulkovat ale hovori sa ze Rusko je iba Moskva ostatne je bieda
Nemozem ist studovat historiu aj ked ju milujem lebo nechcem skoncit ako ucitelka. Ja som taky tip.
Preto toto rozhodnutie beriem vazne.
Keby len tak viem co bude o 4 roky...
sov. zvazu, ale kto by tam chcel zit alebo pracovat ...
Nemčinu skôr využiješ.
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
RUŠTINA
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vyhlásiť toto, je silná káva. Áno, Moskva má dominantné postavenie v ruskom hospodárstve.To rozhodne nespochybňujem.Konkrétne sa podieľa 1/3 na ruskom HDB. Jedným dychom však je nutné dodať, že zvyšok zabezpečujú Sankt-Peterburg, Novosibirsk, Jekaterinburg, Nižnij Novgorod ,Samara,Omsk, Kazaň, Čeljabinsk a Rostov na Done. Plus celý priemysel Moskvy by bol nefunkčný bez surovín z uralskej oblasti , obzvlášť z Magnitogorska a Permskej oblasti. To konkrétne je podľa mňa blbosť.
narozdiel od rustiny, rustina sa nepouziva nikde inde ako v rusku ukrajine bielorusku a kazachstane a mensinovo v inych byvalych sovietskych krajinach takze nic moc okrem toho v rusku je chudoba a cim dalej tym viac je rusko na konci a rustina sa neviucuje nikde inde ako v krajinach vychodneho bloku okrem vychodneho nemecka a paru dalsich vinimiek, rustina nieje to ci byvala teraz je patri iba mizerne 7. miesto prekonala ju uz arabcina a taliancina ktore sa uz viac vyuzivaju a azbuku tz nikde neviuzijes a je dost zlozita TAKZE JEDNOZNACNE NEMCINU