Objednala som si letenku pre mna a mojho kamarata cez ryanair.com Chcem sa opýtať či sa to dá prebookovať len na moje meno aby ten kamarát cestoval v normálnom termíne, len ja potrebujem ísť o týždeň neskor. Aký je poplatok? Vdaka.
aha, už vidím. prebookovať na iný termín si to vieš aj sama online? sa mi nechce veriť, že by to bolo také easy... btw majú aj na svk call centrum, pohrab tam v tých info a keď tak zavolaj. si myslím, že ak si aj bookovala 2 ľudí v jednom, tak ak umožňujú smenu termínu, malo by to ísť len pre jednu osobu. ale to si len myslím...
niekde na ich stránke by si mala nájsť cenu za zmenu dátumu letenky....ale keďže si kupovala 2 naraz tak pochybujem že to bude ľahké a ak by aj bolo tak že to bude lacné
Ja som to riešila minulý rok, keď som mala letenku na august s kamoškou ale potrebovala som ísť mesiac skôr, len chyba bola tá, že sme nekupovali letenky zvlášť ale spolu, pre dve mená.
Vieš čo, prebookovať letenku len pre jednu osobu ťa vyjde drahšie, než kúpiť novú... Teda, mňa tak vyšlo, musela som kupovať novú letenku.
možno budeš musieť proste tú jednu nechať prepadnúť a booknuť ešte jednu. a tá svk infolinka asi nebude oficiálna, len známa známeho, ktorá tam robí, takže potom podľa stránky jedine volať do írska
no to svk call centrum.. tam som už volala ale tam sa to neda riešiť lebo som si to nekupovala priamo u nich ale cez net. no teraz som to pozerala a da sa to len tak že im zavolam priamo do ryainaru inak sa to neda. Bože keby sa to dalo aspon mailom ... kolko tak stoji hovor do anglicka???
@ewitaa netuším... viem, že to buď bolo drahé, alebo sa to nedalo, už si fakt nepamätám. ako hovorí @hawaitypek , najskôr budeš musieť zrušiť a kúpiť si novú, ale to či ti vrátia peniaze neviem, pri Ryanair najskôr nie Kupovala som novú za cca 100€, takže moje peniaze za predošlú letenku šli do luftu.
peniaze by ti vrátili (alebo prebookovali zdarma) iba v prípade, že by oni let zrušili. je to nízkonákladovka, z niečoho tie prachy musia brať... tak v tomto by som žiadnu ústretovosť nečakala.
rušiť letenku podľa mňa nemá zmysel, keďže peniaze ti vracať nebudú. proste to necháš tak, na toto už kúpené poletí tvoj kamoš, s tým, že tvoja časť letenky proste prepadne.
a ty si kúpiš novú, na tvoj termín, a cena bude taká, aká je aktuálna ponuka.
alebo môžeš skúsiť nájsť niekoho, kto pôjde miesto teba v tom pôvodnom termíne, a zaplatí ti pôvodnú cenu tvojej letenky + poplatok za prepis mena, čo je podľa aktuálneho cenníka 110€. - veľmi smiešna možnosť, ale teoreticky taká je.
@ewitaa najlepšie bude keď im tam zavoláš...prípadne napíšeš email a spýtaš sa ich na to.....každá letecká spoločnosť má trochu iné pravidlá a sem na Birdz ich neposielajú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
a to je taký problém pozrieť si na webe podmienky?
občas sa to vôbec nedá....
stojí to 35€ ako písala... tiež mi to prišla smiešna suma vzhľadom na tie poplatky, čo si pýtajú za každý neštandardný úkon
Vieš čo, prebookovať letenku len pre jednu osobu ťa vyjde drahšie, než kúpiť novú... Teda, mňa tak vyšlo, musela som kupovať novú letenku.
možno budeš musieť proste tú jednu nechať prepadnúť a booknuť ešte jednu. a tá svk infolinka asi nebude oficiálna, len známa známeho, ktorá tam robí, takže potom podľa stránky jedine volať do írska
takto si bude musieť jednu zrušiť a kúpiť novú......si skromne myslím
peniaze by ti vrátili (alebo prebookovali zdarma) iba v prípade, že by oni let zrušili. je to nízkonákladovka, z niečoho tie prachy musia brať... tak v tomto by som žiadnu ústretovosť nečakala.
a ty si kúpiš novú, na tvoj termín, a cena bude taká, aká je aktuálna ponuka.
alebo môžeš skúsiť nájsť niekoho, kto pôjde miesto teba v tom pôvodnom termíne, a zaplatí ti pôvodnú cenu tvojej letenky + poplatok za prepis mena, čo je podľa aktuálneho cenníka 110€. - veľmi smiešna možnosť, ale teoreticky taká je.
SkyEurope mi kedysi zrušil let a nevrátili mi nič......mohlo to byť síce aj tým že skrachovali
skájurop bola celá pochybná spoločnosť. ryan vracia keše aspoň keď on ruší lety...
ale inak useful fórum, už budem bookovať asi zakaždým osobitne